SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Declaraţii pe hol » Organizare slabă la meciul de Cupă Davis dintre România şi Finlanda

Finlandezii au rămas şocaţi de condiţiile de la conferinţele de presă.
Finlandezii au rămas şocaţi de condiţiile de la conferinţele de presă.

Articol de , - Publicat marti, 18 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 20:06

Federaţia Română de Tenis a decis să ţină conferinţele de după fiecare meci în holul sălii "Horia Demian", în zgomot şi printre spectatori.

Regulile sînt făcute pentru a fi încălcate, cel puţin acesta este principiul după care s-a ghidat federaţia română în ceea ce priveşte facilităţile pentru presă la întîlnirea de Cupa Davis cu Finlanda. În regulile de desfăşurare şi organizare ale Cupei Davis, se specifică faptul că "în vederea obţinerii unei acoperiri cît mai bune a întîlnirilor este important să existe aranjamentele adecvate pentre reporteri, fotoreporteri şi pentru reprezentanţii radiourilor şi televiziunilor".

La întîlnirea de Cupa Davis de la Cluj au fost acreditaţi 50 de jurnalişti, care s-au înghesuit pe cele15 locuri din sală puse la dispoziţia lor. Tot în acest regulament se specifică şi faptul că fotoreporterii trebuie să aibă locul lor cu bănci, de unde să-şi facă meseria. Ei bine, fotoreporterii români nu au avut nici un loc al lor şi au stat mai mult pe scări.

În acelaşi regulament se mai precizează că trebuie să existe o cameră în care să lucreze toţi jurnaliştii, una în care să încapă toţi. A existat una, dar de 4 metri pe 2 metri, unde erau puse doar nişte scaune şi două măsuţe!

În plus, trebuia să existe o cameră în care să se desfăşoare conferinţele de presă de după fiecare meci. Această cameră n-a existat deloc, iar discuţiile cu presa au fost purtate pe hol, acolo unde era pus un panou cu Cupa Davis, pe unde treceau spectatorii şi unde era o gălăgie imensă.

Mai mult, în prima zi, jucătorii au fost nevoiţi să stea în picioare în timpul discuţiilor. Sîmbătă au apărut o masă şubredă şi scaune. Singura reprezentantă a Finlandei, care se ocupa de interviuri, a spus că nu s-a mai întîlnit cu aşa ceva nicăieri. Toate astea, în timp ce administratorul Cupei Davis, Florin Ardelean, se ocupa de aducerea hîrtiei igienice la o anumită toaletă, acolo unde nu trebuia să calce picior de ziarist!

Cerinţele din regulament pentru o întîlnire de Cupa Davis
- mese de lucru pentru toţi jurnaliştii acreditaţi, cu acces la prize pentru computerele personale (n-au existat)
- telefoane, faxuri şi alte facilităţi (n-au existat)
- spaţiu suficient în sală pentru reprezentanţii mass-media (n-a existat)
- o sală de conferinţe de presă cît mai aproape de terenul de joc (n-a existat)
- un sistem care să-i aducă pe jucători la întîlnirile cu presa (a existat)
- fotografilor care au echipamente moderne li se vor asigura locuri unde să poată lucra la masă, unde să existe facilităţi specifice, cum ar fi scannere sau locuri speciale pentru developarea filmului (n-au existat)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alex_cainele
alex_cainele  •  18 Septembrie 2012, 10:50

Pana una alta nu inteleg de ce s-a tinut la Cluj evenimentul. Sala e veche, nu se mai investeste in ea. La vreo 300 de metri o sala noua se afla in constructie. Cand va fi gata noua sala atunci da, un asemenea eveniment va putea fi organizat fara probleme.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close