SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Federer doboară un Andreev magnific şi merge în turul secund

Roger Federer, Federer, Australian Open
Roger Federer, Federer, Australian Open

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2010 00:00

Roger Federer a avut parte de o adevărată provocare în prima rundă de la Australian Open, unde l-a întîlnit pe Igor Andreev, dar s-a impus cu ceva emoţii, scor 4-6 6-2 7-6(2) 6-0.

Numărul unu mondial nu s-a lăsat însă păcălit de locul 37 pe care este clasat rusul. În memoria sa rămînînd cu siguranţă meciul din optimile US Open din 2008, cînd Andreev a fost o adevărată provocare, cedînd în cinci seturi, scor 6-7(5) 7-6(5) 6-3 3-6 6-3.

JOC A LA NADAL
Elveţianul a început perfect meciul cu un break şi părea să aibă o misiune uşoară. Andreev însă a replicat cu un stil de joc împrumutat de la Rafael Nadal. Serviciu pe rever, lovituri de forehand în forţă, multe diagonale şi mingi aproape de linii, aceasta a fost reţeta care l-a readus în set şi cu care a reuşit să se şi impună cu 6-4.

Aceste lucruri l-au costat în setul doi. Efortul şi-a spus cuvîntul, iar Federer a zburat pe lîngă rus, impunîndu-se cu 6-2.

ANDREEV A FOST LA O MINGE DE 2-1

A urmat însă un al treilea set năucitor. Andreev a reuşi break-ul la 1-1, Federer a revenit rapid, dar rusul i-a luat din nou serviciul. S-a ajuns la 5-5, cînd Andreev a obţinut un nou break. Acesta a servit pentru set şi a beneficiat şi de trei mingi de 2-1, pe care însă le-a pierdut uluitor.

De atît a avut nevoie "Fedex", care în tie-break a defilat, preluînd conducerea. "Setul trei a fost unul dificil, foarte dur. El a jucat foarte bine şi şi-a făcut multe ocazii, dar mă bucur că jocul meu m-a ajutat", a caracterizat Federer al treilea act.

Setul patru nu a avut istoric, Andreev părînd bîntuit de cele trei mingi de 2-1 ratate. Federer s-a impus cu un 6-0 categoric şi merge în turul doi, unde ar putea da de Victor Hănescu.

"Eu prefer meciurile uşoare, dar sînt bune şi cele grele ca acesta, mai ales dacă le cîştig" :D
ROGER FEDERER

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  19 Ianuarie 2010, 22:28
Postat de pe 19 Ianuarie 2010, 09:51

'Acesta a servit pentru meci şi a beneficiat şi de trei mingi de 2-1' - Nu vad cum a servit rusul pt meci. Daca ne uitam la scorul final nu prea avea cum. Probabil a servit pt 2-1...

acolo nu zice ca a servit pt meci ci pt set.

 •  19 Ianuarie 2010, 09:51

'Acesta a servit pentru meci şi a beneficiat şi de trei mingi de 2-1' - Nu vad cum a servit rusul pt meci. Daca ne uitam la scorul final nu prea avea cum. Probabil a servit pt 2-1...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close