SPORTURI  »  TENIS  »  ROMA

Ciao Roma, con amore » Simona Halep s-a retras de la Roma. De luni, va fi pe locul 4 în lume, performanţă românească fără precedent

Articol de , - Publicat joi, 15 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 14 mai 2014 22:25

Jucătoarea noastră a învins-o ieri, în turul secund al turneului din capitala Italiei, pe Madison Keys, 5-7, 6-0, 6-1, apoi s-a retras din turneu din cauza problemei la muşchii abdominaliÎn 2013, începea turneul WTA Premier 5 de la Roma de pe locul 64. Exact un an mai tîrziu, Simona Halep e situată cu 60 de poziţii mai sus în clasamentul mondial. Adică pe treapta a 4-a, pe care o va ocupa de luni încolo, indiferent de rezultatul atins în capitala Italiei. Ieri, în meciul disputat în turul secund cu americanca Madison Keys, Halep a ieşit învingătoare, chiar dacă nu pe calea cea mai scurtă. A cedat setul întîi cu 5-7, apoi a ambalat bine motoarele şi s-a impus cu 6-0, 6-1, în o oră şi 37 de minute. Cîteva ore mai tîrziu, ea şi-a anunţat însă retragerea din turneu, motivul fiind accidentarea la muşchii abdominali din partea stîngă, suferită la Madrid, în disputa cu Ivanovici.

Cu Roma, românca închide un cerc, pe care l-a inaugurat anul trecut, cînd ajungea în semifinale aici, cu victorii prestigioase la Kuzneţova, Radwanska, Vinci şi Jankovici. În 12 luni, ea a mers doar în sus în ierarhia WTA. A cucerit 7 titluri şi a bifat alte premiere ale carierei, mai ales în turneele de cea mai mare greutate. "E un sezon bun pentru mine, am început bine la Australian Open, cu sferturi, am cîştigat la Doha, ne-am calificat în Grupa Mondială la Cupa Fed, am ajuns în finală la Madrid", îşi enumeră ea realizările. "2013 a fost important pentru mine fiindcă am ajuns foarte repede în Top 20, iar acum sînt în Top 5. E o mare diferenţă, de aceea vreau să savurez acest moment, cel mai bun al carierei mele, să fiu fericită şi recunoscătoare pentru ceea ce am", a încheiat ea.

"Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag, mi-era însă imposibil să continuu din pricina accidentării. Am amintiri frumoase de la Roma, de anul trecut"
Simona Halep

Vine la Bucureşti
Ca urmare a abandonului de la Roma, Halep îşi schimbă un pic programul. Ea a anunţat că azi ajunge în Bucureşti pentru a face tratament în fiecare zi din cele rămase pînă la al doilea turneu de Mare Şlem al anului. "Sper că procedurile pe care le voi face şi odihna să-mi permită să încep antrenamentele săptămîna viitoare. Ca să fiu pregătită să joc la Roland Garros", a spus ea. Turneul de la Paris va debuta pe 25 mai, iar Halep va fi favorită numărul 4, cea mai înaltă poziţie pe lista capilor de serie pe care o atinge în cariera ei.

An cu accidentări
2014 este un an cu rezultate importante pentru Halep, dar şi cu destule probleme de sănătate. Ea a trebuit să se retragă din turneul de la Dubai, în meciul din turul 1 cu Cornet, din cauza unei accidentări la tendonul ahilian drept. Apoi, după semifinala de la Indian Wells, a renunţat la următorul turneu, cel de la Miami, pentru că suportase o intervenţie chirurgicală la unghia degetului mare de la piciorul drept. Apoi, la Cupa Fed a jucat cu o entorsă la la glezna dreaptă. Iar la Madrid a făcut o întindere la muşchii abdominali.

10 victorii la jucătoare de Top 10 a obţinut Simona Halep pînă acum, cele mai multe, 5, în 2014

1,4 milioane de dolari a adunat din premii Halep în acest sezon, iar în toată cariera 3,4 milioane

616986-simona-tabel.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
merace
merace  •  16 Mai 2014, 00:15

Bravo, Simona! Ma intreb, cate jucatoare, in istoria tenisului feminin, au atins locul 4 mondial la varsta de numai 22 de ani?!

extrasansa.ro
extrasansa.ro  •  15 Mai 2014, 23:11

Se pregateste de Roland Garros, la tenisul care i-l joaca acum ar trebui sa ajunga cel putin in semifinala.

fast
fast  •  15 Mai 2014, 14:49
Postat de bamse1901 pe 15 Mai 2014, 11:58

felicitari, dar cum a aflat ca e pe 4 gata s-a retras. si daca jucai si pierdeai care era problema? poate castigai

Mah, dar destept esti ! Cum naiba ti-ai dat seama ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează