SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR / CORESPONDENŢĂ DIN SINGAPORE

Corespondenţă din Singapore » Virginia Ruzici apreciază performanţa Simonei Halep: ”Semifinale înseamnă ceva enorm!”

În 2013, Simona și Virginia Ruzici au trăit împreună bucuria cîștigării trofeului la Turneul Campioanelor de la Sofia, fratele mai mic al celui de la Singapore // Foto: Raed Krishan
În 2013, Simona și Virginia Ruzici au trăit împreună bucuria cîștigării trofeului la Turneul Campioanelor de la Sofia, fratele mai mic al celui de la Singapore // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 00:28

Virginia Ruzici spune că Simona Halep va lupta în meciul de azi, cu Ana Ivanovici, indiferent de situaţia din grupă.

Ieri, Halep a avut antrenament de la ora 17:00 locală. În paralel cu Eugenie Bouchard, care a ocupat terenul din mijloc, şi cu Serena Williams, pe cel mai îndepărtat.

Învinsele româncei din primele două meciuri, care urmau să se întîlnească în ultima confruntare de aseară pentru a lămuri parţial situaţia din Grupa Roşie. Simona apare cu o rachetă în braţe, în şort negru şi tricou roz, împreună cu Wim Fissette, cu Daniel Dobre şi cu hitting partner-ul.

Încă e linişte, dar sînt suficiente cîteva minute scurse din antrenament pentru ca tribuna de lîngă ea să înceapă să se umple. Telefoanele sînt accesate pentru poze precum mitralierele, la foc continuu.

Noroc cu oamenii de ordine: stăvilesc un val de privitori entuziaşti, care o luaseră la fugă pe lîngă teren ca să ajungă mai aproape de româncă. În tot acest timp însă, Simona îşi vede de treabă. Loveşte mingile cu poftă, într-o cadenţă ridicată, fluid şi aspru în acelaşi timp.

Virginia Ruzici, managerul ei, e atentă la ce se întîmplă. Se vede cum ochii îi fug mereu după minge. Aprobă din cap, dispoziţia Simonei e ferventă şi asta nu poate decît o veste bună, care se aude mereu şi mereu aici, la Singapore.

- Cum ţi se pare Simona, Virginia?
- În primul rînd, e mai proaspătă decît oricare altă jucătoare de care se află aici. Am văzut, de exemplu, o Maria Şarapova stinsă, aproape epuizată. Wozniacki a luptat şi ea mult în primul meci, de peste 3 ore. În timp ce Simona a avut meciurile cele mai scurte. E un avantaj pentru ea.

- Chiar dacă e calificată deja, mai are de disputat un meci în grupă.
- Da, cu Ivanovici, şi îl ia în serios indiferent de situaţie. Cît despre Ana, normal că va da totul, e ultima ei şansă de a trece mai departe. Putem spune că se cunosc bine şi că o respectă sîrboaicele pe Simona.

- Ce înseamnă acestă prezenţă în semifinale la Turneul Campioanelor?
- Este ceva enorm! Şi poate ajunge şi mai departe. Indiferent cu cine va juca nu va fi uşor, mai ales că în grupa cealaltă lucrurile nu sînt lămurite. Simona a servit însă foarte bine pînă acum, nu i s-a făcut break niciodată, ceea ce este important. Să nu-ţi pierzi serviciul în faţa Serenei Williams e ceva! E într-o dispoziţie de joc foarte bună, e calmă, e serioasă şi are o doză de încredere în plus.

"Am vorbit cu Chris Evert şi mi-a spus că a fost impresionată de Simona, de felul în care a jucat în primele două meciuri. În special, cum a servit" (Virginia Ruzici)

"Indiferent cu cine va juca în semifinale, îşi păstrează şansele intacte de a ajunge un pas mai departe şi chiar de a cîştiga, de ce nu?" (Virginia Ruzici)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
renato84
renato84  •  24 Octombrie 2014, 11:15

simona halep armana. inima de leaoica. bafta.te asteptam cu trofeul acasa

valah1986campionii.europei
valah1986campionii.europei  •  24 Octombrie 2014, 10:42
Postat de unico_biancorossi pe 24 Octombrie 2014, 10:26

demersul jurnalistic este corect. simona halep a realizat o performanta remarcabila. sa speram ca va castiga Turneul Campioanelor, pare foarte decisa.

Vrem clujeanca Virgina Ruzici presedintele federatiei de tenis. Doamna are un mare aport in ascensiunea Simonei, merita sa conduca tenisul romanesc.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  24 Octombrie 2014, 10:26

demersul jurnalistic este corect. simona halep a realizat o performanta remarcabila. sa speram ca va castiga Turneul Campioanelor, pare foarte decisa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează