SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-OLANDA, 5-7 APRILIE, BRAŞOV, ÎN DIRECT PE TVR 2

Cu încredere » Lotul de Cupa Davis aşteaptă azi tragerea la sorţi pentru meciurile cu Olanda

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2013 21:43

Românii pornesc cu optimism în întîlnirea cu Olanda, care va începe mîine cu meciurile de simplu. Azi are loc tragerea la sorţi.

Echipa de Cupa Davis a României e la doi paşi de Grupa Mondială. Pare puţin, dar e foarte greu. Primul pas îl poate face la Braşov, pe hard, în Sala "Dumitru Popecu Colibaşi", acolo unde, de vineri pînă duminică, se confruntă cu Olanda, O echipă care are trei jucători de simplu în Top 100 şi unul de dublu între primii zece.

"Întîlnirea cu Olanda este una foarte importantă, avem adversari de top 100 ATP, dar am venit să cîştigăm şi abia aştept să înceapă meciurile", a spus Victor Hănescu. Olanda i-a adus la Braşov pe Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker şi Jean Julien Rojer.

Pe lîngă Victor Hănescu, România se mai bazează pe Adrian Ungur, Marius Copil şi Horia Tecău. Marius Copil, care în această săptămînă se află pe cel mai bun loc al carierei, 127, duce după el de vreo două săptămîni o problemă la piciorul drept, dar speră că se va recupera pentru a intra în luptă. Horia Tecău nu a mai jucat de aproape patru săptămîni din cauza unei accidentări la gamba stîngă. Lucrurile par că s-au rezolvat şi Horia e pregătit să intre pe teren.

"Atmosfera este foarte bună în echipă, am fost primiţi cu căldură aici, la Braşov, şi sper să avem succes la finalul săptămînii. Jucăm acasă, cu publicul nostru, avem o echipă puternică", a spus căpitanul nejucător Andrei Pavel. El a revenit în această funcţie după o pauză de un an şi jumătate.

Azi, la Braşov, are loc tragerea la sorţi, iar vineri, de la ora 13:00, începe primul meci.

Bilanţ pozitiv
Jucătorii români au bilanţ pozitiv cu olandezii. Victor Hănescu îl conduce pe Robin Haase cu 1-0 în întîlnirile directe din circuitul profesionist, iar Horia Tecău pe Jean-Julien Rojer cu 5-4. Ceilalţi jucători nu s-au confruntat.

3-2 este scorul întîlnirilor directe din Cupa Davis dintre Olanda şi România

România
Victor Hănescu 31 de ani, 58 ATP
Adrian Ungur 28 de ani, 124 ATP
Marius Copil 22 de ani ,127 ATP
Horia Tecău 28 de ani, 7 ATP la dublu

Olanda
Robin Haase 25 de ani, 52 ATP
Igor Sijsling 25 de ani, 70 ATP
Thiemo de Bakker 24 de ani, 97 ATP
Jean-Julien Rojer 31 de ani, 8 ATP la dublu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  04 Aprilie 2013, 10:40

lasati orice speranta...

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  04 Aprilie 2013, 01:23

Olanda nu are jucatori cu o valoare mult mai ridicata ca cea a jucatorlor romani,si faptul ca jucam acasa va anihila diferenta minima de valoare! Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează