SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Decizie-surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup » Când joacă mâine Simona Halep

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 11:34

Echipa României va întâlni Elveția în weekend, la Cluj-Napoca, iar o victorie ar duce-o în grupa de elită, acolo unde s-a calificat cel mai recent în 2015.

Programul zilei de sâmbătă:

  • Simona Halep, racheta numărul 1 a României se va duela cu Viktorija Golubic, în primul meci al înfruntării cu Elveția, după ora 12:30
  • Florin Segărceanu a decis ca în meciul al doilea Irina Begu să o înfrunte pe Timea Bacsinzsky, după ora 14:30

Echipa de Cupa Fed a României este din nou foarte aproape de Grupa Mondială. Mai exact la o întâlnire distanță. Una care se dispută la Cluj-Napoca sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă, contra Elveției. România le are disponibile pe cele mai bune patru jucătoarele ale sale din acest moment: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu. Toate clasate în top 40, iar Simona fiind chiar liderul WTA. Este prima întâlnire pe care ea o dispută din această postură.

"Cred că e cea mai bună generaţie a noastră. Au mai fost în top 10 două jucătoare, Irina Spârlea şi doamna Ruzici, mereu cred că am avut fete la tenis. Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să aibă încredere, şi să avem mereu așa echipă la Fed Cup", a spus Simona Halep la conferința de presă de miercuri. Sorana enunțase această idee cu o zi îaninte: "Suntem o echipă extrem de puternică. Nici nu ştiu dacă mai există în această săptămână o echipă cu 4 jucătoare în primele 40 din lume. Este incredibil ce se întâmplă. Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc. Avem valoarea necesară pentru a câştiga acest trofeu".

Pas cu pas și uniți

O generație care s-a adunat abia în 2014 și a scos echipa României din subsolul Cupei Fed. De atunci, de la meciul de baraj cu Serbia, au trecut șapte întâlniri, dintre care patru câștigate și trei pierdute. "Cred că avem una dintre cele mai bune echipe din lume. Asta este foarte clar dacă ne uităm la rezultatele fetelor, la pozițiile din clasament, ținând cont că o avem pe Simona numărul unu în lume. Și nu doar pe ea, este o generație foarte bună, Sorana, Irina sunt jucătoare care pot să bată pe oricine. E o echipă foarte valoroasă. Cred că e mai important să le facem să conștientizeze că au această șansă și părerea mea sinceră este că putem ajunge undeva, în semifinalele Cupei Fed cel puțin. Dar trebuie s-o luăm pas cu pas, pe ideea să ne unim cu toții pentru acest obiectiv", spunea căpitanul-nejucător Florin Segărceanu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Adversare dure

Aflată din nou într-un trend de creștere, România înfruntă în acest weekend Elveția și o victorie o duce între cele mai bune opt echipe ale lumii. Unde a mai fost și în 2016, dar unde a dat peste cea mai tare echipă a ultimilor ani, Cehia. În acest weekend, Cehia joacă în semifinale și are în componență două jucătoare de Top 10. "Au multe jucătoare valoroase, au tradiție și, mai mult, au o echipă foarte echilibrată în sensul că au jucătoare foarte bune și la dublu, pot să facă multe combinații. Dublul este foarte important, e un punct decisiv. La fel, din ce am auzit eu, echipa Cehiei are un sponsor foarte mare, care el ține unite, care le oferă niște condiții senzaționale, facilități și atunci toată rețeta aceasta a ajutat foarte mult", a explicat Segărceanu. Apoi au venit înfrângerile cu Germania și Belgia, iar drumul de jos a trebuit din nou parcurs. Acum româncele pornesc favorite în confruntarea cu Elveția de la Cluj, dar totul se decide pe teren. 

Parcursul echipei României de când a urcat în elită

parcurs

9jucătoare au fost convocate în echipa României de când tricolorele au urcat în elită

căpitani nejucători au condus România din 2014 și până acum: Alina Tecșor-Cercel, Ilie Năstase și Florin Segărceanu

4jucătoare de Top 10 au întâlnit româncele în Fed Cup în ultimii patru ani: Kerber (3 WTA), Bouchard (7 WTA), Konta (7 WTA), Kvitova (9 WTA)

7din cele opt întâlniri de Cupa Fed disputate de România au fost pe teren propriu 

20-18este raportul dintre meciurile câștigate și cele pierdute de România în cele opt întâlniri de Cupa Fed disputate de când România a ieșit din Grupa I a zonei Europa/Africa

Cât au jucat româncele în Fed Cup din 2014 încoace

tenis 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
352675541587917
Victor Rusu  •  20 Aprilie 2018, 21:20
Postat de indolentu pe 20 Aprilie 2018, 16:39

treci ba la digi si plingi alaturi de cobra

România nu stă în Sorana Cîrstea.

bodrin
bodrin  •  20 Aprilie 2018, 18:31

Hmmm, victoria? Om vedea dacă impulsul dat de S.Halep lui Segărceanu este unul inspirat. La prima vedere nu pare. S.Halep declara, sus și tare, ca nu o intereseaza nici locul in clasamentul WTA, nici Grand Slam-ul, dar este sub presiune cu jocurile din Cupa FED unde vrea n victorii. Să dea Domnul! Trei " succesuri"...

indolentu
indolentu  •  20 Aprilie 2018, 16:39
Postat de Alexandru Chis pe 20 Aprilie 2018, 15:55

Segarcene, sa mori tu, ca decizia asta a fost a ta? Nu era mai bine ca Simona Halep sa fie si capitan de echipa si antrenor? Nu de alta, dar nu te mai amestecai in aceasta mizerie. Segarcene, recunoaste, totusi, ca replica Soranei a fost una... "de milioane"!

treci ba la digi si plingi alaturi de cobra

Vezi toate comentariile (9)
Comentează