SPORTURI  »  TENIS  »  STANFORD

Ciment prielnic » Sorana Cîrstea a ajuns în semifinalele turneului de la Stanford

Sorana Cîrstea a mai jucat o semifinală anul acesta, la Pattaya City // Foto: Reuters
Sorana Cîrstea a mai jucat o semifinală anul acesta, la Pattaya City // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 21:34

Sorana Cîrstea a atins semifinalele turneului Premier de la Stanford, după un meci bun cu Dominika Cibulkova.

Sorana Cîrstea a dat albul pe fucsia şi iarba pe hard şi îi merge foarte bine. Ea s-a calificat în semifinalele turneului de la Stanford, acolo unde a intrat pe tablou ca favorită nouă. Le-a învins pe rînd pe Vania King, pe Saisai Zheng şi vineri noapte pe Dominika Cibulkova, a 15-a jucătoare a lumii, cu 6-7 (5), 6-2, 6-0.

Primul set a avut o istorie bizară, după ce fiecare dintre cele două jucătoare a făcut un break, s-a ajuns în tie-break. Sorana a avut probleme cu arbitrii, ea avînd dreptate la şase din cele nouă dăţi în care a cerut challenge.

"Spre finalul setului contestam tot pentru că nu mai aveam încredere în nimeni. Credeam că cineva îmi joacă o festă ca să vadă cum reacţionez, eram parcă la camera ascunsă pentru că au fost prea multe greşeli. Am început să rîd pentru că era hilar. Dacă nu exista sistemul de challenge mi-aş fi făcut demult bagajele pentru San Diego", a spus Sorana.

Românca s-a regrupat, a servit foarte bine, a lovit de multe ori cîştigător şi s-a impus în setul al doilea cu 6-2. Ea a reuşit o serie de 10 game-uri, impunîndu-se în decisiv cu 6-0. A fost prima victorie a româncei în faţa slovacei din trei meciuri directe.

În semifinale, Sorana Cîrstea a jucat azi-noapte cu campioana de la Wimbledon, Serena Williams, pe care n-o mai întîlnise niciodată pînă acum.

La celălalt turneu al săptămînii, pe zgură de data aceasta, Irina Begu s-a calificat şi ea în semifinale, după ce a învins-o pe Estrella Cabeza Candela cu 5-7, 6-4, 6-4, şi a întîlnit-o aseară pe finalista de la Roland Garros, Sara Errani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
falco
falco  •  15 Iulie 2012, 03:32

Au scris "a jucat" pentru ca, teoretic, articolul e pentru ziua de maine (duminica).

dexter71
dexter71  •  15 Iulie 2012, 01:40

Doaaaaamne ce ziaristi.... stau si astept sa inceapa meciul dar mai am de asteptat inca vreo 2 ore.... dar la ziaristii gsp s-a jucat dejal. Incredibil. Pana acum au ignorat complet performantele romancelor Begu, Cadantu si mai cu seama ale Soranei, acum au inviat dar vorbesc numai prostii... Sfertul cu Cibulkova a fost dement. Sorana a jucat minunat - acesta este cuvantul. Slovaca era transfigurata spre sfarsit... Meciul asta nu-l uita ever, mai ales ca luase un 6-0 si de la Halep daca nu ma insel. Come on Sori, lupta-te si cu big fat Serena, important e sa crezi in tine. Mult succes!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează