SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2017

Ce urmează pentru Roger Federer? Primele declarații la o zi după victoria la Australian Open: "Wimbledon, de ce nu US Open?" ;)

Roger Federer, foto: Gulliver/gettyimages +4   FOTO
Roger Federer, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 13:19

Ajuns la 35 de ani, cu o cotă record de 18 turnee de Grand Slam, elvețianul Roger Federer savurează fiecare moment pe teren. Dar, mai ales, savurează trofeul cucerit dramatic la Australian Open, acolo a dispus în 5 seturi de marele rival Rafael Nadal, 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3.

La conferința de presă de după partidă, Federer a promis că va petrecere ca un rockstar. O zi mai târziu, elvețianul a explicat că s-a ținut de promisiune.

"Chiar am petrecut ca starurile rock. Am început târziu în noapte sau dimineața devreme, am ajuns acasă exact înainte de răsărit, ceea ce a fost destul de bine, fiindcă răsăritul peste Melbourne e frumos. A fost o noapte lungă, m-am simțit bine. O zi specială, câteva săptămâni speciale terminate într-un fel spectaculos. M-am bucurat să uit de tot, de toată presiunea. Nu știu dacă sunt un bun dansator, ar trebui să întrebați pe alții. Dar cred că sunt dansator distractiv".

Dar ce urmează pentru cel pe care cei mai mulți îl consideră cel mai mare jucător de tenis din istorie?

"Am câteva zile în față ca să mă gândesc la program, ceea ce e bine, fiindcă trebuie să mă recuperez fizic. O să iau totul săptămână cu săptămână, ca să văd cum mă simt.

Următorul meu turneu este Dubai (27 februarie-4 martie), apoi Indian Wells, Miami, apoi sezonul de zgură. Dacă nu ești la tragerea la sorți, n-ai cum să câștigi Roland Garros, deci ar fi bine ca anul ăsta să fiu la tragere (nr. Federer a ratat turneul parizian în 2016, din cauza unei accidentări).

Urmează iarba, am multe turnee, la Stuttgart, Halle și Wimbledon, unde pot încerca ceva. Apoi, cred că am o șansă bună la US Open, dar să ajungem acolo mai întâi".

18-10este raportul dintre finalele de Mare Șlem câștigate și pierdute de Roger Federer

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  30 Ianuarie 2017, 14:55

drum bun spre noi cuceriri de trofee si succes Federer, sunt fanul tau din tinerete si am vazut ca nu m-am inselat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează