SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Dudi Sela are origini româneşti, dar este pentru prima oară în ţara în care s-au născut părinţii săi: "Trebuia să vin mai de mult!"

Articol de , - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 aprilie 2012 23:33

Născut la Kiryat Shmonna, el se gîndeşte ca într-o zi să-şi ia şi cetăţenia română. După ce l-a învins pe Adrian Ungur şi îl întîlneşte azi pe Gilles Simon

Are 27 de ani şi un zîmbet larg. Părinţii lui, Anca şi Michael, s-au întîlnit în Israel, s-au căsătorit acolo şi şi-au schimbat numele din Sălăjean în Sela. La 15 ani de cînd erau în Israel, în 1985, s-a născut Dudi, într-un oraş la graniţa dintre Israel şi Liban. "Au avut de ales între Tel Aviv şi Kiryat Shmonna şi ei s-au dus acolo unde erau mai multe bombe", spune Dudi. A crescut printre ele şi a jucat tenis alături de tatăl şi de unul dintre fraţii săi, Ofer. Pentru ca Dudi să poată continua cu tenisul, toţi s-au mutat la Tel Aviv. Şi nu aveau să regrete. Copilul lor avea să ajungă printre primii 30 de jucători ai lumii, să joace o finală ATP şi să fie supranumit "Regele Dudi" pentru partidele din Cupa Davis. El rămîne însă modest şi spune că nici vorbă să fie un rege.

De ce n-a ajuns pînă acum în România?. "Întotdeauna am vrut să ajung să văd unde s-au născut părinţii mei, dar e greu programul, apoi întotdeauna în noiembrie mergem în SUA, la fraţii mei. Îmi pare rău că nu m-am lăsat convins mai devreme de ei să vin în România, e foarte frumos", a spus Dudi. A încercat să-şi ia cetăţenia română, dar nu vorbea prea bine. "Ai mei nu au vorbit româneşte cu mine pentru că în Israel nu e politicos să vorbeşti altă limbă, dar recunosc că ştiu înjurăturile. Mă gîndesc pe viitor să încerc din nou să-mi iau cetăţenia", a mărturisit israelianul.

Cînd era mic, Dudi visa să ajungă numărul unu mondial, dar e mulţumit de ce a realizat pînă acum. În primul tur a jucat primul meci pe zgură al anului, o suprafaţă pe care nu se simte prea confortabil, el crescînd pe hard. Azi, îl întîlneşte pe Gilles Simon, cel cu care a avut un meci strîns la Indian Wells. Dudi descoperă acum România, locul unde au crescut părinţii lui. Şi, deocamdată, cîştigă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează