SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR / CORESPONDENŢĂ DIN SINGAPORE

Corespondenţă din Singapore » Miză imensă pentru Simona Halep » Glorie + 1,6 milioane $! Azi de la ora 13:00 joacă semifinala cu Agnieszka Radwanska

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 25 octombrie 2014 09:22

Azi, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi şi Dolce, Halep joacă semifinala cu Radwanska.

Deşi a pierdut ieri onorabil la Ana Ivanovici, ea a cîştigat grupa, asigurîndu-şi 463.000$ din Turneul Campioanelor. Dacă ar ajunge în finala de duminică (ora 14:00) şi ar învinge, premiul ei ar urca fabulos, pînă la 2.047.000$!

Duelul inteligenţelor: Simona Halep - Agnieszka Radwanska

S-au întîlnit de 6 ori pînă acum, două dispute anul acesta. Două jucătoare care pun pe teren altceva decît numai forţă şi ritm

"Cred că Simonei îi va conveni cel mai mult s-o întîlnească pe Radwanska în semifinale", spunea Virginia Ruzici încă de joi, cînd nimic nu era lămurit în Grupa Albă. Pînă la urmă, aşa a ieşit. Cu o singură victorie, cu 3 seturi cîştigate şi 5 pierdute, după ce ieri a jucat 3 ore şi 9 minute în înfrîngerea contra Mariei Şarapova, Agnieszka Radwanska a prins locul al doilea într-o grupă din care Caroline Wozniacki a ieşit neînvinsă.

Simona şi poloneza au deja un istoric destul de bogat al înfruntărilor, prima avînd loc cu doar 4 sezoane în urmă, la Australian Open 2011. A urmat, în 2012, finala de la Bruxelles, prima de categorie Premier pe care a disputat-o românca. Pe atunci, Aga era numărul 3 mondial, favorita principală la acel turneu, iar Halep a disputat acea întîlnire accidentată, cu un bandaj gros pe coapsă. A urmat încă un succes al polonezei, la Auckland 2013, după care s-a produs declicul. Nu doar al meciurilor dintre ele, dar chiar al carierei româncei. După ce a învins-o pe Radwanska anul trecut, la Roma, şi-a măsurat cu alte rigle self-esteem-ul. "Credeam că nu o voi bate niciodată. Acum, că am învins-o, îmi dau seama că pot să trec de orice jucătoare", spunea ea la momentul respectiv.

Va fi azi un duel diferit decît multe dintre cele pe care le vedem în tenisul modern. Pentru că nu se bazează pe forţă, nici Simona şi nici Aga, ele vor propune un duel al minţilor, nu al loviturilor puternice. Se vor alerga, vor scoate mingi nepermise, se vor tenta cu construcţii bine gîndite - românca, cu scurte şi improvizaţii sclipitoare - poloneza.

Anul acesta, s-au întîlnit de două ori, Halep a învins la Doha, Radwanska la Indian Wells, de fiecare dată pe hard. Un echilibru care, inevitabil, va fi rupt. Iar premiul va fi finala Turneului Campioanelor.

Simona ştie ce are de făcut

Românca spune că va încerca tot ce va putea pentru a cîştiga azi şi a se califica în penultimul act

Simona e calmă şi stăvileşte cu un zîmbet şi un răspuns cumpănit dramatismul întrebării. "Împotriva Radwanskăi? Da, va fi un meci dur, nici nu mă aştept la altceva. O ştiu foarte bine. Am jucat deja de două ori anul acesta. E 1-1, aşa că vom vedea al treilea meci". Apoi, a dezvoltat un pic. "Ea aleargă mult, iar eu va trebui să alerg mult la rîndul meu. Trebuie să fiu agresivă, extrem de agresivă pentru că ea este o jucătoare inteligentă şi poate surprinde. Ştie să deschidă unghiurile. Dar voi încerca totul. Ştiu ce am de făcut, sper să-mi şi iasă".

După victoria româncei de la Doha, poloneza a declarat că s-a simţit neputincioasă, orice încerca era combătut imediat. "Într-adevăr, am jucat bine atunci. Vreau s-o fac din nou. Cred că am o şansă să cîştig şi să mă calific în finală. Am văzut un pic din meciul cu Şarapova, eram la masă şi era la televizor. Sînt pregătită, vom vedea ce va ieşi". Ea a adăugat că poloneza are experienţă la Turneul Campioanelor, fiind prezentă pentru a şasea oară aici, în timp ce pentru româncă e prima oară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
daccian
daccian  •  25 Octombrie 2014, 12:19

In grupa nu am inteles daca se platea in functie de locul ocupat sau de meciurile castigate. Poate a fost articol si pe tema asta, dar l-am scapat.

daccian
daccian  •  25 Octombrie 2014, 12:17

Hai, Simona!!! ... Lasa, e foarte bine sa se aminteasca cat mai des si sumele de bani pe care le castiga sportiva noastra. Poate crapa ficatii in frustratii invidiosi de natiune b0zgoreasca, cand vad cum ea joaca si se imbogateste, in timp ce ei isi petrec viata lor saracacioasa aici mutandu-si fundul gras dintr-o clona intr-alta numai ca sa poata tranti inca vreo meschinarie contra ei.

valah1986campionii.europei
valah1986campionii.europei  •  25 Octombrie 2014, 11:14
Postat de lapusneanul pe 25 Octombrie 2014, 11:01

nenea jurnalistul, daca castiga se califica in ultimul act, nu penultimul......vai de mama voastra si de a noastra :) ca dam clik sa va luati salariul...

Stai pe prost sport.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează