SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Dublu dinamic » Horia Tecău s-a calificat, alături de Sania Mirza, în "sferturile" de la mixt la Wimbledon

Tecău a mai rămas doar pe tabloul de dublu mixt la Wimbledon
Tecău a mai rămas doar pe tabloul de dublu mixt la Wimbledon

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 22:00

Cei doi au trecut de perechea Alizé Cornet-Eric Butorac cu 6-1, 7-5 în fix o oră de joc.

Chiar dacă a pierdut în turul 3 la dublu, Horia Tecău nu a părăsit Londra, oraşul care pare să aibă în continuare pregătite pentru el surprize agreabile.

Românul s-a înscris şi pe tabloul de mixt, acolo unde, făcînd pereche cu indianca Sania Mirza, a fost cotat drept favorit numărul 2. Ei au avut, în această calitate, primul tur liber, apoi au disputat două meciuri în tot atîtea zile, ambele încheiate cu un zîmbet şi un sărut pe obraz.

Prim set fulger
Marţi seară, au învins cuplul german format din Julia Gorges şi Martin Emmrich cu 6-3, 6-4, iar ieri au jucat deja pentru un loc în sferturile de finală. Au întîlnit perechea Alizé Cornet-Eric Butorac (Fra/SUA), în faţa căreia au făcut un prim set perfect, cîştigat cu 6-1 şi care a durat doar 17 minute.

Cu asemenea aripi uriaşe, era de aşteptat ca şi setul secund să fie dominat de perechea indo-română. A fost însă mult mai greu. Cornet a avut susţinători cunoscuţi în tribună, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Fed a Franţei, Amélie Mauresmo, aducînd-o cu ea pe Marion Bartoli, dar şi pe alţi membri ai staff-ului.

S-a mers cap la cap pînă la 3-3, serviciile fiind smulse acum puţin mai dificil. Acolo însă, cînd Alizéa avut prima minge, s-a produs fisura. Mirza şi Tecău au făcut break-ul şi arătau decişi că încheie meciul repede. N-a fost chiar aşa, adversarii izbutind rebreak-ul imediat, pe serviciul indiencei. Încă o dată însă, la 5-5, s-a făcut diferenţa.

Horia a servit sigur şi decis la 6-5 pentru a închide meciul, unul care, pînă la urmă, a durat fix o oră. Sania şi Horia au avut o eficienţă excelentă pe prima minge, 80%, şi una competitivă pe a doua, 50% (faţă de 65, respectiv 29 în cazul lui Cornet şi Butorac).

Experienţă la mixt
În "sferturi", Mirza şi Tecău îi vor întîlni pe învingătorii din meciul Kristina Mladenovic, Daniel Nestor (Fra/Can, 8) şi Cara Black, Asiam Qureshi (Zim/Pak, 10). Horia are un trofeu major de dublu mixt în palmares, Australian Open 2012, împreună cu Bethanie Mattek-Sands, în timp ce Sania a strîns două, ambele alături de Mahesh Bhupathi, Australian Open 2009 şi Roland Garros 2012, plus încă o finală, Australian Open 2008, tot cu Bhupathi.

10.500 de lire sterline şi-au asigurat Sania Mirza şi Horia Tecău prin calificarea în "sferturi"

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
s0ny18
s0ny18  •  04 Iulie 2013, 06:44

Mirza e o foarte buna jucatoare de dublu.... daca raman concentrati pot castiga anul acesta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează