SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Final de drum » Monica Niculescu s-a oprit în "optimi" la US Open

Monica Niculescu rămîne cu 280 de puncte WTA, cu 110.000 de dolari şi cu multe amintiri frumoase
Monica Niculescu rămîne cu 280 de puncte WTA, cu 110.000 de dolari şi cu multe amintiri frumoase

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 22:57

Tenis. Românca a fost învinsă în două seturi de numărul 92 mondial, germanca Angelique Kerber, cu 6-4, 6-3


Monica Niculescu şi Angelique Kerber au simţit, la 23 de ani, pentru prima oară în viaţă fiorii optimilor de finală într-un turneu de Mare Şelem. Oricare dintre ele ar fi avansat în "sferturi" ar fi trăit emoţii necunoscute. Pînă la urmă, germanca este cea care a ajuns între primele opt jucătoare la New York. Angelique, a 92-a jucătoare a lumii, a învins-o pe Monica Niculescu, numărul 68 în ierarhia WTA, cu 6-4, 6-3.

Românca a intrat cu paşi hotărîţi pe Terenul 17 al complexului de la Flushing Meadows. Purta în minte şi în picioare victoria senzaţională din turul al treilea în faţa cehoaicei Lucie Safarova cu 6-0, 6-1. După 13 ani, prima româncă în optimi de finală la US Open. Iar de partea cealaltă a fileului o aştepta o jucătoare care o învinsese în turul al doilea pe Agnieszka Radwanska.

Sub soarele arzător de la New York, partida n-a debutat pe placul jucătoarei din România, şi-a pierdut serviciul. Primele tuşe ale meciului aveau să traseze şi tabloul meciului, cu germanca mereu în căutarea loviturii cîştigătoare bazate pe forţa năprasnică a dreptei, în timp ce Monica încerca să o contracareze cu stilul său variat.

Pusă în faţa unui astfel de început şi înghesuită de forţa adversarei, a fost nevoită să alerge după revenirea pe tabelă. Lucru care s-a întîmplat în game-ul al şaselea. 3-3 şi se întorcea pe tabelă. Din păcăte, imediat i-a fost confiscat din nou serviciul. Monica a încercat şi ea să joace decisiv, să lovească la fel de puternic, dar Kerber nu a mai lăsat din rachetă avantajul cîştigat cu atîta transpiraţie. A salvat o minge de set, dar pînă la urmă germanca l-a pus în buzunarul fustei colorate cu 6-4.

Dominată de forţa adversarei
Primele minute ale părţii a doua parcă au fost trase la indigo. Break pentru Kerber. Însă, Monica a revenit la următorul game, dar n-a putut să-şi conserve serviciul în a treia felie a setului doi. Obosită, transpirată, încercînd să găsească soluţii, Monica a ţipat de cîteva ori de frustare. Adversara ei reuşea lovituri care îngropau mingea în ciment. N-a mai reuşit să revină şi a cedat din nou serviciul, într-un moment nepotrivit, la 5-3, lăsîndu-i plăcerea adversarei să se bucure de meciul din sferturi de finală. După o oră şi treizeci şi trei de minute, scorul a fost 6-4, 6-3.

La 23 de ani, Monica a reuşit să ajungă pînă în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem şi poate visa în continuare. Cimentul i-a dat această posibilitate.

19 greşeli neforţate a comis Monica, în timp ce adversara sa a reuşit un total de 36

10 lovituri cîştigătoare a reuşit Monica Niculescu, în timp ce Kerber a avut 36 astfel de reuşite

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
xstream
xstream  •  05 Septembrie 2011, 04:41

asta este! succes ! mult succes in continuare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează