SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

VIDEO Felix Auger-Aliassime poartă Canada spre istorie! A calificat-o în finala Cupei Davis

Australia și Canada se vor înfrunta duminică, la Malaga, în finala ediției din acest an a Cupei Davis.
Australia și Canada se vor înfrunta duminică, la Malaga, în finala ediției din acest an a Cupei Davis.

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 noiembrie 2022 23:52 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 02:46

Australia și Canada se vor înfrunta duminică, la Malaga, în finala ediției din acest an a Cupei Davis. 

Australia a obținut vineri biletul spre finala Cupei Davis. Borna Coric (26 ATP) a deschis cu o victorie pentru Croația, scor 6-4, 6-3 în fața lui Thanasi Kokkinakis (95 ATP), dar Marin Cilic (17 ATP) nu a făcut față unui Alex de Minaur (24 ATP) descătușat, victorie scurtă, 6-2, 6-2. 

Calificarea s-a stabilit în decisivul de la dublu. Campionii olimpici Nikola Mektic și Mate Pavic au cedat în fața australienilor Max Purcell și Jordan Thompson, scor 7-6(3), 5-7, 4-6.

28 de titluriare Australia în Cupa Davis, devansată doar de SUA, cu 32. Australienii n-au mai pus mâna pe trofeu din 2003

Auger-Aliassime poartă Canada spre glorie

Astăzi, Canada a obținut șansa de a lupta pentruprimul titlu din istorie în Cupa Davis, condusă de magistralul Felix Auger-Aliassime. Al 6-lea jucător al lumii l-a învins pe Lorenzo Musetti (23 ATP) la simplu, scor 6-3, 6-4. A rămas pe teren și pentru decisivul de la dublu, unda a făcut pereche cu Vasek Pospisil. Au trecut de Matteo Berrettini și Fabio Fognini, scor 7-6(2), 7-5. 

În celălalt meci de simplu, Lorenzo Sonego (45 ATP) obținuse o victorie dramatică în fața lui Denis Shapovalov (18 ATP), scor 7-6(4), 6-7(5), 6-4.

VIDEO. Rezumatul meciului decisiv din Canada - Italia

Citește și alte știri din tenis:

Rebelul Tiafoe, criticat dur pentru gestul făcut azi în America - Italia, la Cupa Davis: „L-aș fi dat afară cu un șut în fund!”

FOTO Paula Badosa a pozat topless în vacanța din Maldive » Imagini HOT cu cea mai sexy jucătoare din circuit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dododudau
dododudau  •  27 Noiembrie 2022, 05:09

GSP - "Astăzi, Canada a obținut șansa de a lupta pentru primul titlu din istorie în Cupa Davis" - Total eronat, Canada a mai jucat o finala in 2019 la Madrid, unde a pierdut greu in fata Spaniei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close