SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Componentele echipei României sînt pregătite pentru întîlnirea contra Spaniei: "Sîntem încrezătoare că vom obţine victoria"

Articol de - Publicat joi, 05 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 04 februarie 2015 20:56

Două zile au mai rămas pînă la startul întîlnirii de Cupa Fed dintre România şi Spania, care va avea loc sîmbătă şi duminică, la Galaţi.

Tragerea la sorţi a ordinii meciurilor se va face vineri, dar pînă atunci componentele celor două team-uri au oferit ieri impresii, gînduri, speranţe legate de înfruntarea ce contează pentru Grupa Mondială II. O zonă a Cupei Fed în care România a urcat, în timp ce ibericele coboară, venind din eşalonul superior, Grupa Mondială I.

"Sînt bucuroasă să fiu la Galaţi, aici am jucat multe turnee în perioada junioratului. Sperăm să cîştigăm, sînt încrezătoare că vom obţine victoria", a spus Simona Halep, cea care, ca ocupantă a locului 3 în lume, este jucătoarea cel mai bine clasată dintre toate cele opt prezente la Galaţi, în ambele echipe. "Meciurile vor fi dificile, în faţa lui Garbine Muguruza am pierdut în ultimul meci direct, dar pot să o înving acum. Şi cu Soler-Espinosa va fi la fel de greu pentru că nu am mai jucat împotriva ei. Anul acesta va fi mai dificil pentru mine deoarece trebuie să apăr ce am obţinut pînă acum", a explicat Halep.

Publicul, marele sprijin
Irina Begu, numărul 34 WTA, vine după un Australian Open extrem de consistent, reuşind pentru prima dată în carieră calificarea în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. "Mă va ajuta experienţa acumulată la Melbourne, sper să facem meciuri bune. Avem încredere în noi, iar sîmbătă şi duminică trebuie să jucăm cel mai bun tenis. Vom reprezenta cu mîndrie România şi vrem să ne impune, în condiţiie în care evoluăm în faţa publicului nostru", a spus Irina.

Este motivul care apare în toate declaraţiile, şi ale româncelor, şi ale spaniolelor. Publicul. Atmosfera. Avantajul de a juca pe teren propriu. "Ne dorim o victorie în faţa suporterilor noştri, vrem să îi facem fericiţi pe toţi românii. E important să jucăm bine, sîntem o echipă unită şi vrem să arătam asta şi pe teren", sînt cuvintele Monicăi Niculescu, în timp ce căpitanul nejucător Alina Tecşor a adăugat: "Este o onoare să fim la Galaţi, toată lumea este atentă cu noi şi încearcă să ne facă pe plac. Sperăm să facem jocuri bune şi să reuşim să cîştigăm în faţa Spaniei". Alexandra Dulgheru, care revine după 4 ani în echipa României, a spus, la rîndul ei: "Este o onoare să fiu aici, atmosfera este aparte. Sînt alte emoţii, alte trăiri".

"E o experienţă bună"
Spaniolele au subliniat forţa team-ului României, începînd cu căpitanul Conchita Martinez."România are o echipă foarte bună, cu jucătoarea numărul 3 din lume, una dintre cele mai bune din ultimii ani. Dar şi noi am venit cu o echipă valoroasă, ne vom lupta pînă la capăt şi sper să trecem mai departe. Avem istoria de partea noastră în această competiţie, e frumos pentru noi să venim aici şi să jucăm ca o echipă. Cred că e o experienţă bună care ne va ajuta pe viitor".

Cea mai puternică jucătoare din formaţia iberică, Garbine Muguruza, crede că în Cupa Fed lucrurile stau altfel decît într-un turneu obişnuit. "Nu cred că aici contează clasamentul individual", spune ea. "Consider că România are o echipă bună, joacă acasă, deci e o mare provocare pentru noi. Va fi diferit acum cu Halep, dar sînt conştientă că trebuie să fiu foarte concentrată şi într-o formă foarte bună ca să o pot învinge", a conchis numărul 24 mondial.

Abia a doua oară acasă!
Echipa României va juca doar pentru a doua oară acasă în cei 34 de ani de participare în Cupa Fed. Prima dată a fost abia anul trecut, la Bucureşti, contra Serbiei, cînd s-a disputat barajul pentru Grupa Mondială II. Sistemul de desfăşurare în anii de început ai competiţiei era de tip turneu, întîlnirile fiind găzduite de un singur loc. Mai tîrziu, cînd s-a adoptat o formulă de desfăşurare mai apropiată de cea a Cupei Davis, România nu a fost suficient de sus, în fazele înaintate ale Cupei Fed, pentru a juca acasă sau în deplasare. Disputele din Grupa I, unde echipa noastră a petrecut cel mai mult timp, erau de asemenea organizate într-un singur oraş, de-a lungul vremii fiind, pe rînd, La Manga, Estoril, Eilat sau Budapesta.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
neludum
neludum  •  05 Februarie 2015, 20:21

Daca Halep joaca la adevarata valoare (nu e accidentata,fiindca doua meciuri nu sunt multe ca sa aiba probleme medicale) ,nu poate fi invinsa de Muguruza niciodata ,mai ales in Roamania. Simona are deja valoarea la care nu mai cedeaza asa usor la jucatoare mai slab cotate ca ea ! Probabil ,sta mult mai bine dpv moral ! Poate conturile mai grase,poate increderea in sine ! Hai Romania !

itrobert
itrobert  •  05 Februarie 2015, 09:36

Doua echipe frumoase cu jocatoare care au aratat un tenis foarte bun anul trecut. Garbine a reusit s-o elimine pe Serena anul trecut la RG si joaca un tenis foarte frumos. Ca iubitor de tenis 80% detasat de cei50% origine romaneasca, imi doresc o intalnire frumoasa si sa invinga cine va convinge pe teren. Sa nu uitam ca e un sport si ca amprenta performantei cu toate componentele ei: Sanatate, forma, odihna si nu in ultimul rand, valoare isi vor spune cuvantul. Sansele sunt in egala masura impartite.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează