SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Controversa finalei de la Roland Garros » Maria Şarapova şi arbitrul au fost făcuţi praf de experţii în tenis: "O ruşine"

Maria Șarapova în finala Roland Garros, foto: reuters
Maria Șarapova în finala Roland Garros, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 16:30

Simona Halep a pierdut prima finală de Mare Şlem din carieră după un meci senzaţional în compania Mariei Şarapova, scor 4-6, 7-6, 4-6, dar au fost extrem de multe momente controversate în timpul partidei.

Foarte multe s-au legat de întîrzierea punctelor pe serviciul Mariei Şarapova, dar şi de arbitrul Kader Nouni, care nu a luat nici o decizie împotriva rusoaicei. Şarapova a continuat să întîrzie foarte multe punctele, regula fiind ca jucătorul să nu îşi acorde mai mult de 20 de secunde între puncte.

Primul avertisment a fost abia după peste două ore de joc, iar cunoscuţi jurnalişti internaţionali au luat foc după deciziile arbitrului şi întîrzierile repetate ale Şarapovei. Şi Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Agassi şi Roddick, sau Tracy Austin, fost număr 1 mondial, au comentat negativ.

"Cartonaş galben şi un mare avertisment pentru arbitru. E ridicol să nu dai avertisment pentru întîrzierile Şarapovei", a tunat Brad Gilbert. Nu s-a oprit aici şi a continuat războiul mediatic: "Am sentimentul că Shazza poate să stea şi 35 de secunde între puncte între primul serviciu şi al doilea şi arbitrul nu va face nimic, atît de enervant".

Americanca Tracy Austin şi mai mulţi jurnalişti internaţionali de la publicaţii din SUA sau Europa au luat foc. Au fost deranjaţi de întîrzierile Şarapovei, de pauza prea mare de vestiar pe care a luat-o sau de arbitrajul slab al lui Kader Nouni.

"Trebuie să le admiri pe Şarapova şi pe Simona Halep. Ruşine însă pentru arbitrajul slab al lui Kader Nouni", a scris şi Mike Dickson, de la Daily Mail.

"Cît de lungă este această pauză de vestiar? Şarapova a ignorat regulile de timp tot meciul. Din păcate, Nouni un arbitru foarte slab", l-a completat indirect Barry Flatman, de la Sunday Times.

Tracy Austin, fostul număr 1 mondial, a comentat şi ea pe twitter, la pauza prelungită dintre seturile 2 şi 3: "Simona sigur se gîndeşte că Mariei i se permite să aibă prea mult timp între puncte. Acum, Maria e iar la vestiar, între seturi, şi o face să aştepte prea mult".

Nimic despre timp
Simona a fost întrebată dacă n-a deranjat-o faptul că Şarapova şi-a luat mult timp înainte şi între servicii. Kader Nouni a prevenit-o pe rusoaică din primul set că urmează un avertisment pentru "time violation", dar acesta a venit abia în decisiv.

"Simona e foarte rapidă, e mereu gata la timp, dar tu întîrzii", i-a spus arbitrul. "Acesta e stilul ei, nu vreau să spun nimic, e normal, aşa face mereu", a replicat Halep. "Uneori m-am simţit un pic anxioasă, dar n-a fost rău. OK per total".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (212)
cghidusie
cghidusie  •  03 Februarie 2015, 18:48

Trebuie sa apara si regula de interzicere a strigatelor in timpul meciului ! Este un mod de a deturna concentrarea adversarelor ! Este injust sa favorizezi unul dintre jucatori !

dannicola
dannicola  •  27 August 2014, 18:35

S-a realizat "parcelarea" terenului de tenis, senzori pe banda de fileu si nu se poate realiza un sistem de urmarire a timpilor utilizati in diverse faze ale jocului, care sa semnalizeze automat depasirea acestor timpi? Acum 20 - 30 de ani totul se rezuma la "greseala" de picior. S-a renuntat la prostia asta, dar a existat. Vorbim de cresterea vitezei de joc, de mingi "la limita" si nu putem face nimic pentru a rezolva si aceasta problema? Arbitrul este si el om, cu limitele lui si de aceea trebuie ajutat.

clerc12
clerc12  •  14 Iunie 2014, 10:57
Postat de gabisp pe 08 Iunie 2014, 20:30

d-le Sakaomoto, ai avut ochi doar pentru rusoaica. Meciul a fost MEREU pe muchie de cutit , SARAPOVA NU A FOST MAI BUNA !!!

Asa e a fost inclinata balanta meciului catre rusoaica arbitru dormea in post,aia tragea de timp da Simona ce sa zica.. da alti comenteaza ca a fost rusoaica mai buna... la cate duble greseli a facut dar si Simona na profitat de unele mingi se vede ca este tanara

Vezi toate comentariile (212)
Comentează
Close