SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Ce au în comun hocheiul și tenisul? Pliskova lucrează cu un mental coach care l-a pregătit în trecut pe marele Jaromir Jagr

Karolina Pliskova are în palmares opt trofee WTA // FOTO Guliver/GettyImages
Karolina Pliskova are în palmares opt trofee WTA // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 00:00

Karolina Pliskova, 3 WTA, îl creditează pentru succesul său actual pe Marian Jelinek, mental coach-ul care l-a ajutat în trecut pe marele Jaromir Jagr.

Una dintre cele mai constante jucătoare ale momentului, Karolina Pliskova a apelat și ea la un antrenor al minții pentru că simțea că talentul său se irosește.

Toată lumea îi spunea că poate să câștige un turneu de Mare Șlem, că e o jucătoare de top, dar când ajungea la turneele de Grand Slam se întâmpla ceva și timp de cinci ani a tot pierdut în primele faze.

Citește și: În mintea Simonei Halep » Discuția cu Darren Cahill de la Miami scoate în evidență problemele româncei

După eliminarea de la Wimbledon în turul al doilea în 2016, văzând în ce hal se tortura, prietenul său l-a sunat pe Marian Jelinek, antrenor de hochei și mental coach. Înainte cu șase săptămâni de US Open cei doi au început să conlucreze.

Jelinek i-a spus că nu vrea să-i fie antrenor permanent, ci doar să-i ofere pârghiile care să o ajute să se dezvolte singură.

El i-a spus că trebuie să se bucure mai mult de tenis, că trebuie să blocheze presiunea care vine din afară, mai ales din așteptările altor oameni, și să nu se mai preocupe de ce s-a întâmplat în trecut sau ce va întâmpla în viitor.

Rezultatul s-a văzut imediat, Karolina a ajuns în finală la US Open, învingând-o pe drum pe Serena Williams.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  31 Martie 2017, 09:39

Corect! Pregatirea psihologica e esentiala! As merge in directia asta si cu Simona: cele mai bune rezultate le-a avut cu Wim Fissete, care chiar daca Simona nu l-a placut, cred ca a stiut sa lucreze mai bine cu mentalul Simonei. Pregatirea psihologica nu se face prin veniri dese ale antrenorului in timpul partidelor. Chiar daca relatia cu Cahill este una foarte buna, faptul ca il cheama in timpul partidelor demonstreaza vulnerabilitate. Inainte Simona era mai stapana pe mijloacele proprii, nu avea nevoie de suport.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează