SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Final de an excelent pentru Mihaela Buzărnescu » A trecut de Sharapova în clasamentul WTA

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 09:39

Românca Mihaela Buzărnescu a ajuns la cea mai bună clasare din carieră, locul 60 WTA, după ce a câștigat turneul ITF desfășurat săptămâna trecută în Japonia. Buzărnescu a depășit-o astfel pe rusoiaca Maria Sharapova, locul 61 WTA.

În Japonia, Buzărnescu a trecut în finală de jucătoarea slovacă Tamara Zidansek (132 WTA), scor 6-0, 6-1. În acest an, Mihaela Buzărnescu a câștigat șapte turnee ITF: în Ungaria, Tucia, Spania, Germania, două în Franța și pe cel din Japonia. 

Performanța româncei de 29 de ani este cu atât mai importantă cu cât a încheiat anul 2016 pe locul 377 WTA.

Simona Halep rămâne liderul clasamentului WTA pentru a șaptea săptămână la rând. Restul româncelor din Top 100 WTA sunt Sorana Cîrstea (37 WTA), Irina Begu (43 WTA) și Monica Niculescu (77 WTA).

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
florar
florar  •  20 Noiembrie 2017, 11:36

Nene jurnalistule!!!!!! Buzarnescu nu a invins in finala pe cine spui dumneata!A invins o jucatoare europeana!!!Cu aceasta chinezoiaica a jucat in semifinala!!!!Adica nici cateva randuri nu pot fi scrise corect???Asta vine dupa ,,catastrofa,,CFR tot de astazi...Si nu suntem in 1 aprilie!!!!

gica.paunescu
gica.paunescu  •  20 Noiembrie 2017, 11:00

Am vizionat finala disputata de Mihaela impotriva unei sportive din Germania ( parea sa fie nativa, nu importata, germanca vreau sa zic ! ), in Luxemburg cred ca s-a disputat. Incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putinta, atunci cand urmaresc sportivi romani ,, la lucru''. Mi-a parut, totusi, ca Mihaela a fost dezavantajata, in conditiile neexistentei sistemului numit ,,hawkeye'' ( ,, ochi de soim '' asta ar fi traducerea expresiei ? ). Desi s-a necajit ptr destul de desele decizii care i-au fost potrivnice - iar, in lipsa ,, probei'' invocate, eu i-am acordat credit in contestatiile facute-a fost suficient de fayr-play cat sa-si felicite adversara, care s-a bucurat precum un copil. Fusese, totusi, doar un meci de tenis, nu o infruntare pe campul de batalie ( ceea ce-i un lucru bun, o infrangere sportiva lasa mai putine pagube decat una militara, chiar de-ar fi sa tragi cu arcul ,halebarda si aruncatorul de pietre, este ? ). Am descoperit si-un suras deosebit la aceasta fata, care la prima vedere poate parea prea baietoasa. Felicitari, Mihaela ! Ma bucur ptr performanta ta mai mult decat ptr cea a Simonei ( alaturi de primii situati se-aduna mai ales oportunistii, crede-ma ! ). Sigur ca-s mandru si de performanta Simonei, insa ea trebuieste sustinuta sa reziste cat mai mult acolo unde-a ajuns, pe cand tie iti este necesar suportul nostru moral atat cat sa ajungi cat mai sus cu putinta. Bravo, fetelor !

zdromburici
zdromburici  •  20 Noiembrie 2017, 10:45
Postat de of_cati_incapabili pe 20 Noiembrie 2017, 10:30

Ceva nu se leaga intre titlul si replica "Performanța româncei de 29 de ani este cu atât mai importantă cu cât a încheiat anul 2017 pe locul 377 WTA."

Se referea la 2016

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close