SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Consiliul jucătorilor din ATP propune o altă desfăşurare a Cupei Davis

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2010 00:00

Consiliul tenismenilor profesionişti a propus ca o dată la doi ani să se joace Cupa Davis, competiţie la care să participe 32 de echipe în formatul a patru grupe, iar în consecinţă calendarul anual ar fi mai uşor pentru sportivi, informează AS.

Conform sursei citate, preluate de NewsIn, noua competiţie s-ar disputa după sistemul de la Cupa Mondială de fotbal. De asemenea, consiliul a propus ca în loc de Cupa Davis turneul să se numească, "Marele şlem al naţiunilor" sau "Cupa Mondială".

O altă noutate ar fi disputarea partidelor într-un singur loc.

Numarul trei mondial, sârbul Novak Djokovic, a vorbit despre această schimbare: "Aceasta este propunerea noastră, dar suntem într-o fază preliminară în care se lansează idei care trebuie studiate. Singurul lucrul pe care pot să îl spun este că mă bucur că toţi jucătorii sunt dispuşi să participe la discuţii şi să contribue la aceste planuri".

Britanicul Andy Murray (foto) a vorbit şi el despre această nouă idee: "Sunt un mare fan al Cupei Davis, dar şi o Cupă Mondială mi se pare o idee foarte bună".

La data de 9 februarie 1900, Salatiera de argint, cunoscută în prezent sub denumirea de Cupa Davis, era oferită pentru prima dată ca premiu, când studentul american Dwight Filley Davis i-a provocat pe jucătorii britanici de tenis să traverseze Atlanticul şi să concureze împotriva echipei sale de la Universitatea Harvard. Meciul a fost câştigat de americani cu scorul de 3-0. Statele Unite este ţara care a câştigat de cele mai multe ori competiţia, cucerind de 32 de ori Salatiera de argint.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează