SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Crivoi a pierdut al doilea meci al României la Cupa Davis. Cehia conduce România cu 2-0 după prima zi

Victor Crivoi
Victor Crivoi

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 16:49

Cehia conduce cu 2-0 România după prima zi de Cupa Davis. Victor Crivoi a fost învins de Tomas Berdych în al doilea meci de la Cupa Davis în faţa Cehiei, 3-6, 3-6, 6-7.

Adrian Ungur a pierdut primul meci cu Radek Stepanek în Cupa Davis. Românul a fost învins categoric, 0-3 la seturi, după 3-6, 2-6 şi 0-6.

Mîine se va disputa meciul de dublu, dintre Horia Tecău / Marius Copil - Jan Hayek / Lukas Rosol, de la ora 12, în direct la TVR 2 şi liveSCORE pe GSP.ro

România joacă din nou în barajul pentru rămînerea în Grupa Mondială. Emoţii de toamnă atît de bine cunoscute şi căpitanului nejucător Andrei Pavel, şi băieţilor din echipa sa. În ultimii nouă ani, România a jucat de şapte ori în septembrie pentru a rămîne sau a promova între primele 16 echipe ale lumii.

Uneori, norocul le-a surîs, echipele pe care le-a întîlnit România au fost mai slabe, alteori, aşa cum s-a întîmplat în 2009, cu Suedia, ele au fost prea puternice. Acum e din nou unul dintre acele cazuri de superioritate. Cehia îi are în componenţă pe Tomas Berdych, numărul 9 ATP, şi Radek Stepanek, numărul 25 ATP. Fără Victor Hănescu, care a decis să nu vină, România îi are pe zgura de la Bucureşti pe Adrian Ungur (129 ATP) şi pe Victor Crivoi (209 ATP).

Începe Adrian Ungur
Cel care va deschide întînirea pentru România va fi Adrian Ungur în compania lui Radek Stepanek. "Sper să începem cu dreptul, cu o victorie a lui Adi. Mă bucur că el intră primul", a spus Andrei Pavel. Cel în cauză a spus că e conştient că România are şansa a doua, dar că va lupta. Ungur s-a călit în acest an cu meciuri pe care le-a disputat în compania lui David Ferrer şi Novak Djokovici.

"Cînd pierzi nu prea ai încredere, dar e o altă experienţă. Am văzut cum evoluează jucătorii de top şi acum sper să fiu pregătit, să nu mă ia prin surprindere nici Berdych şi nici Stepanek", a subliniat Ungur. Al doilea meci îi va avea ca protagonişti pe Victor Crivoi şi Tomas Berdych. "O să avem meciuri grele, ei sînt favoriţii. Sper să avem ajutorul publicului şi să facem meciuri bune", a spus Crivoi, care se află la a şasea întîlnire de Cupă Davis.

Multe dintre speranţele de puncte se leagă de partida de dublu de mîine, unde Horia Tecău şi Marius Copil speră să regăsească chimia din întîlnirea cu Rusia, cînd împreună au trecut de Tursunov şi Safin. Deocamdată, cehii i-au anunţat în echipă pe Jan Hayek şi Lukas Rosol, dar la nevoie Berdych şi Stepanek ar putea juca şi la dublu. Vorbele s-au spus, de azi e timpul loviturilor şi al concentrării.


România-Cehia
Azi, ora 11:00 (în direct TVR2)
Adrian Ungur-Radek Stepanek
Victor Crivoi-Tomas Berdych
Mîine, ora 12:00 (în direct TVR2)
Horia Tecău/Marius Copil-Jan Hayek/Lukas Rosol
Duminică, ora 11:00 (în direct TVR2)
Adrian Ungur-Tomas Berdych
Victor Crivoi-Radek Stepanek


Victor Crivoi
dreptaci, rever cu două mîini
Vîrsta: 29 de ani
Locul ATP: 209
Meciuri jucate în Cupa Davis: 8 (3 victorii, 5 înfrîngeri)

Adrian Ungur
dreptaci, rever cu o mînă
Vîrsta: 26 de ani
Locul ATP: 129
Meciuri jucate în Cupa Davis: 5 (3 victorii, 2 înfrîngeri)

50 de lei costă un bilet pentru o zi la întîlnirea de Cupă Davis, iar un abonament pentru trei zile, 100 de lei


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
bolico
bolico  •  16 Septembrie 2011, 17:20
Postat de valutz69 pe 16 Septembrie 2011, 14:41

Rusine gazeta sporturilor. De ce anuntati cu o saptamana inainte ca astazi oferiti gratuit dvd-ul cu finala cupei davis romania - sua, iar azi am cautat la 7 chioscuri de ziare si nu au primit nici un dvd. Ca sa vedeti cat tine nesimtirea, bannerul este si in acest moment pe site, unde scrie clar ca astazi se distribuie ziarul + dvd gratuit. Ce sa mai, inca o teapa marca GSP!

Esti suparat ca nu ti s-a dat moca, ai? Te-ai gandit ca poate este o manevra a chioscarilor, sa vand DVD-ul ala in loc sa-l dea gratis? Vii repede se behai pe-aici, na, ca esti roman si stai cu mana intinsa...

bolico
bolico  •  16 Septembrie 2011, 17:21

Pavel si Nastase ii bateau pe cehi, exact in forma in care sunt ei, la varsta asta. Nu vorbim de Tiriac, el stie doar sa ucida animale si, pe vremuri, stia sa-i care bagajele GENIULUI. Cat despre Hanescu, ala este un jucator care dispune de calitati (are tehnica si rezistenta), dar nu am vazut ceva mai suficient si mai delasator in toata viata mea de admirator al tenisului. Mai bine ca vom pierde cu cei cu care am ramas, decat sa asteptam minuni de la un jucator caruia se pare ca nu ii place tenisul...

dakesis
dakesis  •  16 Septembrie 2011, 16:18

oooo, saracul... cred ca, spre deosebire de marele Ungur, Crivoi nu stie sa joace cu jucatori mari:)) O sa se spuna acum ca nu au experienta, de parca ii tine cineva de la spate... Pai sa joace si ei cu ceva barbatie si vine si experienta... De cativa ani tot asteapta lumea dupa ei sa faca experienta...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close