SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Finala din semifinale » Miză URIAȘĂ la meciul Halep - Pliskova: învingătoarea e favorită la câștigarea turneului și la locul 1 WTA

Halep și Pliskova, în 2016, la tragerea la sorți a meciurilor din Fed Cup Foto: Raed Krishan
Halep și Pliskova, în 2016, la tragerea la sorți a meciurilor din Fed Cup Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 18:36

În semifinalele de la Roland Garros, Simona Halep, locul 4 WTA, se va duela cu Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA. Meciul va avea loc mâine, în jurul orei 17:30, fiind al doilea al zilei.

Românca și cehoaica sunt jucătoarele cel mai bine clasate care mai au șanse să câștige turneul, în prima semifinală fiind Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, și Timea Bacsinszky, locul 31 WTA. Astfel, Simona și Karolina sunt văzute drept marile favorite la câștigarea turneului.

Meciul dintre cele două va avea o miză uriașă. Ambele jucătoare au șansa de urca pe primul loc în clasamentul WTA. Pliskova, locul 3, are nevoie doar de accederea în finală pentru a fi cel mai bine clasată din circuitul feminin.

De partea cealaltă, Halep, locul 4, trebuie să câștige turneul pentru a trece de Pliskova, Serena Williams și Angelique Kerber în clasament. Dacă ajunge în finală, fără să câștige turneul, Simona va urca pe locul 2.

Clasament WTA

În plus, meciul este unul extrem de important și pentru clasamentul WTA Race, cel care determină cele 8 jucătoare care merg la Turneul Campioanelor. În acest moment, Simona este pe locul 5, cu 2.190 de puncte. Dacă va ajunge în semifinale, Halep va trece pe 1, peste actualul lider Elina Svitolina și peste Pliskova, care acum este pe locul 2 în topul WTA Race.

Șansă mare la primul Grand Slam

Câștigătoarea acestui meci va avea șanse foarte mari de a câștiga Roland Garros, având în vedere diferența de joc și de valoare față de Ostapenko sau Bacsinszky.  Astfel, Halep sau Pliskova vor triumfa pentru prima dată la un turneu de Grand Slam.

Bonus financiar enorm

Calificarea în finală va aduce și un bonus financiar substanțial. La această ediție, finaliștii primesc câte un milion de euro, în timp ce câștigătorii primesc câte 2 milioane de euro. 

530.000 €
a primit Halep pentru accederea în semifinalele turneului

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
130224964197422
Levy Levytroussers  •  08 Iunie 2017, 19:14

clasa!

130224964197422
Levy Levytroussers  •  08 Iunie 2017, 19:01

Hai Simonaaaaa >D<

lionforever
lionforever  •  07 Iunie 2017, 23:54

E 4-1 dar nu contează trebuie sa fie 100% mental și fizic și poate sa o bată pe cehoaică .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează