SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - MARIA ŞARAPOVA, AZI, ORA 17:30 ÎN DIRECT PE DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă de la Madrid » Ciocnire la înălţime » Simona Halep joacă în cea mai mare finală a carierei: contra Mariei Şarapova la Madrid

Halep e pregătită de un nou trofeu
Halep e pregătită de un nou trofeu

Articol de - Publicat duminica, 11 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 10 mai 2014 23:05

Românca, numărul 5 mondial, o întîlneşte pentru trofeul de la Madrid pe Maria Şarapova, fost lider mondial, de 4 ori campioană de Mare Şlem, cu o statură de 1,88 metri. Şi la 600 de metri peste nivelul mării, cît măsoară altitudinea din capitala Spaniei. Dacă o învinge pe rusoaica de pe locul 9 mondial, constănţeanca va încasa aproape 700.000 de euro.

Madridul are finala pe care o merită, după cum au mers lucrurile din 3 mai încoace, de cînd a început turneul. Se întîlnesc acolo, în lupta pentru trofeu, jucătoarele care au traversat cu cît mai puţine zgîrieturi opt zile de soare, vînt, nori, înfruntări cu adversare diverse, meciuri lungi sau meciuri scurte, evantaiul colorat pe care îl oferă un concurs de asemenea mărime.

"Halep se hace grande en Madrid y se cita con Sharapova", titrează cotidianul ABC. "Halep se face mare la Madrid şi îşi dă întîlnire cu Şarapova", exact aşa stau lucrurile. De fapt, e vorba despre o nouă întîlnire, cele două înfruntîndu-se deja în două rînduri în circuitul WTA.

Ambele meciuri au avut loc în 2012 şi ambele au fost cîştigate de rusoaică. N-a pierdut Maria nici un set în faţa Simonei, dar nici simplu nu i-a fost: 6-3, 6-4 la Indian Wells şi 7-5, 7-5 la Beijing, ambele pe hard.

5 contra 9, nou contra experienţă
Azi va fi primul lor duel pe zgură, la altitudinea de 600 de metri pe care o oferă Madridul, cu mingile zburînd mai repede. Mai mult însă, va fi primul duel cu asemenea miză, întîia finală în care se întîlnesc. Simona este mai bine clasată, pe locul 5 în lume, Maria se află pe 9, dar experienţa pe care o aduce cu sine include şi o finală aici, reuşită anul trecut.

Pentru româncă e un început: întîia prezenţă într-un ultim act al unui turneu Premier Mandatory, a doua categorie ca importanţă în ierarhia competiţiilor feminine. "Mă aştept la un meci greu. Maria e o campioană şi ştie cum să gestioneze înfruntările pentru titlu. Eu sînt foarte entuziasmată că pot disputa cea mai mare finală a carierei mele de pînă acum", a spus Simona.

"Sper că emoţiile vor fi la un nivel scăzut, că nu mă vor împiedica să-mi fac jocul. Ştiu sigur că voi lupta pentru fiecare punct".

"E bine dacă aleargă!"
"N-am mai întîlnit-o pe Simona de ceva vreme. A avut un an trecut grozav şi, evident, e jucătoarea de bătut în finală", a declarat, la rîndul ei, Şarapova. "Cred că e numărul 5 mondial acum, cel mai sus în cariera ei. Cu siguranţă, va fi dificil pentru mine, dar abia aştept". Întrebată ce părere are despre faptul că Halep aleargă după fiecare minge, rusoaica a replicat: "Asta e grozav. Dacă aleargă, e un semn bun!".

"Ca o vacă pe gheaţă"
Aşa declara Maria Şarapova că se simte pe zgură în 2007, după un meci din turul secund de la Roland Garros. "Din cînd în cînd, această senzaţie revine", spunea ea în 2012, anul în care s-a impus pe zgura pariziană. Rezultatele pe această suprafaţă s-au îmbunătăţit însă uluitor din 2011 încoace, timp în care rusoaica s-a impus de două ori la Roma şi de trei ori la Stuttgart, pe lîngă titlul de la Roland Garros.

Simona, în schimb, a crescut pe covorul roşu şi în 2008, la 16 ani şi jumătate, cucerea Parisul pe tabloul junioarelor. Zgura rămîne suprafaţa cea mai dragă româncei, chiar dacă, între timp, a reuşit rezultate excelente pe hard şi chiar şi pe iarbă.

"Dragostea te completează"
Maria Şarapova a primit, din partea unui ziarist bulgar, o întrebare legată de relaţia pe care o are cu Grigor Dimitrov: "Sînteţi împreună de aproape un an şi jumătate... Ajută dragostea în carieră?". "Mă bucur că ţineţi socoteala, că o ţine cineva...", a răspuns rusoaica.

"Dar, Dumnezeule, cum să răspund? E bine să existe iubire în viaţa ta şi cred că întotdeauna te completează pe plan profesional. E frumos să te simţi fericit dincolo de ceea ce faci în muncă şi să ai pe cineva pentru care să-ţi doreşti să ajungi acasă. Doresc asta tuturor!", a încheiat ea.

Serie de finale
Simona Halep a jucat, începînd de anul trecut, din luna iunie, nu mai puţin de şapte finale în circuitul WTA, la Nurnberg, la 's-Hertogenbosch, la Budapesta, la New Haven, la  Moscova, la Sofia şi la Doha. De fiecare dată a plecat acasă cu trofeul. Azi, la Madrid, românca în vîrstă de 22 de ani o joacă pe a opta. În afară de cele şapte ultime acte cîştigate, Halep mai are în carieră şi 3 finale pierdute.

Spre locul 4
Dacă învinge astăzi în finala de la Madrid, Simona Halep va mai urca o treaptă în ierarhia mondială, de pe 5 pe 4. În cazul unei înfrîngeri, are însă şansa de a ajunge pe poziţia a 4-a în cursul săptămînii viitoare, cînd se desfăşoară turneul de la Roma. Cum Victoria Azarenka, actualul 4 WTA, nu participă, îi ies puncte importante, iar Simona o poate depăşi, cu condiţia ca titlul din capitala Italiei să nu fie cîştigat de Petra Kvitova.

Vremea la Madrid la ora finalei
- Azi, ora 16:30
- Temperatură: 28 de grade Celsius
- Umiditate: 30%
- Şanse de ploaie: 0%
- Vînt: 14 km/h

Drumul pînă în finală al Simonei Halep, favorită 4
Turul 1: Julia Goerges (Ger) 6-2, 6-0
Turul 2: Lara Arruabarrena (Spa) 64 64
Turul 3: Sabine Lisicki (Ger, 15) 5-7, 6-3, 6-2
Sferturi: Ana Ivanovici (Ser, 11) 6-2 6-2
Semifinale: Petra Kvitova (Ceh, 5)

8 ore şi 16 minute de joc a adunat românca la tureul de la Madrid, cel mai lung meci al său fiind cel din semfinale, care a durat două ore şi treizeci şi şase de minute

Drumul pînă în finală al Mariei Şarapova, favorită 8
Turul 1: Klara Koukalova (Ceh)  6-1 6-2
Turul 2: Christina McHale (SUA) 61 46 64
Turul 3: Samantha Stosur (Aus) 6-4, 6-3
Sferturi: Na Li (Chn,2) 2-6, 7-6 (5), 6-3
Semfinale: Agnieszka Radwanska (Pol, 3)  6-1, 6-4

8 ore şi 30 de minute a jucat Maria Şarapova la Madrid, cel mai lung meci al său fiind cel din sferturi care s-a întins pe 2 ore şi treizeci şi unu de minute

616485-halep-sarapova.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (126)
supersolo
supersolo  •  11 Mai 2014, 21:36

Lipsa de experienta in gestionarea momentelor dificile in setul 2 a contat enorm ...dar si in setul 3 au fost mai evidente ...cert e ca a facut un meci bun si se vede ...sa o vedem la Roma ...sa ajunga ea in toate finalele si sa le piarda in acest an ...la anul oricum rupe tot...creste uluitor in joc ...si astfel de momente vor disparea de la sine ...Hai Simona !!!

ziggyman
ziggyman  •  11 Mai 2014, 18:36

se duce in decisiv...!!!!

valah7mai1986
valah7mai1986  •  11 Mai 2014, 18:31
Postat de ziggyman pe 11 Mai 2014, 18:20

in sfarsit mha nene :))))) danke..!!!

2-1 in setul doi! Ce zici!?

Vezi toate comentariile (126)
Comentează