SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Energie în deşert » Simona Halep a învins căldura şi pe Lucie Safarova la Indian Wells

Cu prezenţa în
Cu prezenţa în "optimi", Simona Halep şi-a asigurat 52.000 de dolari şi 120 de puncte WTA // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:34

Simona Halep s-a impus aseară cu 6-2, 4-6, 6-4, reuşind să se califice în turul al 4-lea, cea mai bună performanţă a ei într-un turneu WTA Mandatory.

La 11:00 dimineaţa aerul e curat, chiar dacă miroase a vînt şi a deşert. E ora Californiei la care a început ieri meciul Simonei Halep din turul al treilea de la Indian Wells. Cel mai important turneu al anului de pînă acum, după Australian Open.

Iar românca este acum, la rîndul ei, între cele mai importante jucătoare. Cele mai urmărite. Cele mai vînate. A 7-a în lume, cu şanse, dacă obţine un rezultat competitiv la Indian Wells, de a face şi alţi paşi în sus în ierarhie.

În aerul acela curat, Simona a pornit meciul cu Lucie Safarova într-un ritm alert, însoţit de rigoare şi de scop. Aproape fiecare lovitură a ei cu care a încheiat un punct a fost o mostră de joc abil executat. Micul marş s-a finalizat cu un 6-2 logic şi rapid. Apoi însă lucrurile s-au schimbat. Şi atmosfera a început să devină tot mai apăsătoare, cu soarele inundînd terenurile din complexul californian.

După o scurtă discuţie cu antrenorul ei, în care acesta a adus vorba de cafea, smulgînd un zîmbet, cehoaica a pornit setul secund cu altă alură a jocului. Mingile s-au înăsprit, iar forehand-ul de stîngace a început să producă lovituri cîştigătoare. Halep a avut două şanse de break, dar le-a ratat, şi pînă la urmă a cedat şi actul, 4-6.

În decisiv, a fost mereu pe muchie. Safarova a avut un break în faţă de două ori şi de fiecare dată românca a recuperat. Şi-a redescoperit serviciul pe final, cînd a avut nevoie, apoi a lovit scurt, sec, pentru un 6-4 care o duce în "optimi". Acolo o va întîlni, marţi, pe învingătoarea din meciul Sara Errani-Eugenie Bouchard.

"Am simţit un pic oboseala din cauza vremii. Încă nu sînt obişnuită să joc pe o asemenea căldură. Mă bucur însă că am reuşit să cîştig şi sper să avansez şi mai mult în turneu" ( Simona Halep)

ALTE ŞTIRI DIN TENIS:

Begu învingătoare
Irina-Camelia Begu s-a impus în challenger-ul de la Campinas (Bra), dotat cu premii de 25.000 de dolari şi disputat pe zgură. În finală, românca, favorită principală pe tablou, a învins-o pe rusoaica Aleksandra Panova, cap de serie numărul 3, cu 6-2, 6-4. Cu un tur înainte, în semifinale, Begu o întîlnise pe Alexandra Dulgheru, care a abandonat însă în primul set, la scorul de 1-4. Pentru această victorie, Irina (127 WTA) a primit 2.940 de dolari şi 51 de puncte.

Înfrîngeri în California
Sorana Cîrstea, favorită numărul 25, s-a oprit în turul secund al turneului WTA Mandatory de la Indian Wells, învinsă cu 7-6 (3), 6-3 de Camila Giorgi (Ita), jucătoare venită din calificări. În aceeaşi fază a rămas şi Monica Niculescu, dar după o dispută mai dramatică, în care a avut minge de meci în faţa Ekaterinei Makarova. Pînă la urmă, rusoaica a cîştigat cu 5-7, 7-6 (3), 6-3. Prezenţa în runda secundă e răsplătită cu 16.000 de dolari şi 35 de puncte WTA.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (11)
nicolaegrecu
nicolaegrecu  •  10 Martie 2014, 12:42
Postat de radu.de.la.faru pe 10 Martie 2014, 11:01

BRAVOO SIMONA...CONSTANTA THE BEST IN THE WORLD

Romania, the best, creier de aluna! Comentariul tău...

ticbis
ticbis  •  10 Martie 2014, 11:28
Postat de 1349magus pe 10 Martie 2014, 10:42

Bouchard ma duce cu gandul la Dero Bonux . Exista si alti detergenti la fel de buni, poate chiar mai buni, dar asta datorita unui merketing agresiv e printre cei mai cumparati.Hai sa fim seriosi, forte multi gandesc cu alte parti ale corpului, de acolo si cohorta de admiratori ai eugeniei . Daca Eugenie arata ca Navaro credeti ca mai avea fani care sa-i dea ursuleti de plus la sfarsitul meciurilor de la AO? Eu sunt convins ca nu.

Intr-un fel, ai dreptate. Aspectul fizic ii creeaza Eugeniei Bouchard un avantaj suplimentar in fata adversarelor: sprijinul tribunelor pe toate arenele de tenis din lume. De atuul asta au profitat din plin in ultimii ani Ana Ivanovic, Caroline Wozniaki, Maria Sharapova, A. Radwanska si chiar Sorana Cirstea. Strict din punctul asta de vedere (parere personala), Eugenie Bouchard le cam intrece pe toate cele mentionate anterior. Sigur ca daca arata ca Navarro sau Schiavone n-ar fi avut niciodata atat de multi fani. Totusi, valoarea este cea care asigura notorietatea, nu frumusetea. Ce-i al ei e al ei: Eugenie, pe langa ca e frumoasa, joaca si un tenis excelent. Totusi, Simona e mai buna!

speedy73
speedy73  •  10 Martie 2014, 11:05
Postat de ticbis pe 10 Martie 2014, 11:00

Daca trece de Bouchard are un meci mult mai usor in sferturi, cu invingatoarea dintre Casey Dellacqua (nr. 78) si Lauren Davis (nr. 66). Practic se poate considera in semifinale. Acolo le poate intalni pe una dintre Jankovic, Wozniaki, Cornet sau Radwanska. Iar daca, (Doamne ajuta'!) ajunge in finala, s-ar putea intalni cu Na Li, Sharapova sau Ana Ivanovic. Hai Simona!!!

da, pare un culoar abordabil. o sa vedem, ii tinem pumnii. eu as fi multumit si cu sferturi, dar dupa cum arata culoarul, sunt sanse mari sa ajunga chiar in finala

Vezi toate comentariile (11)
Comentează