SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Finală surprinzătoare » Lukas Rosol şi Guillermo Garcia-Lopez îşi dispută azi trofeul de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Lukas Rosol joacă azi prima finală a carierei, la Bucureşti // Foto: Raed Krishan
Lukas Rosol joacă azi prima finală a carierei, la Bucureşti // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 28 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2013 22:40

Lukas Rosol şi Guillermo Garcia-Lopez joacă azi, de la ora 15:00, pentru trofeul de la BRD Năstase Ţiriac Trophy. Nici unul dintre ei nu era printre favoriţi.

Ediţia din acest an a avut la start multe nume cunoscute ale tenisului mondial drept favoriţi, Tipsarevici, Simon, Seppi, Iujnîi, Mayer, Zeballos şi Troicki. Cu toate acestea, finala de azi se va juca între Lukas Rosol şi Guillermo Garcia-Lopez, doi jucători care nu se regăseau printre capii de serie. Ba mai mult, ei au reuşit ieri să-i elimine pe Gilles Simon, respectiv Florian Mayer.

Primul a intrat pe Terenul Central cehul Lukas Rosol, cel care anul trecut l-a învins la Wimbledon pe Rafael Nadal. Era prima lui semifinală de turneu ATP şi o disputa contra lui Gilles Simon, cel mai de succes jucător al turneului de la Bucureşti.

Triplul cîştigător nu s-a regăsit deloc timp de un set şi jumătate, forţa cehului l-a luat pe sus. Chiar dacă francezul şi-a revenit spre final, a fost prea tîrziu pentru că Rosol a reuşit să se impună în 78 de minute cu 6-2, 6-3. Şi, azi, cehul va juca la Bucureşti prima finală a carierei. "Sînt foarte fericit şi sper să cîştig primul meu trofeu, cu siguranţă acest turneu va rămîne în memoria mea", a spus cehul în vîrstă de 27 de ani.

În a doua semifinală s-au ciocnit Florian Mayer, cîştigător în 2011 şi favorit 5, şi Guillermo Garcia-Lopez, singurul spaniol prezent pe tabloul de la Bucureşti. A fost un meci de două ore, cu suspans şi cu multă luptă. Spaniolul, în vîrstă de 29 de ani, a cîştigat primul set cu 6-4, dar apoi germanul a revenit şi s-a impus în al doilea cu acelaşi scor.

Încurajat cu multe aplauze din tribune, Guillermo a reuşit să obţină o nouă victorie în trei seturi cu 6-4, 4-6, 6-3. Toate partidele sale de la Bucureşti au avut trei seturi. "Mă bucur că am ajuns din nou într-o finală. Mă simt foarte bine, am jucat de fiecare dată trei seturi şi mă simt foarte încrezător", a spus spaniolul care are pînă acum două trofee în palmares.

Garcia-Lopez şi Lukas Rosol nu s-au mai întîlnit pînă acum în circuitul profesionist.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează