SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR 2013, LONDRA

Derby-ul zilei este Novak Djokovici-Roger Federer, iar sîrbul l-a prefaţat cu o înţepătură: "E mai lent ca-n alţi ani"

Novak Djokovici, foto: reuters
Novak Djokovici, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 05 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 noiembrie 2013 14:07

Sîrbul Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer în semifinalele Mastersului de la Paris, săptămîna trecută, iar elveţianul vrea să-şi ia revanşa în această seară, la Turneul Campionilor, acolo unde are loc al doilea meci al grupei B. De la ora 22:00, în direct pe Digisport 2, Novak Djokovici şi Roger Federer dispută derby-ul fazei grupelor.

Sîrbul în vîrstă de 26 de ani a ajuns la Londra după ce a cîştigat Mastersul de la Paris şi a prefaţat confruntarea cu Federer printr-o declaraţie înţepătoare: "Din punctul meu de vedere, el (Roger Federer n.r) nu se mişcă la fel de bine cum o făcea în anii trecuţi, e mai lent şi de aceea nu a avut cine ştie succes anul acesta. Nu trebuie subestimat în niciun caz, atîta timp cît încă mai ţine racheta în mînă. În ciuda faptului că este mai lent, loveşte bine mingea şi, într-o zi bună, oricine are probleme contra lui".

Este al 12-lea sezon consecutiv în care Roger Federer se califică la Turneul Campionilor, competiţie pe care a cîştigat-o de şase ori. Ambele cifre sînt recorduri ATP. Novak Djokovici şi-a trecut numele pe trofeu de două ori, în 2008 şi 2012. Cei doi sînt singurii jucători prezenţi la Londra care au cîştigat Turneul Campionilor în carieră, în condiţiile în care Rafael Nadal nu a cîştigat niciodată acest turneu major.

În cazul în care Novak Djokovici îşi apără trofeul de la Londra, iar Rafael Nadal nu obţine mai mult de o victorie, fiind astfel eliminat din grupele competiţiei, sîrbul redevine numărul 1 mondial, poziţie pierdută în urmă cu cîteva săptămîni.

Roger Federer îl conduce pe Novak Djokovici la întîlnirile directe, elveţianul avînd 16 succese, faţă de 14 ale sîrbului. Cei doi au disputat finala de la Londra, de anul trecut, sîrbul avînd cîştig de cauză în două seturi, scor 7-6(6), 7-5. În Grupa B, din care mai fac parte Juan Martin Del Potro şi Richard Gasquet, argentinianul a cîştigat ieri prima partidă, în 3 seturi, scor 6/7 (4), 6/3, 7/5.

593826-grupa-b.jpg

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (6)
iulian069
iulian069  •  05 Noiembrie 2013, 16:19
Postat de prahoveanul pe 05 Noiembrie 2013, 14:37

vamos RAFA!!!

Nadal e un dopat, era sigur pe lista lui Fuentes, dar spaniolii nu vor sa le cada stelele...

octavyus
octavyus  •  05 Noiembrie 2013, 15:49

Allez Roger! FedEx - Nole 2-1 la seturi azi!

prahoveanul
prahoveanul  •  05 Noiembrie 2013, 14:37

vamos RAFA!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează