SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SYDNEY

Două foste jucătoare din Australia au caracterizat-o pe Halep: ”Jocul ei de picioare e dinamită”

Simona Halep supravegheată de Darren Cahill pe terenurile de la Sydney // Foto: Narelle Spangher/apiainternational.com.au
Simona Halep supravegheată de Darren Cahill pe terenurile de la Sydney // Foto: Narelle Spangher/apiainternational.com.au

Articol de - Publicat duminica, 10 ianuarie 2016 00:00

Simona Halep debutează la turneul de la Sydney contra învingătoarei din partida Mladenovic-Garcia.

Site-ul turneului le-a chestionat pe fostele jucătoare australiene Nicole Pratt și Alicia Molik despre plusurile și minusurile din jocul româncei. Ea s-a antrenat în aceste zile și se pare că va juca la competiția care începe azi.

Simona Halep e principala favorită a turneului de la Sydney, iar ieri s-a stabilit tabloul competiției de categorie Premier. A doua jucătoare a lumii are bye în primul tur, iar apoi se va duela cu învingătoarea din partida Kristina Mladenovic-Caroline Garcia, care se joacă azi.

Halep a avut parte de o săptămînă grea, fiind nevoită să se se retragă din turneul de la Brisbane din cauza unor probleme la piciorul stîng, la tendonul lui Ahile. Se pare că lucrurile au intrat pe drumul cel bun, ea atrenîndu-se aproape de normal la Sydney.

Pentru că este cap de serie numărul 1, australienii au analizat-o pe româncă cu ajutorul a două foste jucătoare de la Antipozi. "Pentru mine, Simona Halep este, probabil, următorul număr unu în tenisul feminin", a spus Nicole Pratt. Are 24 de ani și are un joc complet. Se mișcă foarte bine, atleticitatea sa e un plus.

Reverul e de talie mondială. Și pe deasupra nu se ferește deloc să lovească și pe forehand, e agresivă și din această parte. Jocul ei de picioare e dinamită. E perfect coordonată, foarte rar ajunge tîrziu la minge. Echilibrul său e unul dintre lucrurile care o diferențiază de restul jucătoarelor", a  spus Alicia Molik.

Serviciul, o problemă

Cît despre punctele slabe, Pratt a identificat serviciul. "E, probabil, singurul aspect la care este în dezavantaj atunci cînd joacă împotriva fetelor mai puternice și mai înalte. Nu e un serviciu executat rău din punct de vedere tehnic, dar pierde din consistență și uneori nu reușește să pună mingea în teren pentru a avea o a doua lovitură bună", a spus Pratt.

O altă problemă a româncei în opinia celor două este faptul că Simona e perfecționistă. "Uneori e vinovată pentru că este prea exigentă cu ea și se stinge repede atunci cînd ar trebui să fie în priză tot timpul. E un aspect la care cred că Darren Cahill va lucra cu Simona", a completat Pratt.

1ediție a turneului de la Sydney a bifat Simona Halep în carieră, în 2014, cînd a fost învinsă în primul tur de Madison Keys

4jucătoare din Top 10 participă la Sydney, pe lîngă Simona Halep mai sînt prezente Radwanska, Kvitova și Kerber

1-2este scorul întîlnirilor directe dintre Mladenovic și Halep, în timp ce cu Garcia românca nu s-a întîlnit pînă acum

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
gizeh
gizeh  •  10 Ianuarie 2016, 18:00

Forza.....Halepeñooo!

386635174879398
Alexandru Chis  •  10 Ianuarie 2016, 11:35

Excelente reflectii!

atentu
atentu  •  10 Ianuarie 2016, 10:20

D-na/d-soara Fleseru, ati pus punctul pe "i" intr-o singura fraza cat tot articolul : " ea s-a antrenat in aceste zile si SE PARE CA VA JUCA la competitia care incepe azi ".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează