SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Cupa Davis » România conduce cu 2-0 după prima zi

Marius Copil este prezent la a șasea întîlnire de Cupa Davis pentru România +1   FOTO
Marius Copil este prezent la a șasea întîlnire de Cupa Davis pentru România

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 februarie 2013 19:40

UPDATE / Adrian Ungur a învins în al doilea meci, împotriva necunoscutului Martin Pedersen, scor 6-2, 7-6, 4-6, 4-6, 6-2. România cu 2-0 după prima zi.

 

UPDATE / Copil a cîştigat fără mari problema primul meci din întîlnirea România - Danemarca. Jucătorul român l-a învins pe Frederik Nielsen, scor 6-3 7-6 (7) 6-4. Adrian Ungur va evolua împotriva lui Martin Pedersen în al doilea meci al zilei.

Scandalul dintre Victor Hănescu şi Federaţia Română de Tenis este în avantajul lui Marius Copil. Prezenţa celui mai bine clasat tenisman român l-ar fi scos din calcule pe Copil pentru meciul cu Danemarca de la Cluj, din primul tur al Cupei Davis, grupa I, zona Euro-Africană.

Cum Hănescu nu s-a înţeles la bani cu oficialii FRT, căpitanul nejucător al României, Ciprian Porumb, l-a titularizat pentru confruntarea cu danezii pe Marius Copil, mai bine clasat în ierarhia ATP decît Victor Crivoi, aflat şi el la Cluj cu lotul naţional.

Mai mult, Copil va intra primul în luptă, astăzi, de la ora 13:00, conform tragerii la sorţi efectuate ieri. Adversarul? Frederik Nielsen, cel mai bine clasat jucător danez, locul 482 ATP la simplu şi locul 21 la dublu.

"Mi-aş fi dorit să joc în meciul doi, fără să am un motiv anume. Pur şi simplu, aşa mi-am dorit. Nu cred că va fi o presiune mai mare pe mine. Emoţii există înainte de fiecare partidă, dar după primele mingi dispar şi mă concentrez din ce în ce mai bine. Sper că voi aduce primul punct României", a spus Copil.

Nielsen joacă şi la dublu
Spre deosebire de "tricolori", care au echipa de dublu formată din doi jucători specialişti ai probei, Tecău şi Mergea, danezii îl vor folosi pe Nielsen în toate cele trei zile de competiţie.

"Nielsen este obişnuit să joace şi meciuri de simplu, şi de dublu. Îi va fi greu, obositor, să joace trei meciuri în Cupa Davis, iar noi vom încerca să folosim asta în avantajul nostru. Tratăm toate meciurile cu seriozitate şi ne dorim să le cîştigăm pe toate", a afirmat Horia Tecău. Învingătoarea din această întîlnire va juca mai departe cu Olanda pentru un loc în barajul Grupei Mondiale.

"Îl aşteptăm pe Hănescu să joace pro bono"
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, vrea să încheie conflictul cu Victor Hănescu şi speră ca acesta să participe la acţiunile viitoare ale echipei de Cupa Davis.

"Uşile nu i-au fost închise niciodată şi nu îi vor fi închise nici de acum încolo. El a dorit mai mult decît i se putea oferi în momentul acesta. Rămîne de văzut ce se va întîmpla. După toate declaraţiile pe care le-a dat, că va juca pro bono, noi îl aşteptăm să vină să joace pro bono. Dacă va face acest lucru, cu siguranţă va deveni eroul României", a declarat Dragomir.

Vrea alegeri fără scandal
După ce Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Tenis, din 17 ianuarie, a fost amînată pentru 22 februarie, Ruxandra Dragomir a fost acuzată că boicotează alegerile. "Sper că va fi o şedinţă civilizată pentru că nu-mi place scandalul absolut deloc, cu toate că încă de la preluarea funcţiei de preşedinte am fost înconjurată de tot felul de discuţii create artificial. Vreau ca totul să decurgă civilizat de această dată", a menţionat Dragomir.

Echipă de amatori
Danezii au în componenţa team-ului lor un singur jucător profesionist, Frederik Nielsen, cîştigător anul trecut al Wimbledonului la dublu alături de britanicul Jonathan Marray. Ceilalţi trei au statut de amator, nefingurînd în clasamentul mondial.

Cu toate acestea, ei au disputat deja mai multe întîlniri în Cupa Davis: Martin Pedersen (25 de ani) - 15, Thomas Kromann (25 de ani) - 7, Christopher Konigsfeldt (23 de ani) - 1. Ei au învins toamna trecută Finlanda, menţinîndu-se în grupa I a Zonei Euro-Africane.

"Apreciez că Adi Ungur s-a întors la echipă, este un jucător foarte valoros, ambiţios, care poate aduce România în Grupa Mondială" (Ruxandra Dragomir, preşedinte FRT)

"Atmosfera de la confruntarea cu Finlanda, din luna septembrie, a contat în alegerea sălii din Cluj şi pentru întîlnirea cu Danemarca. Îmi doresc să vină cît mai mulţi suporteri şi să-i facem fericiţi" (Ciprian Porumb, căpitan nejucător România)

Programul întîlnirii România - Danemarca în direct TVR 2

Vineri, ora 13:00
Marius Copil - Frederik Nielsen
Adrian Ungur - Martin Pedersen

Sîmbătă, ora 15:00
Tecău / Mergea - Nielsen / Kromann

Duminică, ora 13:00
Adrian Ungur - Frederik Nielsen
Marius Copil - Martin Pedersen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
jerme
jerme  •  01 Februarie 2013, 17:37
Postat de cestrasius pe 01 Februarie 2013, 17:30

facem pariu ca daca e 3-0 pt romania joaca ciorcilu? merita since...

nu mai fiti penibili. Patrick nu oate juca oricum pentru ca e doar in lotul mare pt antrenamente alaturi de jucatorii nationalei ca sa ii dea curaj pe viitor. mai mult , copilul ala chiar stie tenis si la 16 ani e in primii 1000 de jucatori ai lumii la seniori.

cestrasius
cestrasius  •  01 Februarie 2013, 17:30

facem pariu ca daca e 3-0 pt romania joaca ciorcilu? merita since...

tipsy
tipsy  •  01 Februarie 2013, 17:16
Postat de ralffy_mr pe 01 Februarie 2013, 17:03

daca vrei sa ne spui si de ce.....

imi permit sa raspund eu: conduce federatia ca o matroana nebuna, a distrus turneele futures facute de tiriac, a distrus echipa de cupa davis (si-a batut joc de pavel, a tratat jucatorii ca pe carpe, jucam meciurile numai pe hard, etc.), a impins in fata incompetenti gen dron sau porumb in dauna putinelor valori pe care le-am avut, a pierdut toti sponsorii. etc ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează