SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Doliu în tenisul românesc! Cel mai mare antrenor şi căpitanul României de la Cupa Davis din 1971 şi 1972 a murit la 77 de ani

FOTO: FRT.RO
FOTO: FRT.RO

Articol de GSP - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 octombrie 2014 14:54

Cel mai mare antrenor de tenis român şi căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României din legendarele finale disputate în 1971 şi 1972, Ştefan Georgescu, a încetat din viaţă, la vîrsta de 77 de ani. 

Ştefan Georgescu a îndrumat paşii prin sportul alb multor jucători români, printre care se numără Ilie Năstase şi Virginia Ruzici, a scris cărţi de specialitate, a jucat pentru România, fiind component al echipei de Cupa Davis (în 1960) şi a condus echipa tricoloră din funcţia de căpitan-nejucător către două finale de Cupa Davis istorice.

Anul trecut, Federaţia Română de Tenis l-a premiat pe Ştefan Georgescu, în cadrul evenimentului ”Gala Aşilor Tenisului Românesc”, pentru întreaga sa activitate.

"Dispariţia lui Ştefan Georgescu lasă un gol imens în sportul românesc, însă va rămâne mereu în amintirea tenisului românesc ca un formator, descoperitor de talente şi cel mai mare antrenor.

Transmitem sincere condoleante familiei. Dumnezeu să-l odihneasca în pace!", a declarat George Cosac, presedintele FRT.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
nikolakis74
nikolakis74  •  27 Octombrie 2014, 15:56

Dumnezeu sa-l odihneasca! Am avut sansa sa-l am profesor de educatie fizica in "C.A. Rosetti", acum multi ani. Un om extraordinar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează