SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Dementieva învinsă pentru prima dată în 2009, Serena merge în finală

Articol de - Publicat joi, 29 ianuarie 2009 00:00

Serena Williams s-a calificat în această dimineaţă în finala primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, după ce a dispus în două seturi, scor 6-3 6-4, de rusoaica Elena Dementieva.

Singura intrusă în semifinale printre cele trei rusoaice, americanca Serena Williams a obţinut cea de-a patra calificare în finala turneului Australian Open, după cele din 2003, 2005 şi 2007, finale pe care le-a şi cîştigat.

S-a mers cap la cap pînă la 3-3, cînd Serena a reuşit să îşi conserve serviciul, obţinînd mai apoi şi breakul. Servind pentru cîştigarea primului set, americanca nu a ratat ocazia de a se apropia cu un pas de finală.

În setul secund, Dementieva a început fulgerător, obţinînd un break şi distanţîndu-se la 3-0. Tocmai cînd părea că revine în meci, rusoaica a clacat comiţînd numeroase greşeli neforţate care au readus-o pe Serena în meci.

Americanca a ajuns la 4-3, avînd două breakuri avans, dar Dementieva a reuşit să egaleze. A cedat din nou psihic şi a pierdut meciul, 6-3 6-4. Este prima înfrîngere a sezonului pentru Dementieva, care cîştigase primele două turnee ale anului la care participase, Auckland şi Sydney.

În finală, Serena o va întîlni pe Dinara Safina, care a învins-o în penultimul act al turnelui pe compatrioata sa  Vera Zvonareva cu scorul de 6-3 7-6(4).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  29 Ianuarie 2009, 11:47

la cum a jucat Serena nu a avut nici o sansa. O sa fie o finala interesanta : Serena - Safina.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează