SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență din Londra » Înfrîngere scurtă » Alexandra Dulgheru e prima româncă eliminată de la Wimbledon

Alexandra Dulgheru nu mai participase la Wimbledon din 2011, dar a părăsit repede Londra
Alexandra Dulgheru nu mai participase la Wimbledon din 2011, dar a părăsit repede Londra

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2015 00:00

Alexandra Dulgheru a părăsit ieri tabloul de simplu de la Wimbledon, învinsă de Kristina Mladenovic cu 6-2, 6-1 în o oră și 7 minute.

Terenul 5, al doilea meci, priviri aruncate în stînga și în dreapta, spre mulțimea colorată care a invadat de ieri complexul All England Club. Verdele domină, albul reprezintă bulinele care înviorează monotonia monocromă, iar lucrurile curg uneori extrem de rapid pe suprafața cea mai iute din cîte există.

Așa s-a întîmplat cu Alexandra Dulgheru, numărul 59 mondial, care a înfruntat o adversară puternică, aflată pe creasta unui val de încredere, după semifinala reușită la Birmingham.

Kristina Mladenovic, a 38-a jucătoare a lumii, cea care le-a învins pe Simona Halep și Eugenie Bouchard în drumul spre penultimul act acum două săptămîni.

Deranjată din nou de o răceală, așa cum i s-a întîmplat și la Roland Garros, consumînd servețele de hîrtie în pauze pentru a-și elibera nasul, Alexandra a fost diminuată în fața adversarei care a servit consistent, inclusiv 5 ași, și și-a impus loviturile tari din spatele terenului, combinate cu cîteva ruperi de ritm și veniri la fileu.

Piti anunța de săptămîna trecută că are niște probleme de sănătate, dar că va încerca să le rezolve pînă la începerea Wimbledonului, așa cum la Paris se recunoștea destul de îngrijorată. "Răcesc prea des, e a șasea-șaptea răceală de la începutul anului, va trebui să fac niște investigații", a spus ea atunci.

Mladenovic a cîștigat cu 6-2, 6-1, în o oră și 7 minute, avînd 15 lovituri cîștigătoare față de 8 ale româncei și 24 de greșeli neforțate în comparație cu 28.

Alte știri de la Wimbledon:

Început pozitiv

Florin Mergea și Rohan Bopanna au cîștigat ieri primul lor meci la Wimbledon, în o oră și 26 de minute, 6-3, 7-6 (1), 6-1 în fața lui Tim Smyczek (SUA) și Jiri Vesely (Ceh). Reușind un număr dublu de lovituri cîștigătoare față de adversarii lor, favoriții 9 au dominat meciul, dovadă și setul al treilea, care a durat doar 19 minute. În turul următor, ei îi vor întîlni pe învingătorii din disputa Mihail Iujnîi, Radek Stepanek (Rus/Ceh)-Thomaz Bellucci, Guillermo Duran (Bra/Arg).

L-ar alege pe Stan

Serena Williams, favorita principală, a trecut ieri de rusoaica Margarita Gasparian cu 6-4, 6-1, într-un meci disputat pe Terenul 1. Americanca a lăudat-o pe adversara ei, a vorbit despre tradiția de la Wimbledon și cît de ciudat ar arăta echipamentul alb la New York, apoi, întrebată pe cine ar alege ca partener pe tabloul de dublu mixt, l-a indicat pe Stan Wawrinka. De ce? "Pentru că sîntem prieteni buni. A cîștigat la Roland Garros. Amîndoi purtăm ceasuri Audemars. Îl știu de mulți ani. Ne înțelegem bine", a argumentat Serena.

Vrăbiuța lui Nole

Pe parcursul meciului dintre Novak Djokovici și Philipp Kohlschreiber, cîștigat de sîrb cu 6-4, 6-4, 6-4, transmisia BBC s-a concentrat deseori pe o mică pasăre care se plimba nestingherită pe iarbă.

"De unde vin eu, din Belgrad, Serbia, avem acolo o pasăre care se numește «jivjum». Cred că a venit special de la Belgrad ca să mă ajute. Mi-a fost teamă la un moment dat pentru siguranța ei, nu puteam să n-o observ. Cred însă că iubește tenisul, a rămas pînă la sfîrșit", a spus Novak, amuzat.

Lecția veteranilor

Ieri, doi veterani s-au înfruntat în turul 1, ambii disputînd ultimul Wimbledon din carierele lor. Jarkko Nieminen, 34 de ani luna viitoare, l-a învins pe campionul din 2002, Lleyton Hewitt, 34 de ani, cu 3-6, 6-3, 4-6, 6-0, 11-9, în fața unui public încîntat de ceea ce vedea. A fost și prima victorie din carieră a finlandezului în fața fostului lider ATP.

"Nu am cuvinte să descriu ceva atît de emoțional. Să-l înving pe Lleyton, în ultimul lui meci aici, cînd eu joc ultimul meu Wimbledon... e greu de comentat. Știu că timpul meu e limitat aici, voi căuta să-l savurez cît mai bine", a spus Nieminen, care îl va întîlni pe Djokovici în turul 2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează