SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Cel mai greu meci » 4 motive pentru care Johanna Konta este cea mai dificilă adversară de până acum + detaliul neașteptat care poate decide învingătoarea

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2017 14:03

Simona Halep o întâlnește pe Johanna Konta în această după-amiază, liveTEXT pe GSP.RO după 17:30, iar o eventuală victorie o aduce în premieră în fruntea tenisului mondial.

Dar de ce poate fi Johanna Konta noua Jelena Ostapenko pentru Simona Halep? GSP.RO îți prezintă 4 motive pentru care britanica este cea mai dificilă adversară de la această ediție de Wimbledon.

Plus un detaliu neașteptat de la All England Club.

1. Wim Fissette

Fostul antrenor al Simonei Halep din 2014, când românca a practicat, poate, cel mai bun tenis din carieră, o pregătește acum pe Johanna Konta. Evident că sunt puține secrete care există între jucătoarele de top, dar Fissette le știe foarte bine pe cele ale Simonei.

Mulți vor spune că Halep a umilit-o pe Konta la Cupa Fed din primăvară, dar puțini își amintesc că a făcut cel mai bun meci din 2017. Poate îl va îmbunătăți acum. :)

2. Suprafața + ACOPERIȘUL TRAS

Simona a impresionat până acum: un joc solid, serviciu constant bun, mai ales cu Azarenka. Dar suprafața este clar de partea britanicei în meciul de azi. Și ăsta este unul dintre marile plusuri ale Johannei. Mult mai obișnuită cu iarba din UK sau din Australia, a 6-a jucătoare a lumii este avantajată și de jocul mai rapid pe care îl pune în aplicare.

Mai mult, o informație de ultimă oră de la Londra arată că organizatorii au tras acoperișul, iar acest detaliu o poate avantaja  pe britanică în lupta pentru prima semifinală din carieră la Wimbledon.

Este și mult mai constantă decât Azarenka, eliminată ieri de Simona în optimi după un potop de greșeli neforțate.

3. Serviciul

Unul dintre cele mai bune serve din circuit îi aparține Johannei Konta. Nu cea mai bună, dar este cu siguranță în top 5. Fiind ajutată și de iarbă, cea mai rapidă suprafață, acum și cu acoperișul tras, britanica va forța și va încerca să închidă cât mai repede punctele, poate principala tactică pe care o va pune în aplicare.

Cu cât vor fi schimburi mai lungi de mingi, cu atât se va înclina balanța către Simona. ;)

4. Joacă acasă

Născută în Australia, Johanna s-a mutat în Marea Britanie la 14 ani. Acum, chiar ea spune că "inima îmi este în UK", iar la fiecare meci de la Wimbledon se simte apropierea dintre jucătoare și fani.

Ținând cont și de ultimele evenimente de la Cupa Fed, susținerea britanicilor va fi și mai mare. Asemănătoare cu cea primită de Andy Murray de fiecare dată când intră pe arena centrală de la Wimbledon.

Și evident, posibilitatea importantă ca Johanna să câștige primul turneu de Mare Șlem din carieră, chiar acasă.

este locul pe care poate urca Johanna Konta dacă va câștiga turneul de la Wimbledon, fiind principala favorită la pariuri, alături de Muguruza

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
valentinn10
valentinn10  •  12 Iulie 2017, 12:31
Postat de tihi pe 11 Iulie 2017, 16:40

Halep nu a umilit-o nicodata pe Johanna.Acest lucru a reusit nesportiv doar Ilie Nastase. Konta este o jucatoare mai buna ca Halep,si poate sa castige ori unde in lume un meci cu Halep. Ostapenko sau Konta ar merita sa castige acest grand slam!

...mai buna ca Halep...iti arata ea , Simona cine este mai buna doar ai putintica rabdare, hai papausa, demonstreaza la necunoscatorii astia ce poti pentru ca poti , succes...

ataraxia
ataraxia  •  11 Iulie 2017, 20:56

Ba, Konta e peste Halep. Fiti corecti. E un sportiv mai bun si gata. Halep e cu alde Suarez-Navaroo, nu are ce cauta in top. Doar transpiratie si zero sclipire, creier...nu ai cum.

tihi
tihi  •  11 Iulie 2017, 16:40

Halep nu a umilit-o nicodata pe Johanna.Acest lucru a reusit nesportiv doar Ilie Nastase. Konta este o jucatoare mai buna ca Halep,si poate sa castige ori unde in lume un meci cu Halep. Ostapenko sau Konta ar merita sa castige acest grand slam!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează