SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-GERMANIA

Cluj bis » FRT a decis ca barajul cu Germania din Cupa Fed să se desfășoare tot în Ardeal: se joacă pe zgură

Sala Polivalentă din Cluj a găzduit pentru prima dată weekendul trecut o competiţie de tenis // Foto: Raed Krishan
Sala Polivalentă din Cluj a găzduit pentru prima dată weekendul trecut o competiţie de tenis // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 12 februarie 2016 00:00

După ce echipa României a disputat sferturile contra Cehiei în Sala Polivalentă, FRT a decis ca şi următoarea întîlnire să se desfăşoare tot acolo. Cu o diferenţă: suprafaţa va fi zgură.

Intriga a durat doar cîteva zile, iar ieri Federaţia Română de Tenis a comunicat că barajul pentru Grupa Mondială I dintre România şi Germania se va disputa tot la Cluj.

"Întîlnirea cu Cehia a fost foarte bine organizată, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atît de bine încît am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură", a spus preşedintele FRT, George Cosac.

Confruntarea va avea loc între 16 şi 17 aprilie, exact în primele secvenţe ale sezonului de zgură premergător Roland Garros-ului. De fapt, imediat după weekendul de Cupa Fed e programat turneul de la Stuttgart, de categorie Premier, care se va disputa indoor.

"În primul rînd, m-am bucurat că nu mergem în Australia", a admis, tot ieri, Simona Halep, numărul 3 mondial, făcînd referirea la faptul că echipa de la Antipozi era între posibilii adversari ai tricolorelor în baraj. "E bine că jucăm din nou acasă şi din nou la Cluj. Am avut o săptămînă deosebită acolo. Chiar dacă nu am cîştigat, partida cu Cehia a fost o experienţă bună pentru noi, ca echipă".

Pentru jucătoare au contat organizarea şi atmosfera, acum e important şi că suprafaţa va fi cea adecvată momentului din an. "E o veste bună şi că se va juca pe zgură. Dacă era hard ni se întrerupea un pic sesiunea de antrenamente şi nu era OK", a adăugat ea.

FRT a primit şi primul feed-back din partea federaţiei internaţionale, raportul întocmit de arbitrul principal al întîlnirii România-Cehia.

Elveţianul Andreas Egli a notat că sala "e nouă, frumoasă, ideală pentru un asemenea eveniment, iar terenul s-a prezentat în condiţii excelente".

Precedentul București 2004

România a mai organizat o singură dată un eveniment pe zgură indoor. S-a întîmplat în 2004, în Sala Polivalentă din București, cu ocazia întîlnirii de Cupa Davis dintre România și Elveția, din primul tur la Grupei Mondiale. S-a scos parchetul, iar o firmă franceză s-a ocupat de amenajarea terenului de zgură.

Confruntarea s-a desfășurat la începutul lunii februarie, iar Elveția s-a impus atunci cu 3-2. Pentru România au evoluat Andrei Pavel, Victor Hănescu și Gabriel Trifu, în timp ce pentru adversari au jucat Roger Federer, Michel Kratochvil, Yves Allegro și Stan Wawrinka.

Alături de copiii prematuri

Simona Halep a fost prezentă ieri la lansarea pe 2016 a campaniei "Grijă pentru copii", una desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România.

Cu susținerea numărului trei mondial, proiectul le adresează românilor o nouă provocare, aceea de a dona timp pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți prematur. Acest lucru se poate întîmpla intrînd pe site-ul Dorna și urmărind filmulețele dedicate campaniei.

Efectul este dotarea cu echipamente de specialitate a maternităților din București și din țară. "Mă bucur să fac parte în continuare din acest proiect care îmi este foarte aproape de suflet. Acești copii au nevoie de timp mai mult ca oricare dintre noi și îmi doresc să-i ajut să-l și cîștige", a spus Simona.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  12 Februarie 2016, 10:16

Timpenie mai mare, nici ca exista! Sa aduci tone de zgura in sala, cind se putea juca foarte bine pe hard. De ce nu jucam pe iarba in sala, daca sintem atit de inventivi? Simona Halep a obtinut cele mai mari succese pe hard si nu pe zgura. Dar de nu simplu, daca se poate complicat. Cheltuiala in plus si aceasta nu garanteaza ca ne vom califica impotriva jucatoarelor germane. Si ele joaca bine pe zgura, poate mai bine decit jucatoarele noastre. Judecata pripita! La FRT sint conducatori ciudati.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close