SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Bătălie de seară » Încă o victorie în trei seturi pentru Simona Halep la Indian Wells

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 22:23

Românca a trecut cu 6-1, 3-6, 6-1 de Varvara Lepchenko pentru a se califica în "optimi" în ultimul meci al zilei de duminică


Nu înainte de ora 20:30 locală, 05:30 dimineaţa la Bucureşti, Simona Halep păşea pe arena principală de la Indian Wells. De abia puţină vreme se încheiase meciul dinainte, Rafael Nadal învingîndu-l pe Igor Sijsling într-un timp neobişnuit de scurt pentru el, o oră şi 12 minute. Aşa, programul s-a respectat aproape la literă. Sau la cifră. În faţa unui public diminuat, mica şi zgomotoasa galerie împodobită de steagurile tricolore a ieşit şi mai mult în evidenţă. Iar Halep şi adversara ei, americanca Varvara Lepchenko, aveau s-o ţină trează, ocupată, preţ de două ore şi 14 minute.

Pentru româncă, favorită 3, Indian Wells 2015 înseamnă multe. Revenirea după accidentarea la coastă suferită înainte de Dubai, turneu pe care l-a cîştigat. Înfruntarea unei situaţii familiale dificile, după ce vărul ei s-a sinucis. Testarea forţelor pe o suprafaţă şi într-un mediu în care a arătat sezonul trecut, cînd a ajuns pînă-n semifinale, că se simte bine.

Un prim set cîştigat cu 6-1, în 39 de minute, promitea o desfăşurare rapidă a evenimentelor din teren. Simona a controlat momentele importante, a avut o agresivitate superioară, iar cîteva puncte au intrat în categoria celor de pus în chenar: cursive, bine gîndite, bine lucrate. Lepchenko nu şi-a găsit ritmul şi a greşit mai mult, mai ales cu forehand-ul, dar lucrurile s-au schimbat în partea secundă. Practic, a avut loc un soi de transfer. Halep a preluat erorile, care deseori au venit la capătul unor puncte ce nu anunţau asemenea final, americanca şi-a ridicat nivelul, stînd mai în faţă în teren şi atacînd cu mai mult curaj. După 6-3 în dreptul Varvarei, decisivul a început cu un break al acesteia. Înainte însă, românca primise vizita traineru-ului pentru refacerea bandajului la glezna stîngă.

Din nou Pliskova
Pierderea serviciului a fost ca un strident clopoţel de alarmă pentru Simona, care a reacţionat imediat şi, pînă la finalul meciului, n-a mai pierdut nici un game. Dimpotrivă, a pus iar în mişcare morişca loviturilor bine ţintite, copleşindu-şi adversara.

În strigătele vesele ale suporterilor, Halep a apreciat dificultatea meciului, calităţile oponentei stîngace şi dorinţa de a lupta pînă la ultimul punct, pe care şi-a regăsit-o complet. Apoi s-a îndreptat spre vestiar pentru a intra în etapa următoare, recuperarea de după meci. În "optimi" o aşteaptă o figură care nu-i mai e necunoscută, Karolina Pliskova (Ceh, 15 WTA), pe care a învins-o în finala de la Dubai, acum trei săptămîni. Tur după tur, lupta se înăspreşte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
lapusneanul
lapusneanul  •  17 Martie 2015, 10:08
Postat de kdester pe 17 Martie 2015, 09:54

După meciul cu Pliskova, Simona își v-a pregăti bagajele pentru Miami, aceasta e presimțirea mea, sper sa greșesc si sa câștige finala. Succes Simona!

dupa ce o bate pe pliskova, sa postezi acelasi mesaj...sa fie cu noroc, asta inaite de meciul cu navarro sau watson si inainte de semifinala cu serena idem :) iar inainte de finala nu mai zici nimic, deja stim deznodamantul, o bate pe bouchard, care o elimina in semifinala pe urlatoarea :)

lapusneanul
lapusneanul  •  17 Martie 2015, 10:02
Postat de bogdzsch pe 17 Martie 2015, 09:43

Dupa ce meci incepe meciul Simonei?

un meci din atp, simon- berrer...

kdester
kdester  •  17 Martie 2015, 09:54

După meciul cu Pliskova, Simona își v-a pregăti bagajele pentru Miami, aceasta e presimțirea mea, sper sa greșesc si sa câștige finala. Succes Simona!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează