SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Emoţii diferite » Încă o româncă a învins liderul Canadei: Andreea Mitu a făcut 2-1 pentru România în Cupa Fed!

Andreea Mitu a cîştigat primele ei meciuri WTA săptămîna trecută, la Charleston // Foto: Mediafax
Andreea Mitu a cîştigat primele ei meciuri WTA săptămîna trecută, la Charleston // Foto: Mediafax

Articol de , - Publicat luni, 20 aprilie 2015 00:00

După aproape două ore de joc, cu lacrimile inundîndu-i obrazul, Andreea Mitu a trecut de Eugenie Bouchard cu 4-6, 6-4, 6-1, punînd România în avantaj.

Chipul lui Bouchard e o foaie de hîrtie sub care pulsează o venă albăstruie. Scorul pe tabelă e 5-1 în favoarea Andreei Mitu, debutantă în Cupa Fed, iar numărul 7 mondial face două duble greşeli în interval de cîteva zeci de secunde.

Mai mult, aruncă ultima minge în afara terenului, iar românca preia povara emoţiilor. O clipă, rămîne încremenită, parcă nerealizînd ce s-a întîmplat. Ce au reuşit. Apoi îşi fac loc lacrimile, tot mai fierbinţi, mai abundente. Aşa ajunge la fileu, cu chipul ud, şi îşi salută adversara prăbuşită.

E a doua înfrîngere suferită de Bouchard în această întîlnire de Cupa Fed, după ce sîmbătă pierduse la Alexandra Dulgheru.

"Bucură-te, ai cîştigat!"

În timp ce canadianca părăseşte arena "Maurice Richard" cu capul plecat, Mitu abia se vede din îmbrăţişarea colegelor, care au coborît din tribună să o îmbrăţişeze. Lacrimile încă mai au ceva de comunicat, dar Irina Begu o prinde pe Andreea de umeri şi îi spune: "Bucură-te, ai cîştigat!".

Aşa e, a cîştigat primul ei meci contra unei jucătoare de Top 10. Nici n-a apucat să întîlnească prea multe pînă acum. Să obţină însă izbînda în acest context emoţional, jucînd pentru România, adaugă altă valoare celor două ore de tensiune şi efort.

Primul set i-a revenit canadiencei cu 6-4, după ce Bouchard avusese 4-2, iar Mitu revenise. Un joc apăsat de greşeli al numărului 7 mondial, care însă a avut şi momente sclipitoare, care amintesc de acea Genie care ajungea anul trecut în trei semifinale consecutive de Mare Şlem.

Andreea a contracarat din spatele terenului, cu lovituri lungi, cu mingi direcţionate pe trasee convenabile, dar acedat exact în ultimul game.

Punctul vital

În continuare, românca aprins curaj tocmai din acel prim set cedat la limită. A condus cu 2-0, nu s-a panicat cînd a fost egalată, iar pe final a răsturnat schema primului act. A făcut break, apoi a consolidat cu serviciul şi a trimis meciul în decisiv. A fost în permanenţă şi un meci al nervilor, al schimbărilor de scurtă durată, care însă a îngropat-o pe Bouchard. Neaşteptat, dar adevărat.

De aceea, decisivul a fost scurt, abrupt. Mitu a reuşit nu mai puţin de trei break-uri, îndreptîndu-se cu paşi de galop spre cea mai mare victorie a carierei ei. Şi spre victoria de care echipa României avea imensă nevoie pentru a ajunge la 2-1 în faţa Canadei.

"Am dormit foarte bine cu o noapte înainte. Emoțiile au început să apară atunci cînd am aflat că eu o să joc împotrive lui Bouchard și nu Irina. Nu m-am gîndit că voi intra în teren" Andreea Mitu

"N-aş fi crezut că o pot învinge. Sînt mai mult realistă decît pozitivă. Mi-a fost puţin teamă, însă în ultimul set am lăsat emoţiile deoparte" Andreea Mitu

"Alina mi-a spus să nu mă gîndesc la scor. Am jucat fiecare punct, încît nu mai ştiam cît e scorul. La un moment chiar am întrebat-o cît mai e"  Andreea Mitu

"Să joci pentru țara ta e special. O victorie în Fed Cup nu se compară cu nici un succes din circuitul profesionist" Andreea Mitu

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mplttev
mplttev  •  20 Aprilie 2015, 18:35

Bravo Andreea. Dacă ai încredere în tine vei ajunge între primele jucătoare. Ai curaj, sparge mediocritatea, atacă fiecare minge. Nu te speria de nimic. Ai calități extraordinare, ai o ușurință de a lovi mingea tare care pune adversarul pe linia de fund. Mult succes mai departe !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close