SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Buzărnescu, eliminată în semifinalele turneului de la Linz » A fost la un pas de o nouă revenire

Foto: Twitter/@WTA
Foto: Twitter/@WTA

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 octombrie 2017 18:10

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în semifinalele turneului WTA de la Linz, după înfrângerea suferită în două seturi în fața Barborei Strycova (26 WTA), 3-6, 6-7.

Românca a pierdut primul serviciu din setul I și nu a reușit să mai revină, iar Strycova s-a impus în primul act după 43 de minute.

În setul secund, Buzărnescu a revenit după ce și-a pierdut serviciul la 2-2, iar Strycova a salvat o minge de set a româncei la 5-4, iar actul a fost trimis în tie-break.

Cehoaica a câștigat tie-breakul cu 7-3 și va juca în finală împotriva învingătoarei dintre Magdalena Rybarikova și Viktorija Golubici.

În urma turneului de la Linz, Mihaela Buzărnescu va intra în Top 100 WTA începând de luni. În sferturile de finală, românca de 29 de ani a trecut de Belinda Bencici (228 WTA), fostă ocupantă a locului 7 WTA, scor 6-4, 5-7, 7-6 (4), după două ore și 31 de minute de joc. 

Pentru accederea în semifinalele de la Linz, Mihaela Buzărnescu a primit un premiu în valoare de 9.113 euro și 110 puncte WTA. 

 "Am fost impresionată de ea, e foarte talentată și îmi doresc să rămână sănătoasă, ca să ajungă în Top 50 cât mai curând" Barbora Strycova

"Îmi doresc să fiu un exemplu pentru alte jucătoare care trec printr-o situație similară cu a mea. Jucătoare care se gândesc să renunțe: cred că dacă îți dorești cu adevărat și crezi în tine, trebuie doar să încerci în continuare și să joci, pentru că rezultatele vor veni, indiferent de vârstă" Mihaela Buzărnescu

538 este locul pe care-l ocupa Buzărnescu la începutul lui 2017, iar de luni va fi a 85-a jucătoare a lumii

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
anditu2003
anditu2003  •  17 Octombrie 2017, 14:35

Bravo buzi si ele tot o raketa au poti sa mai faci d astea si alta data !!!! Hai pana nu revine serena din concediu de maternitate ca atunci e pe nasoale ...

silpres
silpres  •  15 Octombrie 2017, 08:12

Frumoasă semifinală! Felicitări îndeosebi Mihaelei Buzărnescu, nu numai pentru că a ajuns în semifinale atât la dublu, cât și la simplu, ci și pentru că: „Her tennis is very beautiful.” (Barbora Strýcová) Văzând semifinala, nu pot să nu fiu de acord cu Strițova. Cum de a pierdut, totuși, Buzărnescu? Tactic a jucat perfect, însă, cum zicea odată celebrul om de ciclism Bjarne Riis, degeaba ai tactică foarte bună, dacă n-ai cu cine s-o pui în practică! În cazul nostru, din păcate, Buzărnescu a greșit și neforțat, însă au fost greșeli „pozitive”, cum se spune în tenis, pentru că încerca să dea lovituri decisive la tușe sau în colțurile terenului. Dar cu antrenament, se poate rezolva. Important e că a făcut impresie bună și că de luni este a doua cea mai în vârstă (29 de ani) care intră în Top 100 WTA, prima rămânând Tzipora Obziler, care, potrivit siteului WTA, a intrat în Top 100 acum 10 ani, la vârsta de 33 de ani. Buzărnescu va urca până pe locul 89, dar Strițova este convinsă că poate ajunge rapid în Top 50: „I think if she keeps playing like this, she can be Top 50 soon for sure”. Aici am, totuși, o observație: pe lângă niște ajustări la precizie și la serviciu, mai trebuie umblat și la psihic fiindcă în momentele tensionate tinde să se piardă cu firea. Însă, din câte am văzut în sferturi, antrenoarea ei, Justyna Jegiolka (cu care făcea dublu în 2015, dar care e mai tânără decât ea cu circa 3 ani!), pare o tipă hotărâtă ca Partidu' și capabilă să-i transmită încredere.

merace
merace  •  14 Octombrie 2017, 20:10

Felicitari, Mihaela! Iata ca avem inca o jucatoare de Top 90!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează