SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență din Londra » Irina Begu a făcut ceva diferit anul acesta: "Mă simt foarte-foarte bine"

Articol de - Publicat vineri, 03 iulie 2015 00:00

Românca a descoperit anul acesta confortul unui apartament din apropierea All England Club, ceea ce i-a oferit relaxare.

Corespondență de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon 

Pentru prima oară în carieră, Irina nu stă la hotel la Londra, ci într-o casă care e doar la zece minute de mers pe jos de All England Club.

"Mă simt foarte-foarte bine unde stăm. Un prieten de-ai lui Arti, antrenorul meu, ne-a ajutat. Şi pentru prima dată am o stare extraordinară. De fiecare dată stăteam la hotel, dar nu prea îmi plăcea", a povestit Irina.

Cu maşina parcurge drumul în cinci minute. Evită să meargă pe jos pentru că e foarte aglomerat şi ar irosi energia făcîndu-şi loc printre oameni. Înainte de începerea turneului, după antrenament, a mai luat-o şi la picior. Seara, pentru a mai îndepărata din presiunea pe care o aduce un turneu de Mare Şlem, împreună cu prietenul ei, Răzvan, şi cu echipa ies la restaurat în Wimbledon Village, locul unde "town meets country".

Ceea ce face acum Irina pentru prima dată e o obişnuinţă pentru alţii. E singurul turneu de Mare Şlem unde jucătorii se pot simţi acasă, chiar dacă în casele altora. Londonezii care locuiesc în acest district preferă să plece pentru a lăsa loc jucătorilor. The Telegraph a publicat zilele trecute un amplu material cu mărturiile celor care au oaspeţi sau îşi lasă căminele pe mîinile jucătorilor.

Kate Greenhalgh şi Tim Beacom au cinci copii din care doar unul mai locuieşte cu ei într-o vilă victoriană aflată la doar zece minute de mers pe jos de All England Club. Ei primesc între 250 şi 500 de lire pe noapte. În acest an îl au ca oaspete pe jucătorul francez Stephane Robert şi pe familia acestuia.

"E minunat să-i avem aici, te fac să te simţi parte din întregul eveniment. Aripa pe care au închiriat-o are intrare seaparată, aşa că vin şi pleacă cînd au chef. Nici nu ne-am da seama că sînt aici, dacă nu le-am auzi vocile din cînd în cînd", a spus Kate pentru The Telegraph.

"Eşti mai relaxat"

Rafael Nadal a postat ieri pe Twitter și pe Facebook o poză în care gătea în casa pe care a închiriat-o la Wimbledon. Şi asta face parte din tradiţe. "E un mod diferit de a sta la un turneu. Eşti într-o casă, nu într-un hotel, te simţi diferit. Din cînd în cînd, e bine să schimbi hotelul pentru o casă. Asta îţi dă mult mai mult calm, te simţi mai relaxat, ca şi cum ai fi acasă, aşa că îmi place foarte mult", a spus Rafa pentru CNN. Pentru cei care îşi doresc un astfel de confort, preţul poate depăşi şi 23.000 de lire, timp de două săptămîni.

De la o cameră la casă

Majoritatea jucătorilor de top închiriază pe durata Wimbledon-ului. Întrebat de beneficiile acestui obicei, Roger Federer a spus că "e bine. Nu ne luptăm cu traficul. Să pierzi o oră și jumătate-două în fiecare zi doar ca să stai în centru... Nu e ceva pe care să ți-l dorești pentru trei săptămîni consecutive". Elvețianul a numărat 13-14 ani de cînd stă în apropiere de All England Club.

"La început locuiam în regim de bed and breakfast, adică la o familie, doar într-o cameră. Apoi am închiriat un apartament, după aceea o casă. În ultimii zece ani o casă care a devenit mai mare după ce a crescut anturajul. E greu pentru că e mai multă treabă la curățenie", a explicat Roger.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1429283900726653
Niculae Blaga  •  03 Iulie 2015, 11:59

BRAVO IRINA CAMELIA ESTI ROMANCA ADEVARATA NU CA ALTELE

1404718459854933
Claretta Petacci  •  03 Iulie 2015, 09:47

Ehhhhh, unii au apucat alte vremuri, fericitii de ei...eu, desi am facut sport de mare performanta, abia de reusesc s-o duc de pe o luna pe alta cu un apartament de 2 camere de 50mp la et.4...ma bucur pentru Irina, pentru Monica si le urez cel putin sferturi de finala...Dumnezeu sa le ajute si sa le dea forta si mintea necesare sa castige cat mai multe meciuri...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează