SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA » Interviu cu Irina Begu înaintea duelului cu Șarapova » Cum are de gînd să o surprindă pe rusoaică

Articol de - Publicat miercuri, 01 iulie 2015 22:05

Corespondenta de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon

Irina Begu, favorită 29 la Wimbledon, a trecut de Lesia Țurenko în turul 2, 7-5, 6-7, 7-6, după 2 ore și 45 de minute și după ce a ratat o minge de meci în setul secund, la 5-4.

- Irina, cum s-a simţit căldura la nivelul terenului şi cum ai reuşit să faci faţă unei astfel de lupte? În unele momente păreai că ai nevoie de mai mult aer!
- Mai mult în setul al treilea, la inceput, pentru că am fost un pic dezamăgită. Am avut cîteva şanse pe care le-am ratat, dacă nu mă înşel, am avut o minge de meci şi automat devine frustrant cînd ratezi. Mai ales cînd simţi că eşti peste adversar, ai condus jocul tot meciul şi pierzi în setul al doilea atît de strîns.

- Ai luptat pînă la capăt...
- Da, am reuşit să-mi revin de la 1-3 în setul trei, am trecut cu bine peste faza aceea în care simţeam că nu mai primesc aer şi de acolo am simţit că se poate schimba totul. Am fost mai agresivă, am servit mult mai bine. Serviciul nu m-a ajutat cum mi-am dorit eu pe parcursul meciul, dar în momentele importante a fost bine, la 4-4 in setul 3, la 6-5 în setul trei. Ea, în momentele grele, este mult mai temătoare. Am simţit lucrul acesta şi am incercat să pun presiune pe serviciul al doilea.

- O cunoşteai foarte bine, aţi mai avut un meci lung.
- Este o jucătoare incomodă, anul trecut am pierdut în fața ei 6-7 în decisiv la Taşkent. Are darul de a te pune în situaţii în care nu poţi să joci cel mai bun tenis al tău, îi place iarba, iar atunci cînd dai de la şold, reușește să dea pe sub minge. Mi-aş fi dorit să variez mai mult, dar pe iarbă nu e uşor.

- Trei turnee de Mare Şlem în 2015, la toate trei ţi-ai depăşit performanţele anterioare.
- E un sentiment plăcut. Am venit la acest turneu cu două înfrîngeri pe iarbă, nu pot să spun că e suprafaţa mea preferată. Mă bucur că sînt din nou in turul al treilea la un turneu de Mare Şlem.

- Vineri urmează un meci de foc, cu Maria Şarapova.
- Încă nu mă gîndesc la acel meci, sînt un pic obosită şi mă gîndesc încă la meciul din turul al doilea, la ce ar fi trebuit să fac mai bine. Voi vorbi cu antrenorul meu, să văd cum pregătim meciul următor. Ea e o luptătoare, e acolo sută la sută, trebuie să-mi iau şansele atunci cînd le am. Trebuie să dai cît mai multe lovituri direct cîştigătoare, în medie 30 pe meci, ca să baţi o jucătoare de top.

Monica nu se uită la tablou

Monica Niculescu a spus că nu se uită a tablou decît la primul meci la turneele de Mare Şlem, aşa că nu ştia că ar fi putut să o întîlnească în turul al doilea pe Simona Halep.

"Îmi place să o iau pas cu pas, habar nu aveam cu cine o să joc, după ce am cîştigat cu Monica Puig am aflat că o să joc cu Cepelova, care a învins-o pe Simona.

Nu e nici o superstiţie, doar nu vreau să mă gîndesc prea departe", a spus ea. Monica joacă mîine în al treilea meci pe Terenul 11.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  02 Iulie 2015, 09:57

Cum Ivanova si Halep au putut fi invinse de jucatoare mai slab clasate, are si Irina sansa ei in fata Sarapovei. Doar ca aceasta din urma este una dintre cele mai ,, prefacute '' jucatoare de tenis, vazuta de mine ( cu variantele ,, nesuferita'' ,, mironosita ", etc ). Trage de timp cat poate asa incat sa scoata adversara din sarite, are gesturi ce-o fac de-a dreptul de nesuportat, insa este nr. 2 mondial, si este , in acelasi timp si o jucatoare foarte buna ( obiectiv vorbind, dincolo de faptul ca reprezinta Rusia si va juca impotriva unei romance ). Nici la frumusete nu sta rau, poate doar Ivanova sa-i fie superiaoara. Hai, Irina !

benaflek
benaflek  •  02 Iulie 2015, 08:39

cand se aseaza sarapova sa bea o apa si sa si stearga nadusala de pe fata sa apara begu sa faca bau.n are cum sa o surprinba altfel deloc

vasy86le
vasy86le  •  02 Iulie 2015, 08:36

Daca trece de bunaciunea de sarapova, deja se poate spune ca e peste halep :)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează