SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Directorul turneului de la Miami îl aprobă pe Cahill: "Meciul dintre Serena și Osaka n-ar trebui să aibă loc"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 20 martie 2018 10:28

 Serena Williams (36 de ani, 491 WTA) a avut parte de o tragere la sorți nefastă la Miami, unde o va înfrunta pe proaspăta campioană de la Indian Wells, Naomi Osaka (20 de ani, 22 WTA). 

  • Turneul Premier Mandatory de la Miami se dispută în perioada 19 martie - 1 aprilie. 

James Blake, directorul turneului de la Miami și fost număr 4 ATP, consideră că Serena ar fi trebuit să fie printre capii de serie ai competiției și că regulamentul WTA trebuie modificat.

"E perfect normal să protejezi pe cineva care a fost într-un concediu de maternitate. Regulamentul ar trebui să ajute acea jucătoare să revină la cel mai înalt nivel. Ar trebui să aibă parte de un traseu mai ușor și o tragere la sorți favorabilă. Meciuri ca cel din primul tur dintre Serena și Naomi Osaka nu ar trebui să aibă loc.

Serena a câștigat acest trofeu de foarte multe ori și ar trebui protejată într-un fel. Ea nu a ieșit din circuit din cauza unei accidentări. Nici nu și-a pierdut pasiunea pentru jocul de tenis. A devenit mamă și ar trebui ca toată lumea să sărbătorească acest lucru. Acum că a revenit în circuit trebuie să beneficieze de o perioadă în care să fie în continuare printre capii de serie", a declarat James Blake, directorul turneului de la Miami.

părerea e împărtășită și de Cahill

Antrenorul australian a spus că regulamentul trebuie schimbat și că Serena trebuia să fie principala favorită la Indian Wells, primul de la revenirea după ce a născut. Cahill cere ca, în cazul în care o jucătoare rămâne însărcinată, locul în clasament trebuie înghețat.

"Acest meci nu trebuia să se joace în turul III. Serena, la fel ca toate jucătoarele care au născut, trebuie protejată de WTA. Trebuie să aibă clasamentul protejat", a declarat Cahill.

Ar trebui "înghețat" locul jucătoarelor de tenis care iau concediu de maternitate?

DA
NU

PROGRAMUL ROMÂNCELOR LA MIAMI

Simona Halep va avea primul tur liber, iar în turul secund urmează să se dueleze cu învingătoarea partidei dintre Veronica Cepede Royg și o altă jucătoarea venită din calificări. În turul III, Halep ar putea da peste poloneza Agnieszka Radwanska, în timp ce Madison Keys și Anastasija Sevastova sunt la orizont în optimi.

Sorana Cîrstea este favorită 32 la Miami, astfel că va beneficia de primul tur liber. În turul secund, va juca cu învingătoarea meciului dintre Su-Wei Hsieh și o jucătoare venită din calificări, în timp ce în turul III ar putea da peste Karolina Pliksova.

Mihaela Buzărnescu debutează la Miami contra belgiencei Kirsten Flipkens, iar în turul secund ar putea da peste deținătoarea titlului, Johanna Konta.

Irina Begu va evolua în primul tur împotriva unei jucătoare din calificări. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
849116668469409
Andrei Kolozsi  •  22 Martie 2018, 10:45

Nu mai bine se retrage frumos trecand intr- o noua etapa a vietii ? ...dinastia Williams nu se mai termina si cred pe ca astea 2 o sa le vedem jucand si la 50 de ani. Vanitatea dar si lacomia nu au limite desi retragerea in glorie este maiastra ..,dar "coafura" rezista

dan76cj
dan76cj  •  22 Martie 2018, 10:43

Da, si sa i se vireze Serenei cat e in maternal toate sumele pentru locul 1 de la toate turneele, iar "fraierele" care isi sacrifica viata faliala in favoarea carierei sportive, sa se bata doar pentru locul 2 ...

albalbastru72
albalbastru72  •  22 Martie 2018, 04:12

Una-i una si alta-i alta.Nimeni nu trebuie protejata,e un sport profesionist si fiecare decide daca si cind sa aiba copii,nu trebuie amestecate lucrurile.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează