SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Șefa sportului românesc cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți: „Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”

În centru, Patrick Mouratoglou. În stânga lui, Candice Gohier, care i-a fost fizioterapeută Simonei Halep // foto: Imago Images
În centru, Patrick Mouratoglou. În stânga lui, Candice Gohier, care i-a fost fizioterapeută Simonei Halep // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 18:49 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 19:22

Elisabeta Lipă (58 de ani), fostă mare sportivă, în prezent președinta Agenției Naționale pentru Sport, a comentat suspendarea primită de Simona Halep, 4 ani pe tușă pentru dopaj, decizie pe care jucătoarea de tenis o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Suspendarea Simonei Halep continuă să aibă un ecou puternic. Interdicția de 4 ani, dictată după ce cazul Simonei a fost judecat de un tribunal independent din Londra, a fost comentată de Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Aceasta spune că ar fi normal ca și cei care i-au recomandat Simonei Halep să ia suplimentul contaminat cu roxadustat, oamenii din academia lui Patrick Mouratoglou, să plătească pentru greșeala comisă.

Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!
HALEP, SUSPENDATĂ
Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!

Elisabeta Lipă cere ca și nume din echipa lui Mouratoglou „să plătească”: „Suspiciunea nu poate plana doar asupra Simonei”

„Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum.

De obicei nu plătește numai sportivul. Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc (n.r. - dopajul). Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: «Ai 8 ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine». Și ei spun. Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine.

În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care și-au adus aportul la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească. Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei”, a afirmat Lipă la emisiunea Zoom Sport, de la OrangeSport.

Șefa sportului românesc cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți: „Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”
Elisabeta Lipă

Două persoane i-au recomandat Simonei suplimentul contaminat, Patrick Mouratoglou l-a aprobat

În motivarea suspendării primită de Simona Halep au fost dezvăluite și numele persoanelor care i-au recomandat dublei campioane de Grand Slam suplimentul de colagen posibil contaminat, Keto MCT, cel pe care Halep dă vina pentru testul pozitiv și contaminarea cu substanța interzisă, roxadustat.

Este vorba despre Candice Gohier și Frederic Lefebvre. Cei doi specialiști ai academiei Mouratoglou s-au consultat cu Simona și cu antrenorul Patrick Mouratoglou, toți trei (Gohier, Lefevre și Mouratoglou) insistând că suplimentele sunt perfect în regulă.

Simona, consemnează tribunalul, i-a întrebat repetat și ei au răspuns că preparatul Schinoussa Keto MCT este lipsit de riscuri în ceea ce privește dopajul. Dar acesta a fost contaminat.

Practic, Elisabeta Lipă cere ca și cei 3 să aibă suferit, nu doar Simona Halep.

Numai în situația ei să nu fii, să ajungi la nivelul ăsta și să stai atât timp fără răspuns, apoi când speri că oamenii au înțeles că nu ai nicio vină, să primești decizia asta. Cei patru ani de suspendare o scot de tot din activitate. 

- Elisabeta Lipă

Mai multe știri despre cazul Simonei Halep:

Fostul șef al ANAD, sfat pentru Simona Halep: „Pașaportul biologic nu poate fi combătut, să spună cine a trădat-o”

Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Freyya
Freyya  •  13 Octombrie 2023, 22:22
Postat de Freyya pe 13 Octombrie 2023, 18:21

ba dl Iuruc a fugit *** care parasesc corabia care se scufunda. stia el ce stia

deci un recent comentariu pe care l-am raportat de 10 ori si ramane neatins si zice: "prostia ta e incomensurabila" NU e "moderat" - dar "***" care e un proverb este... cat *** moral pe voi. vedea-v-as in faliment!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Freyya
Freyya  •  13 Octombrie 2023, 18:23

sefa asta nu are de pastorit sportivii romani DECENTI? ca m-am saturat sa platim oficiali care au o singura preocupare: albirea dopatei

Freyya
Freyya  •  13 Octombrie 2023, 18:21
Postat de 267890 pe 11 Octombrie 2023, 09:45

Căt mai continuă Halepiada asta? Evident ca Halep s-a dopat în cârdășie cu Muratoglu. Dar Halep nu e crăiasa din pivești. Muratoglu nici nu i-a băgat roxadustat pe gât cu forța și nici nu i l-a administrat pe ascuns - dacă ar fi fost așa Halep ar fi trebuit să spună. Halel s-a dopat cu bună știință, și de mult timp. Dar a fost trădată - ea a spus. Dacă nu era fraieră, adică dacă nu se afișa cu Patrck, se putea dopa și acum liniștită, și poate mai fura și vreun slam. Dar așa, a fost trădată, adică a fost turnată la WADA. De cine? De cele pe care le-a supărat: Clarisse și Serena. Să nu uităm că în aceiași perioadă dl Iuruc s-a retras într-un mod cât se poate de elegant.

ba dl Iuruc a fugit *** care parasesc corabia care se scufunda. stia el ce stia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează