SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Calm sub vînt » Irina Begu a trecut în turul secund de la Roland Garros

Irina Begu, a 30-a favorită la Openul Franţei, poate trece pentru prima dată de turul 2 la Paris
Irina Begu, a 30-a favorită la Openul Franţei, poate trece pentru prima dată de turul 2 la Paris

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

Românca a învins-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands cu 6-4, 7-6 (6), salvînd mingi de set în al doilea act.

Terenul 4 e dintre cele mai vechi. Tabela se înalță peste un zid de piatră, ornat cu o salbă de iederă în partea de sus. Cîteva rînduri de bănci de o parte și de alta, ziare, sticle goale de Vittel și ambalaje de biscuiți lăsate pe jos de spectatorii pasageri. Plus reprize de vînt care stîrnesc perdele subțiri de zgură și întrerup un pic ritmul la serviciu.

De o parte, Irina Begu, pentru prima dată favorită într-un turneu de Mare Șlem, cu fustă roz aprins și tricou bleumarin cu mîneci lungi. Mademoiselle, după cum anunță arbitra de scaun.

De cealaltă, Madame Bethanie Mattek-Sands, suspect de potolită cu echipamentul, o fustă mov plisată, tricou și ciorapi trei sferturi negri, doar o banderolă de încheietură într-un mov fosforescent.

Se reîntîlneau după 3 luni, din nou pe zgură, după Rio de Janeiro, acolo unde românca se impunea cu 6-2, 6-4. Știa însă că acum va fi altceva. Turneu de Mare Șlem, emoții, o tactică diferită poate din partea americancei.

Suspans de la un capăt la altul

Mattek-Sands a condus, de fapt, în ambele seturi. Și le-a pierdut pe amîndouă. Pe al doilea de la două mingi în tie-break, 6-4. De acolo n-a mai cîștigat nici un punct și a venit la fileu vexată, salutînd scurt, rece.

"M-a surprins puțin jocul ei, mă gîndeam că va veni cu ceva nou, mai ales după ce ne întîlniserăm la Rio", a spus apoi Irina.

Tactica româncei a fost să țină mingea mai mult în joc, știind că răbdarea nu e un atu al americancei, și să trimită în cross pentru a o deplasa cît mai mult.

Nu crede că a existat un moment-cheie al meciului, "a fost un suspans de la început pînă la sfîrșit", dar cel mai important rămîne faptul că a putut să revină de fiecare dată.

Calmul ei a fost, de fapt, cheia. Ceea ce o duce pentru a treia oară în carieră în turul secund la Paris, după 2011 și 2012. Acum însă, orizontul e mult mai strălucitor pentru Irina.

Adversară necunoscută

În turul următor, Irina o va întîlni pe croata Ana Konjuh, 17 ani, numărul 94 mondial. "Am auzit de ea, am văzut-o jucînd, dar atît", a spus românca. "A fost o junioară bună, iar dacă acum e deja în Top 100 înseamnă că joacă bine. Nu e ușor să faci trecerea spre senioare, are atuurile ei. Pe de altă parte, fiind turneu de Mare Șlem, n-ai cum să te aștepți la meciuri ușoare".

Konjuh a cîștigat Australian Open-ul la junioare în 2013, obținînd permisiunea părinților de a-și tatua pe încheietura stîngă cuvîntul "Faith" (credință).

Anticipare perfectă

Cînd Mattek-Sands a avut mingi de set și serviciul, Begu a calculat foarte bine lucrurile. "Reverul m-a cam trădat, am avut mai multe greșeli pe acea parte, de aceea m-am gîndit că acolo îmi va servi. Și așa s-a întîmplat. Am pregătit lovitura un pic mai devreme și apoi am ținut de minge", a explicat românca. De la 4-6 în tie-break, ea a cîștigat patru puncte la rînd și meciul de la prima șansă avută.

50.000 €va încasa Irina Begu pentru accederea în turul 2 la Paris

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caine.dupa.moarte
caine.dupa.moarte  •  26 Mai 2015, 10:28

bravo irinuca ! îți prevăd un traseu mai lung decât al halepinei, care încă nu s-a obișnuit cu zgura m.a.s.i.i. deh, dacă venea cu voi în canada, acum era la zi cu pregătirea. dumnezo nu bate cu bâta. după RG va cădea acolo unde-i este locul : 5 cu indulgență.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează