SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

O nouă problemă pentru Emma Răducanu » E forțată să-și caute al 5-lea antrenor în 16 luni

Emma Răducanu // FOTO: Imago
Emma Răducanu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 19:39 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 19:46

După un sezon dificil, presărat cu accidentări și rezultatele slabe, Emma Răducanu (19 ani, 68 WTA) e nevoită să își caute un nou antrenor. 

The Sun scrie că jucătoarea britanică, cu tată român și mama chinezoaică, nu va mai colabora cu antrenorul rus Dmitry Tursunov. 

Eugenie Bourchard, așa cum n-ai mai văzut-o până acum » S-a pozat în tricoul Universității Cluj + Mesajul „Șepcilor Roșii”
TRANSYLVANIA OPEN
Eugenie Bourchard, așa cum n-ai mai văzut-o până acum » S-a pozat în tricoul Universității Cluj + Mesajul „Șepcilor Roșii”

Emma Răducanu caută al 5-lea antrenor în 16 luni

 Emma și Tursunov au început colaborarea în iulie, după eliminarea de la Wimbledon. 

Potrivit presei din Anglia, jucătoarea ar fi dorit să continue să lucreze cu antrenorul rus, dar acesta a decis să o ia pe alt drum. 

Rusul, care trăiește în California, și-a cântărit opțiunile și a decis să nu mai colaboreze cu Emma. Motivul? Acesta a susținut că, din cauza războiului, îi este greu să obțină vize pentru a intra în diferite țări alături de jucătoarea sa. 

Astfel, Emma Răducanu este nevoită să-și caute din nou antrenor. Din vara lui 2021, după ce a debutat la Wimbledon, Răducanu a avut 4 antrenori: Nigel Sers, Andrew Richardson, Torben Beltz și Dmitry Tursunov. 

De ce schimbă familia Răducanu antrenorii 

În toamna lui 2021, presa din Anglia explica de ce tatăl român al Emmei Răducanu vrea ca sportiva să lucreze cu mai mulți antrenori. 

„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc.  Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph. 

„Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma și au fost multe persoane care veneau, pe postul de consultanți. Persoane care dădeau sfaturi. Așa au vrut ei. Emma și tatăl ei doreau informații” spunea atunci antrenorul Matt James, care a făcut parte din echipa britanicei la Wimbledon. 

VIDEO  Emma Răducanu, victorie cu Serena Williams

Citește și:

Anunț de ultim moment al lui Mouratoglou: „Simona Halep m-a încurajat să caut o nouă colaborare”

Gabrielei Ruse i-a sunat telefonul pe bancă la Transylvania Open: „E antidoping-ul!” » Singura româncă din turul secund

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  12 Octombrie 2022, 22:02

probabil pe plan sportiv nu o sa mai faca performante notabile daca nu mentine o continuitate, dar financiar este indeplinita. La un calcul simplu, in Romania un roman lucrator comercial(cel mai comun loc de munca), castiga undeva intre 6000-7000 dolari pe AN. Fata asta a castigat doar din tenis suma de 3,538,908 dolari. Mai pe scurt, exact cat ar castiga un lucrator comercial in 500 de ani....500 si am pus mai mult la salariu..in jur de 2900 /luna. Dumnezeu sa o binecuvanteza, Doamne ajuta, nu e vorba de ea, dar asa ca idee, mai adaugi si castigurile din marketing....nu inteleg pt ce sa se mai agite pe viitor, cand o sa se detaseze mai mult de parinti, dupa ce isi stabileste o relatie sentimentala si influenta parintilor scade. My 2 cents

Vezi toate comentariile (1)
Comentează