SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-FRANŢA / CULISE

Belu pus la colţ

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Preşedintele ANS a venit ieri la Sibiu, unde a fost băgat în şedinţă de Ion Ţiriac şi de Aurel Munteanu. Istoria decontului umflat al cheltuielilor pentru întîlnirea România-Franţa nu s-a încheiat. Preşedintele ANS, Octavian Belu, cel care a semnat nota de fundamentare trimisă la Guvern, în care se solicitau 300.000 de euro şi în urma căreia s-au primit 200.000, a venit ieri la Sibiu, intenţionînd să stea o singură zi. A stat, de fapt, un singur set, primul din meciul lui Hănescu. Înainte de asta însă, fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică a avut o discuţie prelungită cu Ion Ţiriac, din care a ieşit şifonat. Omul de afaceri a sosit la Sibiu pentru a le salva pielea oficialilor FRT implicaţi în povestea cheltuielilor uriaşe şi nejustificate. El i-a predat lui Belu o lecţie de management, unul dintre cele mai forte exemple fiind: "La Madrid, cu 200.000 de euro eu nu fac nici măcar un closet". Şeful ANS a încercat să replice, însă n-a avut loc.

După ce a ieşit din sală, Belu s-a dus la zona VIP, unde a stat la masă cu Ilie Năstase, preşedintele FR Tenis, cu Aurel Munteanu, fostul fotbalist la al cărui hotel stau echipele de Cupa Davis şi ale cărui firme au fost angajate în executarea majorităţii lucrărilor, şi cu patronul de la FC Braşov, Ioan Niculaie. I s-a explicat, probabil, din nou situaţia, Belu nefăcînd aproape nimic altceva decît să fumeze şi să asculte.
Cum Guvernul şi-a declinat orice responsabilitate în atribuirea banilor pentru Cupa Davis, returnînd totul spre ANS, Octavian Belu se află în faţa unei situaţii complicate. A semnat un act prin care cere mulţi bani, dar despre care ştie acum că nu au fost utilizaţi corect. Joi, a reacţionat interzicîndu-le oficialilor ANS să mai stea la Sibiu pe banii FRT şi, în loc de hotelul Ramada, de patru stele, i-a trimis la Sport. Ieri însă, a fost pus la colţ. În aceste condiţii, va mai cere un control la FR Tenis, care să cerceteze sumele folosite pentru România-Franţa şi justeţea lor?


Cîteva dintre sumele cheltuite de FRT

Ţinută de prezentare 8.800 euro
Cazare 30.590 euro
Masă 45.362 euro
Confecţionare loje 13.500 euro
Materiale promovare 6.900 euro
Amenajări spaţii VIP 10.800 euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
 •  09 Februarie 2008, 12:47

DEZINFORMARE totala, cu scopul de a sacrifica pe Belu. Va spun cu certitudine ca a stat si la meciul lui Pavel. Eram la 10 metri de el. Parol !

 •  09 Februarie 2008, 12:18

Problema nu este cu articolul care este usor de inteles (singura greseala este cea temporala) insa marea problema este cea a banilor. Intr-adevar cu 200.000 la Paris nu se construia un closet (probabil se obtinea doar aprobare la banii astia) insa statul a dat prea putini bani si s-a cheltuit foarte mult pe cazare. Nu poti sa aduci un sportiv ca Tsonga sau Pavel si sa il arunci la o pensiune turistica de o margareta ca dupa trei minute o ia la fuga. Asa ca lasati fata in pace ca a scris un articol bunicel si problema mare este la FRT ca nu incearca sa caute sponsori care sa sustina competitia nu sa stea in ANS ca Belu deabia are de salarii daramite pentru Cupa Davis

 •  09 Februarie 2008, 11:55

varza varza articolul, de fapt care e ideea? cum e cum banii aia????????

Vezi toate comentariile (32)
Comentează