SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Fighter Girl » Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale US Open, după un meci eroic cu Sabine Lisicki

Articol de , - Publicat marti, 08 septembrie 2015 00:00

Ea  o întîlneşte, miercuri, în runda următoare pe Victoria Azarenka, jucătoare pe care n-a învins-o niciodată. Românca e la cel mai bun rezultat al său la turneul de la New York.

Simona Halep a reuşit ieri să se depăşească din nou. A trecut peste dureri, peste forţa adversarei şi s-a impus în "optimi" în faţa Sabinei Lisicki cu 6-7(6), 7-5, 6-2.

După primul set, Simona respira adînc, încercînd să-şi găsească răsuflarea. A fost un set în care s-a împins la limitele fizice şi în care nu a reuşit deloc să joace tenisul său. Agitaţia şi nervozitatea s-au simţit de la fiecare punct.

Lisicki a împins-o dincolo de linia de fund, iar tot ce a putut să facă Simona a fost să se apere. A fost un set în care au fost şapte break-uri şi în care românca nu a reuşit să confirme nici una dintre şansele avute de set, una apărută la 5-4 şi alta în tie-break la 6-5.

Ambele jucătoare au greşit mult. Dar Sabine a adunat 30 de greşeli neforţate, dar şi 16 lovituri direct cîştigătoare. Au fost momente în care Simona s-a ţinut de picior, iar asta avea să se materializeze într-un bandaj pe coapsa stîngă.

Cu sufletul pe teren

Diminuată fizic, Halep a rezistat eroic în faţa unei Lisicki care a continuat să o agreseze.  În setul al doilea au fost nouă break-uri. Cu coapsa continuînd să-i dea semnale, Simona nu s-a menajat deloc, chiar dacă fiecare schimb a fost tortură pură. Iar "fighter girl", aşa cum o numesc fanii, a dat tot fără să se gîndească la consecinţe.

A fost din nou în poziţia de a servi pentru set  la 5-3, dar n-a reuşit să concretizeze. În game-ul 12, la 40-30 pentru Sabine, românca s-a apărat incredibil, iar schimbul a lăsat-o în genunchi. Cu inima, Halep a reuşit să convertească prima oportunitate de set, după o greşeală a lui Sabine. Urma întrebarea dacă poate rezista fizic unui decisiv?

În control

Însă pauza de zece minute, instituită pentru ca jucătoarele să se răcorească, a fost momentul în care Simona a apucat să calmeze durerile, nervii şi să-şi mai spună o dată că trebuie să dea totul. Şi a lăsat multe lucruri la vestiar. A jucat mai sigură, mai pregătită pentru forţa brută a nemţoaicei, care a traversat şi ea o perioadă cu probleme fizice.

Românca s-a impus cu 6-7(6), 7-5, 6-2. Miercuri, ea o întîlneşte pe Victoria Azarenka. Bielorusa a cîştigat ambele întîlniri şi e antrenată acum de Wim Fissette, fostul tehnician al româncei.

"Sînt foarte fericită că am reuşit să lupt pînă la capăt, a fost un meci nebun. Sînt foarte obosită"
Simona Halep

168de minute a durat partida dintre Simona Şi Sabine

33-18a fost raportul dintre greşelile neforţate şi loviturile direct cîştigătoare pentru Simoan Halep

72-37a fost raportul dintre greşelile neforţate şi loviturile direct cîştigătoare pentru Sabine Lisicki

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
161852377486694
Vasiliu Barca  •  09 Septembrie 2015, 02:32

Bravo Luminita aveti o voce placuta si o cadentza a vorbelor placuta.Una peste alta comentariul la Cilic-Tsonga macar seamana a crăinicie! Cerul bronzuliu" si "mingea portocalie" Pe Tsonga insa il luati la dvs acasa.Io n-am nevoie!Neseriozitatea astuia(tsonga) din primul set e de neiertat :( Sa nu te obosesti tu sa returnezi pt ca esti frustrat??Amatorism pur ! Cilic a meritat! Eu nu tzin in mod special cu niciunul..

lusss_d123
lusss_d123  •  08 Septembrie 2015, 16:28

Bravo Simona!Sa ne faci in continuare mandri ca suntem compatriotii tai! Bafta cu Azarenka!

agiler
agiler  •  08 Septembrie 2015, 13:05
Postat de cobra_z pe 08 Septembrie 2015, 09:19

bravo Simona ! esti singura romanca care tine steagul Romaniei atat de sus ! ( k...k...o faci si pt muuulti bani , dar uite la fotbalistii nostrii...)

Si fotbalistii pe ce joaca pe malai unguresc

Vezi toate comentariile (9)
Comentează