SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Emoţii în premieră » Alexandra Cadanţu va juca în finala turneului de la Monterrey

Alexandra Cadanţu va primi pentru finală 200 de puncte WTA şi 19.000 de dolari // Foto: Raed Krishan
Alexandra Cadanţu va primi pentru finală 200 de puncte WTA şi 19.000 de dolari // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 21:36

Alexandra Cadanţu s-a calificat la Monterrey în prima sa finală într-un turneu WTA.

"Sînt în stare de şoc. Nu ştiu dacă să ţip de bucurie sau să plîng", a spus Alexandra Cadanţu după ce a învins-o, ieri noapte, în semifinalele turneului de la Monterrey, pe Greta Arn cu 6-2, 4-6 7-5. Ea a obţinut astfel calificarea în prima finală a carierei. A fost o săptămînă a premierelor pentru jucătoarea în vîrstă de 21 de ani. Primul sfert de finală, prima semifinală şi răsplata cea mare, finala.

Românca se afla abia la al patrulea tablou principal, după Luxemburg, Australian Open şi Bogotá, şi avea în palmares un singur meci cîştigat, la Luxemburg, în 2011. "Am muncit foarte mult ca să avansez şi faptul că am reuşit să ajung în finală îmi dă şi mai multă motivaţie. Nici măcar nu ştiu ce să mai cred despre asta", a spus românca după victoria în faţa unguroaicei Greta Arn, numărul 68 mondial.

Alexandra era înainte de turneul din Mexic numărul 110 mondial, iar punctele adunate în întreaga săptămînă o vor ajuta să intre din nou între primele 100 de jucătoare ale lumii, acolo unde a mai fost în luna noiembrie a anului trecut, cînd a reuşit să se claseze cel mai bine pe locul 96.

Cadanţu urma să dispute azi noapte finala turneului împotriva altei unguroaice, Timea Babos, locul 107 mondial. O jucătoare de 18 ani care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la acest turneu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dexter71
dexter71  •  27 Februarie 2012, 11:14

Oricum performanta ramane una excelenta, nu stiu cand se va intalni cu o noua finala WTA, sa dea Domnul cat mai curand. E ambitioasa, tehnica insa cam prea fragila, atat fizic cat si emotional. Pacat ca a iesit Gallovitz din prima suta, ar fi fost o situatie in premiera cu 7 jucatoare romane in Top 100.:)

dexter71
dexter71  •  27 Februarie 2012, 11:11

Mda... iata si o stire despre Cadantu, dupa ce toata saptamana ati ignorat-o. A ajuns taman in finala si s-a speriat cand si-a dat seama. Asa se explica jocul mai putin inspirat pe care l-a facut cu Babos. Nu a mai fost atat de inspirata ca si cu Arn, dar nici Babos nu a gresit asa de mult ca si mai experimentata sa conationala. Plus ca are un fizic de taietoare de lemne, din care cauza Alex nu s-a putut atinge de ghemurile in care servea unguroaica. Se facea obsesiv 40-30, apoi dadea aia un as asa cam cum s-ar fi scarpinat in cap :)). Si au fost de ajuns doua momente de neatentie, cate unul in fiecare set... si gata. Un break l-a facut Babos dupa ce a castigat 5 puncte la rand de la 0-40

tomagh
tomagh  •  27 Februarie 2012, 08:14

Așa este și în acest moment se întâmplă altă prostie Elena Bogdan joacă al 2 lea meci de calificare în aceeași zi la o oră după primul meci. Grozavă organizare WTA Kuala Lumpur!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează