SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SYDNEY

De ce s-a retras Simona Halep din turneul de la Sydney: ”Simt că nu pot să joc tenis”

Simona Halep a fost criticată în trecut de o parte din presa din străintate pentru că se retrage strategic înainte de turneele importante
Simona Halep a fost criticată în trecut de o parte din presa din străintate pentru că se retrage strategic înainte de turneele importante

Articol de - Publicat miercuri, 14 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 13 ianuarie 2015 21:32

Românca a acuzat o gastroenterită de care suferă încă din China. A treia jucătoare a lumii a spus însă că participarea la Australian Open nu-i este ameninţată.

Simona Halep era programată să joace la mijlocul zilei la turneul de la Sydney. Însă cu două ore înainte de startul meciului, românca a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat că nu poate să intre pe teren. Era palidă şi părea în suferinţă, dar a răspuns tuturor întrebărilor.

În calitate de favorită principală şi jucătoare de Top 10, ea era obligată să prezinte motivele în faţa presei. "Simt că în acest moment nu pot să joc tenis. Din timpul turneului din China am această problemă. Am sperat că o pot face şi de aceea am aşteptat atît, am crezut că o să-mi revin", a spus Halep.

"Nu m-am gîndit la starea mea"
Înainte de finala de la Shenzhen, care s-a jucat sîmbătă,  românca s-a simţit rău, dar a dus meciul pînă la capăt. A fost întrebată cum a reuşit acest lucru. "Nici eu nu ştiu cum am jucat. Cred că adrenalina şi dorinţa de a cîştiga turneul m-au făcut să nu mă gîndesc prea mult la starea mea, să uit. Am reuşit şi am jucat foarte bine", a mărturisit Simona. Ea a completat dezvăluind că în ultimele zile, din cauza gastroenteritei, este puternic deshidratată.

Românca a mai spus că e tristă pentru că nu a reuşit să joace la turneul de la Sydney. "Am început sezonul cu gîndul să joc toate turneele la care m-am înscris, nu-mi doream să mă opresc, dar trebuie să mă recuperez şi apoi mă voi gîndi din nou la tenis. De trei zile nu m-am mai antrenat", a spus ea.

Aşteaptă Australian Open
Cu toate problemele, Halep a ţinut să precizeze că participarea sa la Australian Open, care începe pe 19 ianuarie, nu este pusă în pericol. "Am avut un start de sezon foarte bun în China şi mă simt pregătită  să joc la primul turneu de Mare Şlem al anului, dar mai întîi trebuie să mă recuperez şi abia apoi o să mă gîndesc la meciurile de la Melbourne. Sper ca în două-trei zile să mă pot antrena din nou", a explicat ea. De Melbourne o despărţeau doar 95 de minute de zbor cu avionul, iar de Australian Open doar şase zile.

Cinci retrageri în 2014
Halep a bifat ieri prima retragere a noului sezon. Anul trecut, Simona s-a retras din cinci competiţii din cauza unor probleme medicale.  La Dubai, românca a acuzat dureri la gleznă şi a renunţat la meciul cu Alize Cornet la scorul de 6-1, 1-1.

O lună mai tîrziu, ea a renunţat la turneul de la Miami, de categorie Premier Mandatory, din cauza unei unghii infectate pentru care a suferit o operaţie. În luna mai, înainte de Roland Garros, ea a jucat un meci la Roma şi apoi a spus pas din cauza unei accidentări la muşchii abdominali. În iunie, înainte de Wimbledon, la s-Hertogenbosch, ea a renunţat în meciul cu Annika Beck la scorul de 5-7 3-2.

Ultima problemă a sezonului a venit la Beijing, la coapsa dreaptă. Românca a cîştigat meciul din optimi, dar a spus pas înainte de sferturile de finală pe care urma să le joace cu Ana Ivanovici.

Perioadă  bună
Simona Halep a fost întrebată ieri şi cum şi-a petrecut pauza dintre sezoane. "A fost foarte bine, am stat acasă cu familia, am petrecut Crăciunul cu cei apropiaţi mie, dar am şi muncit mult pentru a-mi îmbunătăţi jocul. Am lucrat la partea fizică foarte mult, ca să fiu mai puternică. Am lucrat şi la serviciu, unde sper că am evoluat. Cred că la Shenzhen am servit mai bine decît anul trecut", a spus Simona.

"Un nou început"
Românca a mai spus în cadrul conferinţei de presă că 2014 a fost un an bun, cu rezultate. "Acum e un nou început, trebuie să am încredere în mine ca să ating şi alte performanţe", a spus ea. Anul trecut, Simona a jucat în finală la Roland Garros, în semifinale la Wimbledon şi în sferturi de finală la Australian Open, cîştigînd două trofee, la Doha şi Bucureşti, şi jucînd finalele de la Madrid şi Turneul Campioanelor.

6 jucătoare din top 10 s-au înscris la turneul de la Sydney. După primele două tururi mai rămăseseră doar Angelique Kerber (9) şi Petra Kvitova (4)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
mplttev
mplttev  •  14 Ianuarie 2015, 18:57

Deshidratată a jucat cel mai bun meci al ei, ia să încerce o enterocolită și la Australian Open, poate câștigă turneul. Cine știe ce cățel la tavă asezonat cu gândaci de bucătărie, de zicea că-s cartofi natur, o fi servit ea la chinezi, mi-e teamă că a transmis rețeta la bunicuțele de duminică de se cufuresc și alea.

mishu_74
mishu_74  •  14 Ianuarie 2015, 16:55
Postat de vladutz13 pe 14 Ianuarie 2015, 12:10

Tocmai spuneau in articol ca s-a retras de fix 5 ori anul trecut.... si totusi are peste 20 de alte turnee jucate. Deci de unde pana unde "de fiecare data"?? Ai vazut conferinta de presa? sa vezi cum arata fata??? Era clar bolnava.

stai linistit ca Suca a lu Zapacitu nu stie sa numere pana la 20 daca nu se descalta....Pentru el ce trece peste degetele de la maini este incomensurabil. El le are cu Dan Petrescu, asta-i mananca lui zilele, n-are nicio treaba cu tennisul. Nici cu fotbalul dealtfel, dar nah, nu poti sa-i rapesti omului si ultimul lucru dupa care i se scurg balele...

xnread
xnread  •  14 Ianuarie 2015, 16:53
Postat de msr_ms pe 14 Ianuarie 2015, 16:36

eugenic=obositu'76.parpanghel?daca da,scrie-i numele complet. ;)

Va salut.Eugenic vine de la eugenie care este o [pseudo]stiinta ce studiaza posibilitatile defensive ale dotatiei genetice [umane] ;-):-)

Vezi toate comentariile (18)
Comentează