SPORTURI  »  TENIS  »  AUDIERE

BNR a stabilit valoarea fostului complex sportiv Progresul » Ion Ţiriac anunţă că va da în judecată BNR

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 19:34

Marius Dunca, ministrul tineretului şi sportului, George Cosac, preşedinte FRT, şi Ion Ţiriac au participat la o audiere a Comisiei economice de industrii și servicii a Senatului României, privind situaţia Arenelor BNR şi a restului bazei sportive Progresul.

Experţii Băncii Naţionale a României au stabilit valoarea fostei baze sportive la 35 de milioane de euro, iar audierea a fost convocată în vederea clarificării situaţiei Arenelor BNR şi a căutării unei soluţii pentru trecerea complexului sportiv din proprietatea BNR în cea a Primăriei Generale sau MTS.

Fostul complex sportiv Progresul cuprinde, pe lângă arenele de tenis, stadionul de fotbal, săli de sport şi alte spaţii.

"BNR este proprietar, a cumpărat clădirile în 1991, când le-a vândut MTS. Acolo se desfășoară activitate sportivă, dar nu activitate sportivă de performanță. Baza este de o frumusețe rară, dar legal nu putem face nimic.

Suma de 35 milioane euro este valoarea făcută de experți, nu pot în calitate de ministru să decid dacă e adevărat sau nu, doar experții. Trebuie să analizăm foarte bine dacă în viitor preia Primăria Capitalei și vrea să investească. Dacă merită acest lucru, dacă poate deveni de interes național, dar să facă memorandum un guvern prin care să ia un bun care aparține altuia, nu cred că am temei legal.

În 1991 a trecut de la MTS la BNR cu contravaloarea sumei de 233.000 dolari la valoarea de azi. Trebuie stabilită o comisie, să vedem dacă valoarea stabilită la 35 milioane euro este reală", a spus ministrul tineretului şi sportului la audiere, citat de Agerpres.

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul tineretului şi sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

51.435 lei este suma virată de BNR către MTS pentru a intra în posesia terenului ş construcţiilor din centrul sportiv, în 1991

Ţiriac ameninţă cu procesul

Nemulţumit de maniera în care baza a trecut în administrarea BNR şi de modul în care insituţia s-a ocupat întreţinerea complexului sportiv, Ion Ţiriac este gata să dea în judecată BNR.

"Baza asta trebuie să se întoarcă acolo unde a fost. Eu am avut discuții cu domnul guvernator acum 10 ani, acum 15 ani, și i-am spus s-o băgăm într-o fundație și acolo rămâne. Am menționat un milion de dolari, s-o dea înapoi tenisului.

Am ajuns la concluzia să-i dăm în judecată după ce am calculat luni de zile, cum s-a vândut această bază, cum a ajuns la dumnealor această bază, ce-au făcut cu baza asta și vreau să văd dacă cineva poate să se judece normal. După părerea multor legiști această bază nu s-a vândut corect, nu s-a vândut la un preț real. Această bază a fost luată sportului douăzeci și ceva de ani gratis", a spus Ion Ţiriac.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1319238838149008
Serban Radu  •  05 Octombrie 2017, 06:18

Un parteneriat public -privat ar fi cel mai corect.MTS-ul si Tiriac-Nastase ar gestiona cel mai bine aceasta baza superba in mijlocul Bucurestiului . BNR-ul vrea o afacere imobiliara dar Parcul cu Platani merita mai mult .

marian0904
marian0904  •  04 Octombrie 2017, 22:10

1991. Alte vremuri! BNR-ul, mai bagat in seama dupa revolutie, era pus sa ia tot de la Clubul Progresul si, cum un complex sportiv in buricul targului nu-i de colo, a tras niste sfori pe langa Roman; asa ca nimeni nu a bagat de seama ca cea mai mare baza sportiva de tenis a ajuns pe mana unor jucatori de week-end. Care, intre timp, au imbatranit si nu le mai arde decat de minciunelele pe care le clameaza in legatura cu robor, pib. Aici spectatorii/fraierii sunt buluc, iar distractia pe cinste!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 Octombrie 2017, 21:54

"După părerea multor legiști această bază nu s-a vândut corect" - legisti? Pe bune? Inteleg ca e moarta baza respectiva dar ...totusi....chiar a avut nevoie de un legist sa ii faca autopsia?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează