SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon » Reverență pe iarbă » Irina Begu s-a înclinat în turul al treilea la Wimbledon în faţa Mariei Şarapova

Irina Begu se întinde pe rever pentru a ajunge o minge trimisă de Maria Șarapova în meciul de ieri // Foto: Reuters
Irina Begu se întinde pe rever pentru a ajunge o minge trimisă de Maria Șarapova în meciul de ieri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Românca a fost aproape de rusoiacă în primul set, dar a pierdut cu 4-6, 3-6.

"Fii atent, Şarapova pierde maximum patru game-uri", spune un ziarist britanic înainte ca meciul de pe Terenul 1 să pornescă la drum. Irina şi Maria sînt primite cu aplauze puternice. Pe arena aceasta a pierdut Simona Halep. O arenă în formă rotundă şi la care se ajunge pe sub arcade cu petunii mov şi albe.

O dată cu aproprierea celei de a doua săptămîni, spectatorii sînt din ce în ce mai mulţi şi mai elegant îmbrăcăţi, cu gusturi mai rafinate. Pe liniile de fund, iarba e din ce în ce mai tocită. Și începe meciul. Maria Şarapova a ales să servească. Şi serviciul îi este confiscat imediat de Irina. Două ladies sorb liniştite din paharele de şampanie. Parcă par a spune: "E doar începutul".

Fosta cîştigătoare la Wimbledon revine şi egalează la 1-1. Apoi cele două adversare luptă de la egal la egal. Reuşitele sînt aplaudate deopotrivă. Dacă se strigă "Come on, Maria!" se răspunde imediat cu un "Hai, Irina!".

Românca e în premieră în turul al treilea la Wimbledon. O suprafaţă pentru care are calităţi şi pe care ea o consideră ca fiind undeva la jumătate în preferinţe.

În tribune e linişte, însă fundalul sonor e asigurat de Maria Şarapova şi ale sale ţipete de mulţi decibeli.  Cînd stă la retur strînge pumnii, se loveşte peste picioare, e ca şi cum de fiecare minge depinde viaţa ei. Irina şi-a pus o mască, deşi arde multe stări, e complet netulburată. Mai strigă şi ea, dar cînd joci cu Maria nu ai cum s-o întreci la acest capitol. Irina a tremurat pe propriul serviciu la 5-4 şi primul set s-a scurs.

Aproape de pronostic

În partea a doua greşelile s-au înmulţit. Parcă agăţată încă de primul act, românca a cedat. Game-urile se adunau în dreptul rusoacei. 5-0 şi pronosticul ziaristului britanic era e cale să se împlinească. Begu însă s-a relaxat, a dat drumul la braţ şi a început cursa de urmărire. A reuşit să o destabileze un pic pe Maria 5-1, 5-2, 5-3 şi a fost la două mingi de 5-4.

Şarapova şi-a găsit însă ritmul la serviciu şi, după o dublă greşeală la început în game-ului al nouălea, a servit doi aşi, încheind partida în 83 de minute cu 6-4, 6-3.

"Mă bucur că am cîştigat, întotdeauna e periculos să evoluezi împotriva unei jucătoare care serveşte tare şi loveşte putenic", a spus rusoiaca. Pronosticul nu s-a adeverit, doamnele au terminat şampania în timp ce Irina părăsea terenul. See you next year!

77.000 £a primit Irina Begu pentru prezența în turul al treilea la Wimbledon

Irina la turneele de Mare Șlem în 2015

Australian Open optimi
Roland Garros turul 3
Wimbledon turul 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
aius
aius  •  04 Iulie 2015, 09:24

bravo Irina Begu !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează