SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU BUCUREŞTI

Două românce şi doua iberice în semifinale la Open Ladies România

Open Ladies Romania +6   FOTO
Open Ladies Romania

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 21:48

Iberice contra romance este verdictul finalului zilei a patra a BCR Open Romania in privinta jucatoarelor calificate in semifinale. Carla Suarez-Navarro va fi adversara Irinei Begu in primul meci de maine, orele 11:00, urmat de cel dintre Simona Halep si Laura Pous-Tio.

Favorita principala, Simona Halep,  a salvat doua mingi de meci si s-a calificat in semifinalele BCR Open Romania, dupa o lupta de exact trei ore, 6-3, 1-6, 7-6/5, cu Alexandra Cadantu.

Sfertul de finala 100% romanesc a avut toate ingredientele unei intalniri din fazele superioare ale unui mare turneu: puncte spectaculoase, interventia medicului si momente ce i-au tinut pe spectatori cu rasuflarea taiata. Cu statutul de outsider si ambitionata de rezultatul direct favorabil de pe cand aveau 14 ani, Cadantu a dovedit o determinare fantastica, incomodand-o in dese randuri pe Halep, nevoita sa-si schimbe din mers strategia si sa apeleze la toata experienta capatata in confruntarile de mare miza din circuitul WTA.

La 5-4 in setul decisiv, Cadantu a servit pentru calificarea in semifinale, insa a comis doua duble greseli, cedandu-si serviciul la 0. A avut insa apoi o noua sansa, beneficiind de doua mingi de meci, la 6-5, dar a luat o decizie neinspirata pe serviciul al doilea, servind mingea din mana si trimitand afara. “A fost un moment in care, pur si simplu, imi doream foarte mult sa castig, eram foarte obosita si psihic si fizic, iar serviciul meu, nemaiavand forta necesara, vroiam doar sa-l dau acolo, in teren, si nu reuseam. Am jucat extraordinar, dar presiunea fost mult mai mare. Am avut si niste probleme la umar, de aceea am chemat si doctorul. Si astfel se explica de ce am servit mai incet”, a spus Alexandra Cadantu.

In tiebreak, Simona a fost mai lucida si mai calma, desi a ratat la randu-i primele doua din cele trei mingi de meci. “Ma asteptam la un meci foarte greu pentru ca o stiu de cand am fost mici. Tot timpul ma batea, asa, cu jocul asta. Si vantul m-a incurcat. Ma bucur ca am putut incheia cu bine.  Am jucat la fel si emotional si energetic, chiar daca a avut doua mingi de meci. N-a fost usor, pentru ca, totusi, am fost la un pas sa pierd.”, a declarat Simona Halep. Eleva lui Firicel Tomai si-a asigurat 80 de puncte WTA si o va infrunta, in semifinalele de la Bucuresti pe Laura Pous-Tio.

Dupa un prim set cedat la 2 cu Maria-Elena Camerin, Irina Begu si-a transformat spectaculos jocul si nu a mai cedat niciun game in drumul spre semifinale: 2-6, 6-0, 6-0.

Inaintea setului secund, Irina Begu si-a inlocuit bandajul menit a diminua efectele contracturii la piciorul drept si, coincidenta, de-aici soarta meciului s-a schimbat radical in favoarea sa. “Am mai jucat recent cu Camerin, la Palermo, si ma asteptam sa fie un meci dificil. Am vrut sa abandonez la un moment dat, dar m-am gandit ca joc in fata publicului roman si am hotarat sa merg mai departe”, a declarat eleva antrenorului Marius Comanescu, care a reusit sa scurteze durata punctelor si s-o scoata din ritm pe italianca favorita 7 la Bucuresti. Victoria ii aduce Irinei Begu un bagaj de 80 de puncte WTA, cu care are toate sansele sa figureze, de luni, in Top 50 WTA. In semifinala de maine, o va infrunta pe Carla Suarez-Navarro.

Sorana Cirstea, a treia favorita, a ratat ocazia unei semifinale romanesti impotriva Simonei Halep, cedand, 6-7/6, 6-1, 4-6 in fata tenacitatii spaniolei Laura Pous-Tio (84 WTA, cap de serie 5). Cu o evolutie oscilanta, Sorana Cirstea si-a intrerupt in sferturile de finala parcursul la BCR Open Romania, lovindu-se de o adversara solida, care a reusit astfel sa elimine o a doua jucatoare din Romania, dupa ce a trecut de Raluca Olaru in turul inaugural. “Eram constienta ca va fi un meci dur, pentru ca Sorana e de-aici, a avut publicul de partea ei, este intr-o forma buna, a avut rezultate remarcabile la Roland Garros. Dar, stiam de asemenea ca jocul meu poate incomoda, daca lovesc solid si constant de pe fundul terenului, pentru ca ea joaca mai plat decat mine. Am incercat s-o tin la distanta, iar cand am reusit, am intrat in teren si am castigat”, a declarat Pous-Tio pentru site-ul oficial al turneului.

In ultimul sfert de finala, Suarez-Navarro a infrant rezistenta olandezei Kiki Bertens, fructificand o a patra minge de meci, in tiebreak-ul setului al doilea (6-2, 7-6/9). “In primul set lucrurile au mers bine, am fost lucida, dar in al doilea adevarul e ca s-a jucat de la egal la egal, iar eu am devenit cam obosita, mi s-au cam inmuiat picioarele si m-ar fi putut costa”, a declarat fosta sfertfinalista de la Roland Garros si Australian Open.

Jucatoarea spaniola s-a aratat rezervata in privinta confruntarii de maine cu Irina Begu. “E o jucatoare foarte valoroasa; publicul va fi de partea ei tot timpul. Dar voi trage tare pentru ca a mai ramas doar un meci pana la finala”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dan
dan  •  22 Iulie 2011, 10:15

Cand au loc semifinalele si finala?

piskai
piskai  •  22 Iulie 2011, 03:28

Bravo Halep si bafta in semifinala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează