SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Fără zgârieturi » Simona Halep a trecut de Carla Suarez Navarro și așteaptă meciul cu Serena Williams

Simona Halep și bucuria sa la finalul meciului de ieri // FOTO Reuters
Simona Halep și bucuria sa la finalul meciului de ieri // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 06 septembrie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în sferturi de finală la New York, după ce a trecut dominând de Carla Suarez Navarro cu 6-2, 7-5.

Publicul vuiește. Spectatorii sunt în picioare, iar Simona Halep eliberează cel mai intens strigăt de bucurie de când e la New York, apoi completează cu un zâmbet care-i luminează toată fața.

După 98 de minute, Simona sărbătorește victoria în fața Carlei Suarez, o adversară incomodă și cu care până la meciul de ieri își împărțise victoriile. 5-5 era scorul întâlnirilor directe.

A fost o partidă cu miză imensă pentru amândouă jucătoarele. Calificarea în sferturi de finală. Simona a început mai bine și a dominat, lovind lung și inteligent.

Forehand-ul a funcționat de minune, iar Carla cu al său estetic rever cu o mână nu a reușit să facă față tăvălugului pus în mișcare de româncă. Aceasta a condus cu 4-0. După ce a apărut și ea pe tabelă, Carla a început să-și mai așeze loviturile și a concretizat printr-un break.

Simona nu a lăsat-o să prindă mai multă aer, închizând primul set cu 6-2. Unele game-uri au fost aprig disputate, dar se vedea că Halep are acea scânteie care o face să găsească cele mai bune soluții într-un meci jucat între cele mai scunde jucătoare care au ajuns în optimi de finală.

Concentrare pierdută

Loviturile de finețe ale Carlei au început să-și facă mai mult loc în meci. Simona răspundea și ea la fel, cu execuții spectaculoase. În curgerea setului al doilea au fost două break-uri consecutive la început.

Apoi s-a ajuns la 3-3, Simona a fost din nou ce care a rupt echilibrul și care a fost mereu jucătoarea mai intensă, mai bună. La 5-4, românca a servit pentru meci, dar nu a reușit să închidă partida. La final a recunoscut că și-a pierdut puțin concentrarea.

A regăsit-o mai apoi, a făcut break și apoi a închis partida pe propriul serviciu, revenind de la 0-30, și presărând peste întreg meciul un praf de magie cu o execuție de pe rever.

Un succes cu greutate

6-2, 7-5 și e pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală la US Open. "Această victorie e foarte importantă pentru mine. Toate meciurile contra Carlei sunt grele. Îmi cer scuze că pe finalul setului al doilea m-am enervat din nou, dar așa sunt eu", a spus Simona.

Pentru un loc în semifinale, românca va avea de luptat cu învingătoarea din partida Serena Williams-Iaroslava Șvedova. "Deocamdată vreau să mă bucur de acest succes", a spus românca, atunci când reușita din optimi de finală era încă fierbinte.

Poate de aceea a rămas câteva minute bune pe arena " Louis Armstrong". A fost într-adevăr o victorie specială.

"Eram pregătită pentru patru ore"

Simona Halep a spus la finalul meciului pentru Eurosport că întotdeauna meciurile contra Carlei Suarez Navarro, 12 WTA, au fost dificile, că nu-i convine stilul ibericei. "Partidele dintre noi au fost mereu lungi, de aceea eram pregătită pentru patru ore de joc", a subliniat românca.

Dintre cele zece meciuri jucate până la US Open, șapte s-au încheiat după trei seturi. Tot până la US Open 2016, Halep nu reușise să o învingă pe iberică la turneele de Mare Șlem. Suarez Navarro se impusese în fața lui Halep la US Open 2011 și Roland Garros 2012.

Cu victoria de ieri, a cincea jucătoare a lumii își extinde dominația pe hard asupra Carlei, pe care a învins-o în cinci meciuri din șase jucate pe această suprafață.

De șapte ori în "sferturi"

Halep va juca miercuri pentru a șaptea oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem. Românca a ajuns în această fază la Australian Open în 2014 și 2015, la Roland Garros în 2014, la Wimbledon în 2014 și 2016 și la US Open în 2015 și 2016. Ea a reușit să depășească sferturile la Paris în 2014, când a ajuns până în finală, la Londra în 2014, când s-a oprit în semifinale, și la US Open 2015, cu un parcurs tot până în penultimul act.

25de lovituri direct câștigătoare a reușit Simona Halep ieri față de 24 ale adversarei sale

18greșeli neforțate a reușit Simona Halep în meciul de ieri, iar adversara sa 24

6-3este raportul dintre victoriile și înfrângerile la jucătoare de Top 20 în 2016, ultima înfrângere venind în luna martie, la Indian Wells

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
sakamoto
sakamoto  •  06 Septembrie 2016, 10:10

Mai sese in citeva rinduri ai pus de 3 ori romanca. Ce saracia, esti roman si tu, sau prazar?

catalynn
catalynn  •  06 Septembrie 2016, 09:47
Postat de dl.axinte pe 06 Septembrie 2016, 09:18

...haterii ? ... unde-s haterii balosi si libidinosi ?! ...

Coane, cu unul dintre ei te pupi pe gura zilnic ... E Bakunin care pt aici isi zice the best judge. Suspectez ca altul cu care iar te înhăitezi e Milne (aici isi zicea Bosfor si mai recent WowMasha). Asa ca daca ti-e dor de ei ii găsești la articolele despre FSCB *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  06 Septembrie 2016, 09:37

Despre acest meci cred ca am discutat suficient iar despre întâlnirea cu ursoaica nu cred ca mai e nimic de spus care sa nu se fi spus deja. Cred insa ca avem o stea in devenire, croata Ana Konjuh! Biata Aga nu cred ca știe inca ce a lovit-o ... 38 winners din care 6 asi, servicii extrem de precise cu peste 110mph. Prin primăvara era undeva pe la locul 400 acum pe 92, va urca spre 50 sau mai sus dupa US Open si daca o tine asa (sau daca la Wimbledon nu avea ghinionul ca in tie-break din decisiv cu aceeasi Radwanska sa calce pe minge si sa isi întindă glezna) termina in top 25! Are doar 18 ani si io unul nu mai tin minte de cand una de varsta ei a ajuns atat de sus la un GS! Va juca cu Pliskova, mult mai experimentata, insa cu toate astea si ea e prima data la un QF de GS! Bafta Simonica, bate ursoaica, aia nu merita sa o depășească pe Graf la nimic, este doar o farmacie ambulantă!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează