SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Complot

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Venus şi Serena Williams urzesc un plan pentru a juca din nou finala pe iarba londoneză.

Ieri, surorile Williams au sfidat blestemul Wimbledonului. Pro­gramate să joace, în meciuri con­secutive, pe Terenul 2, su­pra­nu­mit “Cimitirul cam­pio­ni­lor”, Venus şi Serena şi-au trimis acasă ad­ver­sa­rele în numărul minim de seturi. Fără să ţină cont că multe vedete şi-au văzut îngropate speranţele în iarba respectivei arene, ame­ri­can­cele de ciocolată au urmat singurul traseu pe care îl ştiu şi îl adoră: victoria. Venus a învins-o cu 6-3, 6-4 pe rusoaica Alisa Kleibanova, Serena a dispus de compatrioata ei Bethanie Mattek, 6-3, 6-3.

Aşezate la tragerea la sorţi în jumătăţi diferite ale tabloului principal, fetele lui papa Richard nu ascund intenţia de a disputa din nou finala la Wimbledon, aşa cum s-a mai întîmplat în 2002 şi 2003. Momentul e cum nu se poate mai prielnic. Grila feminină s-a scuturat de o puzderie de favorite, unele eliminate încă din prima săp­tă­mî­nă. De fapt, cele două Williams sînt singurele campioane la Londra care au mai rămas în cursa pentru un nou titlu, Lindsay Davenport, Maria Şarapova şi Amelie Mau­res­mo făcîndu-şi bagajele rapid.

Surorile joacă împreună şi la dublu, se asistă reciproc din tribună la meciurile de simplu, sînt, practic, nedespărţite. “Clar, rămînem una lîngă alta. Sîntem colege de ca­me­ră. E super!”, a mărturisit Serena, cea a învins-o pe Venus în finalele din 2002 şi 2003. “Singurul de­za­van­taj în a avea o soră în circuit apare cînd ea e la fel de valoroasă ca tine”, crede Venus. “Stînd lu­crurile aşa, te tot gîndeşti la o cale de a o bate”. La ediţia actuală, asta se poate întîmpla doar în ultimul act. Pînă atunci, fetele Williams mai au de trecut cîteva tururi. Dar nu se sperie ele doar din atît!

Nu merg la vot

De cînd au venit la Londra, surorile Williams au fost asaltate cu în­tre­bări legate de politică şi, mai ales, despre viitoarele alegeri prezi­den­ţiale din Statele Unite. Venus şi Serena şi-au arătat simpatia pentru Barrack Obama, candidatul de­mo­crat, spunînd că se bucură pentru el. Nu îl vor vota însă pentru că nu vor vota deloc. Religia lor, surorile fă­cînd parte din Martorii lui Iehova, interzice prezentarea la urne.

Şi Jankovici out!

Coşmarul favoritelor continuă la Wim­ble­don. Ieri a fost rîndul Jelenei Jankovici (foto), cap de serie numărul 2, care s-a înclinat în două seturi în faţa unei jucătoare aflate într-o formă foarte bună, thailandeza Tamarine Tana­su­garn. După ce s-a calificat în “op­timi”, sîrboaica nu ştia ce adver­sară va avea în continuare. I s-a spus că e o fată din Thailanda, “a Thai girl”, la care Jelena a replicat: “Tiger? Tiger Woods? Jucăm golf sau ce?”. La finalul meciului, Jan­kovici a re­cu­noscut însă că “îi acord tot creditul. A jucat solid, n-a făcut prea multe greşeli. A fost greu pen­tru mine, mai ales că nu am putut evolua la întreaga ca­paci­ta­te”. Sîrboaica s-a accidentat la coap­să încă din meciul din turul 4.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  01 Iulie 2008, 15:31

cea mai mare bucurie ar fi sa fie eliminate gorilele astea doua.......................................................

Vezi toate comentariile (1)
Comentează