SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMÂNIA

Azi intră pe terenuri toţi cei patru români de la BCR Open » Cei patru muschetari!

Articol de , - Publicat marti, 21 septembrie 2010 00:00

Hănescu, Crivoi, Copil şi Ungur încearcă azi să treacă de primul tur. Granollers, Ventura, Vagnozzi şi Seppi stau în calea celor patru români.

Cea mai încărcată zi de la BCR Open e marţi. Patru români evoluează azi pe zgura bucureşteană, iar speranţa publicului este ca toţi să meargă mai departe.

Victor Hănescu - Marcel Granollers
Al treilea meci pe Terenul Central îi va avea faţă în faţă pe favoritul şase al turneului, Victor Hănescu, şi pe Marcel Granollers. Cei doi s-au întîlnit de două ori şi ambele meciuri s-au încheiat cu victoria românului. Diferenţa dintre ei în clasamentul ATP este de 35 de locuri, Victor fiind pe poziţia a 52-a, iar Marcel pe a 87-a.

Pare o întîlnire la îndemîna lui Hănescu, ce a arătat o formă extraordinară la întîlnirea de Cupa Davis cu Ecuadorul. Nici un meci nu seamănă însă cu altul şi, după cum a spus şi Victor, turul întîi e întotdeauna dificil. "Este important primul meci pentru că voi evolua pe o suprafaţă puţin diferită de cea de la Cupa Davis", a spus Hănescu. Despre adversarul său, românul a subliniat că este un jucător incomod, dar că îi cunoaşte stilul.

Marius Copil - Simone Vagnozzi
Marius are deja experienţă pe zgura bucureşteană, după ce anul trecut a ajuns pînă în turul al doilea, după ce l-a învins pe Victor Crivoi. A cîştigat încrederea organizatorilor şi a primit din nou o invitaţie pentru a evolua pe tabloul principal. Cu un salt de 273 de locuri faţă de anul trecut, puştiul în vîrstă de 19 ani îl întîlneşte azi în al doilea meci de pe "Central" pe Simone Vagnozzi din Italia, jucător ce vine din calificări. Chiar dacă nu a jucat în Cupa Davis, Copil e pregătit să-l înfrunte pe italianul clasat pe poziţia 183, deşi în clasamentul ATP sînt despărţiţi de nouăzeci de locuri, Copil aflîndu-se pe 273.

Adrian Ungur - Andreas Seppi
Adrian a avut un sfîrşit de săptămînă fantastic, cu două victorii în Cupa Davis. Două partide din care jucătorul de 25 de ani îşi poate trage încrederea pentru prima sa apariţie pe un tablou principal ATP. Adversarul de la BCR Open este unul puternic, chiar din Top 60: Andreas Seppi. Mai mult, italianul este cotat cu şansa a şaptea la cîştigarea turneului. Ungur şi Seppi se întîlnesc în al patrulea meci de pe "Central".

Victor Crivoi - Santiago Ventura
De patru ori şi-a încercat norocul Victor Crivoi la BCR Open, cea mai bună performanţă fiind atingerea de două două ori a turului secund, în 2006 şi 2008. Beneficiar de wild-card, Crivoi îl întîlneşte pe Santiago Ventura, un spaniol care vine în prima rundă din postura de lucky loser. Ventura, semifinalist în 2009, este clasat pe poziţia 139, în timp ce Crivoi e pe 183. Cei doi se întîlnesc în al doilea meci pe Terenul 2.

Italianul expeditiv
Filippo Volandri şi Lukasz Kubot au fost vedetele zilei de ieri, italianul şi polonezul jucînd singurul meci de pe tabloul principal. Partida a durat însă doar o oră şi 11 secunde. Italianul l-a învins pe polonez cu 6-3, 6-0 şi este primul jucător calificat pe teren în turul al doilea, acolo aflîndu-se deja primii patru capi de serie, Montanes, Mayer, Chela şi Starace. Volandri, finalist în 2006 la BCR Open, îl va avea ca adversar în următorul tur pe învingătorul din meciul Victor Hănescu-Marcel Granollers.

Primul meci de dublu, prima surpriză
Andreas Seppi şi Simone Vagnozzi, finalişti în acest an la Bastad, au fost eliminaţi încă din primul tur al  turneului. Cei doi italieni s-au înclinat în faţa dublului mexicano-american Gonzalez/Rettenmaier cu 4-6, 4-6. Favoriţi principali pe tabloul de dublu sînt Horia Tecău şi Julian Knowle.

Modificări de tablou
Ruben Ramirez-Hidalgo s-a retras de la  turneul de la Bucureşti. Un iubitor de zgură şi o prezenţă constantă la Bucureşti, spaniolul a fost nevoit să se retragă, astfel că din calificări au venit cinci jucători, şi nu patru. Rufin, Ramos-Vinolas şi Andujar şi-au cîştigat pe teren dreptul de a evolua pe tablou. Simone Vagnozzi a beneficiat de abandonul lui Alex Michon pentru a ajunge în primul tur la BCR Open, în timp ce Santiago Ventura, deşi a pierdut categoric partida din turul al treilea al calificărilor, va juca în prima rundă din postura de lucky loser.

PROGRAMUL DE AZI
Teren Central
ora 11:00
Guillaume Rufin (Fra)-Jeremy Chardy (Fra,8)
urmat de
Simone Vagnozzi(Ita)-Marius Copil (Rom)
nu înainte de 16:00
Victor Hănescu (Rom, 6)-Marcel Granollers (Spa)
urmat de
Adrian Ungur (Rom)-Andreas Seppi (Ita, 7)

Terenul 1
ora 11:00
Tobias Kamke (Ger)-Fabio Fognini (Ita)
nu înainte de ora 13:30
Daniel Gimeno-Traver (Spa)-Carlos Belocq (Arg)
urmat de
Bjorn Phau (Ger)-Albert Ramos Vinolas (Spa)

Terenul 2
ora 12:00
Pablo Andujar (Spa)-Maximo Gonzalez (Arg)
nu înainte de ora 14:00
Santiago Ventura-Victor Crivoi (Rom)
nu înainte de ora 16:00
Carlos Berlocq/Maximo Gonzalez (Arg/Arg)-Pablo Cuevas/David Marrero (Uru/Spa, 4)

Terenul 3
ora 13:00
Simon Greul (Ger)-Michal Przysiezny (Pol)
nu înainte de ora 14:00
Fabio Fognini/Albert Montanes (Ita/Spa)-Daniele Bracciali/Potito Starace (Ita/Ita)

Rezultate
BCR Open, turul 1: Fillippo Volandri-Lukasz Kubot (Pol) 6-3, 6-0; calificări, turul 3: Pablo Andujar (Spa)-Alexandre Sidorenko (Fra) 7-6 (2), 6-2; Albert Ramos-Vinolas (Spa)-Ivan Navarro 6-3, 7-6(4); Guillaume Rufin (Fra)-Santiago Ventura (Spa) 6-3, 6-2.

Prognoza meteo
Azi    Mîine    Poimîine
Soare    Soare    Soare
Max. 22 C    Max. 23 C    Max. 22 C
20% şanse ploaie    0%    0%

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
costinhao
costinhao  •  21 Septembrie 2010, 23:36

Si-au ramas doar 2...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează